Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [Majdański] ciekawa opinii

Paenka
11-04-2008, 14:43
http://www.majdanski.pl/

Czy znacie tego fotografa? Co sądzicie o jego pracach? Znam wiele osób z tej galerii i na żywo zupełnie inaczej wyglądają...tzn oczywiście mniej korzystnie..

jesli ktoś sobie życzy przykładów to moge na prv zapodać linki do takich zdjec gdzie te osoby wygladaja normalnie bo tutaj tak oficjalnie to chyba nie wypada;p

Czytalam opinię, iz to juz nie jest fotografia a fotoGRAFIA. CO wy o tym sądzicie?

Czasem po obejrzeniu takich galerii zastanawiam się czym w końcu ta fotografia jest.

kami74
11-04-2008, 15:45
A rzelcio ! IMVHO to bardzo nierówny autor. Niektóre zdjecia ma rewelacyjne a niektóre "letko" gniotowate. Co do obróbki i rzeczywistego wyglądu modelek to fotki w stylu fashion i glamour moim zdaniem powinny być przegięte obróbkowo i tu też czasem fajnie to wychodzi mojemu imiennikowi a czasem gorzej. pozdr

MMM
12-04-2008, 21:23
Czy znacie tego fotografa? Co sądzicie o jego pracach? Znam wiele osób z tej galerii i na żywo zupełnie inaczej wyglądają...tzn oczywiście mniej korzystnie..
Czasem wystarczy pokazać kogoś w odpowiednim świetle czy innej perspektywie żeby wyglądał znacznie lepiej niż na co dzień, to też jedna z rzeczy jaką fotograf powinien umieć.
To co fotograf robi ze zdjęciami w obróbce to już jego sprawa, ważne czy efekt jaki osiąga jest dobry i się podoba.
Często mam podejście takie, że wszystko co w kadrze to tylko "tworzywo fotograficzne" z którym można zrobić w PS wszystko, oczywiście pod warunkiem że ludzie na zdjęciu się na to zgadzają. Jak na mój gust Rzelcio nie przegina jakoś mocno z obróbką i ma wyczucie jak daleko można się posunąć w obróbce żeby uzyskany efekt nie raził sztucznością.

Paenka
13-04-2008, 09:39
Rzelcio? TO jego jakieś środowiskowe pseudo??

No ok ale czy takie obrabianie PS za bardzo nie kłamie?
Jedna osoba na dwóch zdjęciach różni się wyglądem, a juz o rzeczywistości nie wspomnę. Oczywiście zdjęcia podobają mi się tylko, że mam wrażenie, że są trochę za bardzo przerobione.

MMM
13-04-2008, 09:53
Rzelcio? TO jego jakieś środowiskowe pseudo??
http://plfoto.com/15392/autor.html

Każdy retusz zdjęcia "kłamie", pytanie tylko jest takie na ile można sobie pozwolić. Retusz jest częściowo usprawiedliwiony przez nasz analityczny sposób patrzenia na odbitkę (i na przykład zauważamy wszystkie niedoskonałości cery) a nie syntetyczny kiedy patrzymy na kogoś "na żywo" i nasz obraz tej osoby to suma pewnych wrażeń.

Evitagen
13-04-2008, 09:58
Ogladajac zdjecia glamour chcemy byc mniej lub bardziej oszukiwani:)

Hubert01
13-04-2008, 17:18
Jedni fotografowie oddają w swych zdjęciach rzeczywistość, inni zaś kreują swoją. Jeśli tym drugim to wychodzi o chwała im:)

skysky
28-04-2008, 12:42
Moze nie jestem jakims znawca ale jego zdjecia mnie rozbrajaja, ma w swoim portfolia piekne kobiety, owszem czase przrobka koi w oczy, ale to mnie tak bardzo nie zniecheca...

Paenka
28-04-2008, 13:19
Dziwisz się? :D Toż to w dużej części Sieradzanki ;) Zapraszam :D

skysky
28-04-2008, 13:31
Z przyjemnoscia !! :P

unicorn78
28-04-2008, 15:16
No sieradzanki napewno są super jednak z tego co mi wiadomo Kamil już od dość dawna pracuje poza rejonem:wink: Chyba wrocław obecnie, ale pewny nie jestem:confused:

Paenka
28-04-2008, 15:33
zgadza się Wrocław, przynajmniej z tego co pisze na stronce i co mi pisał na mailu :) już wiem o jakie przykłady chodzi :D hrhrh jak znajdę chwilkę to ci podeslę kilka przykładów:)

Mellan
28-04-2008, 21:22
Taka to już ta cyfrowa teraźniejszość. Wielość stylów i technik nakłada się na siebie. Wielu tworzy to nowe horyzonty, sprzyja spełnianiu własnej wyobraźni, kreowaniu alteratywnej rzeczywistości. Inni wracają do korzeni próbując zrobić własne wersje w stylu Shorpy na nowoczesnym sprzęcie.
To fajnie móc odnajdywać własną ścieżkę, odkrywać swoją legendę...tyle, że czesto to trudna miłość....