Zobacz pełną wersję : Zamiennik ładowarki do BP-511
Witam.
Będąc w ten weekend na ślubie kuzynki w tym całym zamieszaniu wracając do domu zapomniałem wziąć ładowarki do BP-511...
No i teraz muszę kupić nową, razem z akumulatorkiem, który został wraz z ładowarką na sali.
Moje pytanie brzmi, czy te ładowarki za 20-30zł z allegro będą spełniały swoje zadanie?
Jaki akumulatorek jest wart uwagi?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Ładowarki elektrycznie na pewno spełniają swoje zadanie, ale jakość wykonania i trwałość na pewno jest o wiele gorsza od oryginałów - możesz upolować nieraz na alledrogo jakieś używki oryginalne.
Co do akumulatorów - pewnie większość zamienników jest dobra - ja używam baterii nazwanych "premium gold" - spisuje się dobrze a poza tym ma większą pojemność od oryginalnych, więc aparat śmiga dłużej
kupiłem 30D z jakąś noname dziwną ładowarką która ma tę zaletę, że ma też kabelek do auta. Zero problemów, działa chodzi i zupełnie mi nie przeszkadza, że nie nazywa się canon.
Ja mam to samo co Josif.
Za tą cenę (20, czy 30 złotych) to jest super.
Bo działa, co ma więcej zrobić? ;)
mate00sh
16-04-2008, 15:55
Mogę także polecić. Kupiłęm 10d bez osprzętu i musiałem 'zainwestować' w ładowarkę z Allegro. Kupiłem coś takiego (http://www.allegro.pl/item341083451__f%5D_ladowarka_canon_bp_511_bp_522_ bp_535_30d_20d.html). Mimo, że mam już Canonowską, to tej nadal uzywam w wyjazdach ze względu na zasilacz samochodowy.
Pozdrawiam
Soundman
18-04-2008, 02:00
Dobrze wiedzieć chłopaki też mam canonowską ale sie od jakiegoś czasu nosiłem z zamiarem zakupu tej chińszczyzny bo właśnie ma samochodową wtyczke.