Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "Nowy" Tamron 28-75 f/2.8

mtx3
18-05-2005, 02:26
Wg informacji
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1029&message=13526208

Anyone have a clue when the new version of the Tamron 28-75 is going to be available in the US? According to B&H, there's a new chip and it will be available 'this month' whatever that means....

W sklepach Adorama, B&H, and 17thSt Photo w USA nie ma w sprzedaży :shock: Tamrona 28-75 gdyż mają zainstalować w nich nowgo "chipa".

This Item is out of stock due to a back order situation.
Ktoś wie co to jest Back order ?

Ktoś coś o tym już może słyszał ? Może Tamron gdiześ się do tego oficjalnie przyznał ? :confused:

Co ciekawe sytuacja dotyczy tylko wersji Canon.
Chłopaki z Tamrona coś poprawiają może BF/FF ;) ?

KuchateK
18-05-2005, 02:35
"Back order" jakkolwiek to tlumaczyc na nasze doslownie, niedoslownie znaczy, ze w sklepie "braknelo, zamowili i musza dowiezc".

Ostatnio wlasnie bylem w b&h i im braklo tamronow ;) Chociaz sigma w swoim 24-70 2.8 od serii 4xxxxxx tez pakuje nowa elektronike, tyle ze nigdzie oficjalnie nie ma tego powiedzianego a dopiero prywatne dochodzenia u sigmy (a raczej w serwisach) wykazaly ze cos zmieniali.

Mac
22-05-2005, 11:40
"Back order" jakkolwiek to tlumaczyc na nasze doslownie, niedoslownie znaczy, ze w sklepie "braknelo, zamowili i musza dowiezc".

Ostatnio wlasnie bylem w b&h i im braklo tamronow ;) Chociaz sigma w swoim 24-70 2.8 od serii 4xxxxxx tez pakuje nowa elektronike, tyle ze nigdzie oficjalnie nie ma tego powiedzianego a dopiero prywatne dochodzenia u sigmy (a raczej w serwisach) wykazaly ze cos zmieniali.

Słuchaj to może dlatego czekam już trzeci tydzień na tego Tamrona w Polsce. Nie ma kłopotów z wersją Nikona a do Canona jakby wymiotło wszystkie magazyny.
Ciekawe kiedy to puszczą do obiegu w nowym chipem.

storm
22-05-2005, 18:45
Hmm tez od 3 tygodni probuje kupic tamronika.. ale od kogos z faktura a ci niestety mimo ze wystawiaja na allegro lub swoich sklepach to nie maja fizycznie ich..
To samo na gieldzie foto w stodole..

Mac
22-05-2005, 22:52
To nie jesteś sam, chyba na razie zamówię coś innego w to miejsce a w między czasie dojdzie ten tamronik.

SpydeRR
23-05-2005, 00:42
Wow to mnie przestraszyliscie wszyscy!
Czekam tylko na pensje 1go i w planach wlasnie ten Tamronik...
Na allegro faktycznie duzo ich jest..
Oby Tommy mial :)

Vitez
23-05-2005, 02:31
Wow to mnie przestraszyliscie wszyscy!
Czekam tylko na pensje 1go i w planach wlasnie ten Tamronik...
Na allegro faktycznie duzo ich jest..
Oby Tommy mial :)

Doczytaj... mowa o nowej wersji Tamrona. Na Allegro i u Tommiego to pewnie jeszcze stare wersje leza... w USA juz sie skonczyly te stare wersje.
Ale ja mam stara wersje i nie narzekam to nie widze powodu by koniecznie czekac na nowego :roll: .

Polaco
23-05-2005, 09:44
A konkretnie wiadomo co oni chca w tym Tamronie polepszyc ?? Bo szczerze mowiac jak na swoja cene on jest rewelacyjny...

dzi
23-05-2005, 10:06
A konkretnie wiadomo co oni chca w tym Tamronie polepszyc ?? Bo szczerze mowiac jak na swoja cene on jest rewelacyjny...
no jakby wsadzili szybszy silniczek, to brałbym go bez zastanowienia ;)

Polaco
23-05-2005, 10:23
no jakby wsadzili szybszy silniczek, to brałbym go bez zastanowienia ;)
No nie, to moze jeszcze jakosc L'ki do kompletu ?? ;) Mi to szkielkko wydaje sie wystarczajaco szybkie, a watpie zeby dokladali do niego cos w rodzaju USM'a...