Zobacz pełną wersję : Lumiqest ultrasoft i nowa lampa
Zmieniam lampe z 420 na 580. Chcialbym w dalszym ciagu korzystac z rozpraszacza, ktory jest mocowany do lampy za pomoca rzep. Mocowanie, ktore obecnie jest na starej lampie, nawet jesli uda sie odczepic, na pewno nie bedzie sie nadawalo do przyklejenia po raz kolejny na nowej.
Moze ktos ma jakis patent ?
Moze ktos ma jakis patent ?
Producent przewidział taką sytuację :-)
http://www.lumiquest.com/lq002.htm
z tym, że niekoniecznie musisz szukać oryginału, pewnie wystarczy pójść do pasmanterii... :-)
MacGyver
08-04-2008, 09:29
... pewnie wystarczy pójść do pasmanterii... :-)
A następnie do papierniczego po taśmę dwustronną :-)
http://www.raysfoto.pl/
tutaj kupujesz nowe rzepy, kiedyś płaciłem ok. 12zł z tego co pamiętam
Dzieki serdeczne. Zamowilem wlasnie w Raysfoto. Tak jak pisales Heniek 12 zl.
U mnie 10 zł jak ktoś szuka :)
energia_ki
14-04-2008, 12:01
A my właśnie zrezygnowaliśmy z rzepów, nawet nie dlatego, ze zamierzamy zamiennie używać lumiquestów i lightsphere, ale dlatego, że czasem trzeba dyfuzor szybko zdjąć, bo np. potrzeba zrobić zdjęcie z mocno zoomowaną lampą, a przecież są sytuacje, kiedy nie można hałasować - np. gdy fotografujemy slub. Nie wyobrażam sobie tego rozpaczliwego trzasku oddzieranego rzepa podczas nabożeństwa w kościele, kiedy stoję tuż przy ołtarzu, chyba zarobiłabym kropidłem :mrgreen: Zresztą jest wiele sytuacji, gdy fotograf nie powinien hałasować i zwracać na siebie większej uwagi. Dlatego przeszliśmy na szerokie, mocne gumki, które można kupić w sklepach modelarskich. Wyglądają mniej elegancko, ale coś za coś.
A my właśnie zrezygnowaliśmy z rzepów, nawet nie dlatego, ze zamierzamy zamiennie używać lumiquestów i lightsphere, ale dlatego, że czasem trzeba dyfuzor szybko zdjąć, bo np. potrzeba zrobić zdjęcie z mocno zoomowaną lampą, a przecież są sytuacje, kiedy nie można hałasować - np. gdy fotografujemy slub. Nie wyobrażam sobie tego rozpaczliwego trzasku oddzieranego rzepa podczas nabożeństwa w kościele,
A ja nie wyobrażam sobie błyskania lampą w kościele :D:D
A ja nie wyobrażam sobie błyskania lampą w kościele :D:D
;-) ;-)