Zobacz pełną wersję : wynajem domeny i hosting www
Zaczne od tego ze wlasnie rozgladam sie za mozliwoscia umieszczenia gdzies swojej strony www i nie chce tego robic na darmowych stronach. Niestety oferty hostingu jakie udalo mi sie znalezc sa malo zachecajace cenowo badz pojemnosciowo. Stad moje pytanie do Was majacych swoje wlasne domeny i strony. Z oferty jakiej firmy korzystacie? I czy jest mozliwosc wykupienia domeny i jakiegos przekierowania jej na adres wlasnego komputera? Ogolnie jezeli macie jakies uwagi co do tego tematu to prosilbym o podzielenie sie nimi.
no raczej firmy hostinowe nie utrzymalyby sie z przekierowywania domen na IP klienta. zazwyczaj kupujesz pakiet (50 czy 200MB)i domena zostaje w ich DNSach. mozesz miec łącze tepsy i utrzymywac stronke na IP, a secondary DNS masz darmowy.
podsumowujac ja swoja domene utrzymuje na www.hosting.tpi.pl smiga nalezycie, trudno mi powiedziec czy tanio czy drogo. ostatnio nie przegladalem ofert innych, ale zobacz na www.e9.pl Tez calkiem calkiem śmiga (tam ostatnio wrzucalem inną stronę).
oczywiście jeżeli chodzi o wybór domeny to darmowe w art.pl
pozdrawiam
Paweł
Witam.
Ja od pol roku uzywam www.superhost.pl Jest daleko bo az w Teksasie. Jest tanio bo tylko 100 zl rocznie. Jest potocznie nielubiana firma, ale jestem z niej zadowolony :) Uwazam, ze za te pieniadze jest i tak OK. A jesli jestes chetny zobaczyc jak dziala stronka wiszaca u nich to zapraszam: http://ewangelicy.dgk.pl
Oczywiscie to nie to samo co znane firmy (np. ogicom polecam) ale i cena kilka razy wyzsza wtedy. Jako ciekawostka od pewnego czasu nowi klienci w superhoscie dostaja juz konta na serwerach w Holandii i mmoim zdaniem to chodzi zdecywonie szybciej :)
Pozdr.
Syon
ja polecam vel.pl.
Nie jest aż tak drogo, a jest b.dobre. :-)
Subdomeny vel.pl możesz zakładać sobie bezpłatnie.
Jak chcesz to mogę podać Ci kod polecający, dostaniesz zniżkę 25% (a i ja też trochę zniżki dostanę ;-) )
Ja zaryzykowałem i kupiłem na allegro.
http://allegro.pl/show_item.php?item=48752766
Fakt, że cena jest bardzo promocyjna, ale przez pierwsze 2 tygodnie były problemy ze stroną - częste zwisy, przeważnie w godzinach internetowego szczytu. Miałem już ochotę zmienić firmę.:evil:
Teraz od tygodnia jest ok, nie ma żadnych problemów. Zobaczymy jak długo.:confused: