Zobacz pełną wersję : Sigma 17-35 F2,8-4 DG EX ASP HSM pytanie
Witam,
Czy ktos juz "obtestowal" ten obiektyw albo znalazl w internecie porownania jakosci optyki z innymi obiektywami? Najlepiej z Canonem 17-40. :)
Na forum byly o nim glosy ale organoleptycznie nikt nie testowal.
Do moderatorow: Prosze mnie na google nie odsylac lub do przycisku "szukaj". Uzywalem obydwu. ;)
Googli chyba uwaznie nie studiowales. Niedawno czytalem recenzje tego szkielka napisana przez jakiegos uzytkownika... zjechal je rowno za jakosc optyki. Generalnie z 17-40/4L to nie ma co go porownywac... odpada w przedbiegach.
Googli chyba uwaznie nie studiowales.
Powiem, ze caly czas szukam...
A bo to nowosc wiec nie ma w archiwum a i na googlach malo - wiec nie boj sie moderatorow 8)
Pawel Woo
19-05-2005, 13:24
To całkiem niezły obiektyw, absolutnie porównywalny z 17-40L. Kłopot jest tylko z zakupem dobrego egzemplaża. W moim przypadku dopiero trzeci był całkowicie OK.
Ogólnie mówiąc:
- stosunkowo jasny,
- cichy,
- dobry AF,
- Bardzo dobre wykonanie
- przy cropie 1.6 praktycznie brak winietowania.
Tym niemniej podjąłem decyzję o sprzedaży zastępując go Sigmą 18-50 2,8.
Pawel Woo
- dobry AF,
może i dobry, ale strasznie wolny :(
Potwierdzam to co napisał Pawel Woo. Obiektyw jest dobry ale trzeba mieć trochę cierpliwości przy wyborze. Ja dobry egzemplarz trafiłem za drugim razem.
Większość L-ek też najlepiej rysuje od f:8
Pszczola
31-05-2005, 08:16
C41photocrew - moglbys ulatwic mi zycie i uzywac interpunkcji przy pisaniu postow?
C41photocrew - moglbys ulatwic mi zycie i uzywac interpunkcji przy pisaniu postow?
Ze o duzych literach, gramatyce i literowkach nie wspomne ... czy to tak trudno przeczytac wlasny post przed wyslaniem i poprawic bledy?
C41photocrew
31-05-2005, 21:21
hehe dobra:D
czepiacie sie szczegolow....szczerze wbijam w interpunkcje i wale opinie...pisze jak chce jak ktos nei chce to niech nie czyta...co mnie to...
Jako pracownik dystrybutora Sigmy swietnie sie Pan przedstawil potencjalnym klientom. Gratuluje.
Gdzie mozna zdobyc namiary/kontakt do Pana przelozonych? Chcialbym im pogratulowac postawy ich podwladnych - jakze zachecajacej do korzystania z ich uslug :roll: .
Hint: jesli sie juz przedstawiasz jako pracownik firmy majacej jakis zwiazek z uzytkownikami tego forum (tym bardziej gdy uzytkownicy tego forum moga byc klientami Twojej firmy) - szczerze radze odpuscic sobie dziecinne podejscie w stylu "wale was" .
C41photocrew
01-06-2005, 15:48
Nie o to mi wogole chodzilo...szczerze mowiac zle to odbierasz...jak ktos chce to niech czyta jak ktos nie chce to niech nie czyta proste...nie wiem po co te posty z twojej strony...odbierasz to w swoj sposob i ok nie mam nic przeciwko, ale zostaw to dla siebie...wogole glupie sa te klutnie i koniec...skonczmy ten temat bo po co go roztrzasac:) firma firma a zycie poza nia to zupelnie inna sprawa...ale to tak na marginesie...wiec zycze milego dnia i pozdrawiam