Zobacz pełną wersję : EF 17-40mm f/4L na śluby
Jaka cena za używany rozsądna i czy nie za ciemne szkło na śluby? Jak ostrzenie?
Seb
Jaka cena za używany rozsądna
www.allegro.pl (http://www.allegro.pl)
czy nie za ciemne szkło na śluby?
raz za ciemne, raz nie za ciemne.. jak to na slubach
Jak ostrzenie?
ok
Czacha - jak to mówią - jak pytasz, tak ci odpowiedzą. Pozdrawiam:)
Czacha - jak to mówią - jak pytasz, tak ci odpowiedzą. Pozdrawiam:)
Himi
było, czytałem, ale satysfakcjonującej odpowiedzi nie uzyskałem. Zakupiłem ostatnio 24-135 IS USM, ale wydaje mi się że trafiłem tę mniej ostrą. Wiec zapytam Ciebie jako użytkownika bo widze, że masz wpisane w profilu, jak to z tą ELKĄ jest, bo w sumie różnica między tym 24-135 nie jest nie wiadomo jaka. Mozesz podeslac jakies przykladowe foty z slubu zrobione tym obiektywem? Chcialbym go podpiac pod eosa 400d. Czytalem rowniez ze przed jakims okresem produkcji produkowali te ELKI w lepszej wersji. Czy znasz te date produkcji? bo tam gdzie czytalem nie bylo podanej.
Mam tez na slub jasne 50mm 1,8 ale raz uzywalem i biedne szkielko mialo problem z autofocusem bo chcialo ostrzyc tylni plan, kiedy potrzebowalem przedni.
Seb
Miałem kiedyś to szkło. AF miał szybki i celny no i był ostry. A czy ciemny to zależy jak dla kogo.
Jaka cena za używany rozsądna i czy nie za ciemne szkło na śluby? Jak ostrzenie?
Seb
Przed 17-40 miałem tamrona 17-50/2.8 więc mogę coś o tym powiedzieć.
17-40 może i jasny nie jest ale mi spokojnie wystarczał. Do ciemnych kościołów nawet f2.8 jest za mało i trzeba mieć stałki. W jaśniejszych 17-40 wystarczy. Ostrzenie w porównaniu z tamronem rewelacyjnie szybkie i bezbłędne, nawet w słabym świetle.
A co do ceny, to zozbacz za ile najtaniej możesz kupić nowy egzemplarz, zadaj sobie pytanie jaką różnicę pomiędzy nowym i używanym jesteś w stanie zaakceptować i będziesz miał odpowiedź. Jak dla mnie sensowna cena za używkę przy cenie nowego ok. 2300 zł to max. 1800 zł. Up to you.
Himi
było, czytałem, ale satysfakcjonującej odpowiedzi nie uzyskałem.
I to jest wystarczająca wymówka by założyć nowy wątek?
http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3
"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."
W ramach przeprosin sam sobie wybierz wątek z tych kilkunastu/dziesięciu jakie mamy o 17-40 czy o sprzęcie do ślubów :p .