PDA

Zobacz pełną wersję : 580EX II zdezelowna stopka - pytanie

Gringo997
11-04-2008, 22:04
mam speedlite 580EX II (jeszcze na gwarancji) i stopka lampy strasznie się rusza, lampa na 4od nie łączy prawie wogóle a na 3od tylko w pionie. nie wie ktoś ile może kosztować naprawa lub czy naprawią to na gwarancji. lampa nie upadła poprostu się zużyła...

mattnick
11-04-2008, 22:41
mam speedlite 580EX II (jeszcze na gwarancji) i stopka lampy strasznie się rusza, lampa na 4od nie łączy prawie wogóle a na 3od tylko w pionie. nie wie ktoś ile może kosztować naprawa lub czy naprawią to na gwarancji. lampa nie upadła poprostu się zużyła...

Na czym ?? Jakieś nowości wyszły ?

himi
11-04-2008, 23:15
Zużyła ci się stopka od mk II? Coś ty z nią robił?

Gringo997
12-04-2008, 08:26
no właśnie nic z nią nie robiłem a giba się niesamowicie na boki i nie łączy (robiłem zdjęcia na solnym downhillu) i tam sie to zaczelo. nie pozyczalem jej no nie wiem co sie stało ale cała stopka sie rusza a w jednym miejscu odchodzi. może da się to jakoś przykręcić??

piast9
12-04-2008, 09:33
Skoro jest na gwarancji to o co Ty w ogóle pytasz? Do pudełka i na Żytnią.

Max78
12-04-2008, 14:10
Witam,

Nie czaruj nic - po to jest gwarancja, aby w takich przypadkach z niej korzystac.
Lampy i inny sprzet sa tak budowane, by przy normalnym uzytkowaniu sluzyly zwykle dluzej nie okres gwarancyjny (malo ktory producent sam strzela sobie w kolano) :)

Jesli w serwisie beda krecic nosem - zapytasz ile naprawa i ew. zaplacisz. Jesli za drogo bedzie - odbierzesz jak jest i 'co kropelka sklei...' ;)

Powodzenia.

Gringo997
09-05-2008, 14:11
powiedzieli że gwarancja jest zła (jak do jasnej cholery mogę mieć złą gwarancję skoro kupowałem w sklepie i gość ją przy mnie wypełniał??:? )

powiedzieli też że to uszkodzenie mechaniczne (co to moja wina że nie potrafią zrobić porządnej lampy?trafiłem na beznadziejny egzemplarz i jeszcze musze teraz zapłacić za niego 210zł :/)

ja sie nie dziwię że ludzie nie lubią serwisu na żytniej. kaszana:evil:

Hatik
10-05-2008, 00:06
Gringo997 - napisz do czego przyczepili się w tej gwarancji - zły druczek (nieoryginalny? ksero? bez pieczątek?) czy zły sprzedawca (jaki) błędnie wypełnił papiery...

Gringo997
10-05-2008, 10:50
powiedziala ze zly i tyle... jest pieczatka jest podpis dobrze wypelnione wyslany oryginal...

ale ze nie maja konkurencji to sobie robią rzewne jaja z ludzi (nie bede tu cytowal kolegów ktorych chcieli oszukac na rzekomo porysowanym LCD, skalibrowaniu szkiel a w rzeczywistosci puszki za 4razy tyle kasy etc)