Zobacz pełną wersję : EOS 300 + multiekspozycja ?
Witam!
Jedno szybkie pytanie: czy w Canonie EOS 300 jest tryb multiekspozycji? Jeśli tak to gdzie go szukać?
No i żeby nie zakładać drugiego wątku: jak, i czy w ogóle się da, włączyć synchronizację wbudowanej lampy z drugą kurtyną?
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
FlatEric
28-03-2008, 14:57
1.
Jedno szybkie pytanie: czy w Canonie EOS 300 jest tryb multiekspozycji? Jeśli tak to gdzie go szukać?
W instrukcji obsługi na stronie 56. ;)
Wciskasz przycisk FUNC aż wskaźnik ustawi się na symbolu wielokrotnego naświetlenia (drugi od dołu), anastępnie kółkiem nastawczym zmieniasz ilość naświetleń klatki (1...9).
2. Nie da się.
Pzdr
Grzesiu
Roger_Sway
28-03-2008, 14:57
jest opcja multiekspozycji. Musisz kliknąć Klawisz "FUNC" (po lewej stronie wyświetlacza) i klikając wybrać funkcję multi (dwa nachodzące na siebie prostokąty) jak wybierzesz, to pokrętłem możesz ustawić ilość naswietleń
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no to się spóźniłem ;)
czy w Canonie EOS 300 jest tryb multiekspozycji?
czy w ogóle się da, włączyć synchronizację wbudowanej lampy z drugą kurtyną?
gdzie go szukać?
w instrukcji:
http://fotomania.nixz.fc.pl/manuals/um-eos300-pl.pdf
multiekspozycja - str. 56
2nd sync - nie zauważyłem, chyba nie ma.
FlatEric
28-03-2008, 15:09
Hi hi, ale tłok się zrobił... :)
Zasadniczo EOS 300 jest aparatem za niskiej klasy jak na ustawialną synchronizację błysku z lampą wbudowaną - możliwość tę posiadały w ostatnich generacjach canonów dopiero aparaty klasy zaawansowanej amatorskiej (EOS 50/30) i taki cokolwiek pośredni pomiędzy dwu- i trzycyfrówkami EOS 300X.
Pzdr
Grzesiu