Zobacz pełną wersję : problem z zapisaniem zdjęcia- canon400D
nie wiem czy to dobry dział ,jeśli nie to prosze o przesunięcie
nie wiem własnie co zrobic bawilam sie aparatem i nagle zaczelo mi dlugo zapisywac zdjecia:neutral:
nie wiem co mam zrobic jakby sie zaciął - pali się lampa CF na czerwono ,aparatu wylaczyc na OFF nie moge bo mimo to dalej trwa :" zapisywanie obrazu" co mogę w tej sytuacji zrobić?
a w pozycji ON miga liczba-"czas do samowyzwolenia"
Nic Ci nie zostało jak wyjąc akumulator i zmieni karte może coś pomoże?
nie wiem własnie co zrobic bawilam sie aparatem
aparatem się nie bawi, tylko robi zdjęcia ;-)
nagle zaczelo mi dlugo zapisywac zdjecia:neutral:
nie wiem co mam zrobic jakby sie zaciął - pali się lampa CF na czerwono ,aparatu wylaczyc na OFF nie moge bo mimo to dalej trwa :" zapisywanie obrazu"
czyli po prostu zawiesił się.
czy nie masz przypadkiem karty platinum? to sa wadliwe karty:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17040
albo w ogóle: jaką masz kartę?
co mogę w tej sytuacji zrobić?
wyjać akumulator.
a w pozycji ON miga liczba-"czas do samowyzwolenia"
a nie włączyłaś też przypadkiem podczas zabaw tego samowyzwalacza?
mam jedna karte
poza tym nie wiem czy moge wyjac akumulator jesli wyklaczyc sie go nie da najpierw,nie uszkodze aparatu?
" bawie sie" dlatego ze mam go od niedawana;) wiec na robienie zdjec przyjdzie czas jak go pojme;)
moglam cos wlaczyc niechcacy:/
Edit: mam karte San Disc Extreme3
oki dzieki wam sytuacja pod kontrola odwiesil sie :)dzieki
poza tym nie wiem czy moge wyjac akumulator jesli wyklaczyc sie go nie da najpierw,nie uszkodze aparatu?
jeśli już coś by miało w takiej sytuacji ulec uszkodzeniu, to bardziej prawdopodobne jest uszkodzenie karty niz aparatu.
mam karte San Disc Extreme3
jeśli problem będzie się powtarzał, to się jej dobrze przyjrzyj, bo to są częto podrabiane karty:
http://www.overclockers.com.au/wiki/Fake_Memory_Cards
http://foto.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=1182
a taka fałszywka jest oczywiście kiepskiej jakości i stad mogą być problemy.
ewa_olsztyn
18-04-2008, 17:24
Mi się to parę razy zdarzyło, a mam extreme'III SanDisc, na 100% oryginalną. Myślę, że to ani karta, ani aparat, ale przypadkowe "zadanie" aparatowi niemożliwego zadania.
Jedyna rada - wyjąć baterię i przerwać niedorzeczną akcję.
(za pierwszym razem podejrzewałam nawet, że mój Kanonik zaczął herbatę parzyć - zimno było)
Mi się to parę razy zdarzyło, a mam extreme'III SanDisc, na 100% oryginalną. Myślę, że to ani karta, ani aparat, ale przypadkowe "zadanie" aparatowi niemożliwego zadania.
Jedyna rada - wyjąć baterię i przerwać niedorzeczną akcję.
(za pierwszym razem podejrzewałam nawet, że mój Kanonik zaczął herbatę parzyć - zimno było)
Herbatę ok ale lepiej jak by to było piwo !!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ewa_olsztyn
18-04-2008, 17:58
Herbatę ok ale lepiej jak by to było piwo !!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Piwo to se sama noszę w plecaku, w miejscu na 24-70
którego jeszcze nie mam ;)