Zobacz pełną wersję : A może mały konkur na najlepsza fotografie ??
Co wy na mały konkurs na najlepsza fotografie ?Jedyny warunek to ze zdjecie nie moze byc dotkniete zadnym PS czy innym softem
Uuu.. to wrzucamy full size? ;-)PS. moze byc jpeg, czy koniecznie RAW? ;-)
Jedyny warunek to ze zdjecie nie moze byc dotkniete zadnym PS czy innym softemSprecyzuj to "innym softem" . Niby mam z RAW nie konwertowac? ;) I jak wy to obejrzycie? ;) :mrgreen:
Jedyny warunek to ze zdjecie nie moze byc dotkniete zadnym PS czy innym softemSprecyzuj to "innym softem" . Niby mam z RAW nie konwertowac? ;) I jak wy to obejrzycie? ;) :mrgreen:Dobrze wiecie o czym mowie :twisted: :mrgreen: :twisted:Chodzi o upiekszanie zdjecia i efekty specjalne :P
Wiesz, jestem przekonania ze nie ma znaczenia co kto z danym zdjeciem robil - liczy sie zawsze efekt koncowy.. bo wtedy fotografia zaczyna tracic sens jesli maja to byc zdjecia tylko i wylacznie "nie ruszane"... Nie wiem jak wy, ale ja czesto robiac zdjecie wiem co bede musial poprawic w nim... jak je przyciac itp.. Nie mowie zeby cos dodawac... ale obrobka kolorow to normalna rzecz
Wiesz, jestem przekonania ze nie ma znaczenia co kto z danym zdjeciem robil - liczy sie zawsze efekt koncowy.. bo wtedy fotografia zaczyna tracic sens jesli maja to byc zdjecia tylko i wylacznie "nie ruszane"... Nie wiem jak wy, ale ja czesto robiac zdjecie wiem co bede musial poprawic w nim... jak je przyciac itp.. Nie mowie zeby cos dodawac... ale obrobka kolorow to normalna rzeczTak tylko nie chodzi o to aby oceniac umiejetnosci poslugiwania sie softem ale pomysł jaki ktos mial na zdjecie !- o to mi chodzilo - widzialem wiele siwietnych zdjeć które mialy pixele, byly za ciemen itp = ale to co było na zdjeciu powodowało ze mankamenty takie stawały sie nie ważne.
Nikt nie powie ze dane zdjecie jest dobre jesli jedyna rzecza ktora bedzie wyrozniala to zdjecie jest kolorystyka ;-)
Niedzwiedz
19-01-2004, 13:47
ani odszumiania ani poprawka ostrosci nic ?!w moim pudle(aparacie) to tragedia bo szumi jak telewizja "trwam" :)ale rozumiem czache chodzi o temat zdjecia a nie o super jakosc techniczna :) wiec kto zaczyna :)acha a jaka metoda wybierzemy metode głosowania ????
ani odszumiania ani poprawka ostrosci nic ?!w moim pudle(aparacie) to tragedia bo szumi jak telewizja "trwam" :)ale rozumiem czache chodzi o temat zdjecia a nie o super jakosc techniczna :) wiec kto zaczyna :)acha a jaka metoda wybierzemy metode głosowania ????Może byc glosowanie - moze byc ankieta ktora sie tez nadaje do tego - wazne aby było co oceniac :)
U mnie zdjec dostatek - gdzie je mamy prezentowac? ;-)
Moje pierwsze zdjecia (aparat mam tydzień)www.bestia.neostrada.plNiestety przez cały tydzień nie było słońca a wiecie jak wtedy śnieg wygląda ....i co z tego waszym zdaniem wybrać ?Może 138_3840.JPG ??
W dziale galerie - podaj linki - potem okreslisz które zdjecie idzie na konkurs - każdy po 1 zdjęciu ( to będzie wyzwanie wybrać najlepsza fotke :) ).
i co z tego waszym zdaniem wybrać ?raczej nic :?
Niedzwiedz
19-01-2004, 17:12
to moze ja pierwszy :)48077 Komarnica Koziłókaw galerii linkmi sie podoba :) najbardziej
Konkurs - ogloszony - zasady w pościeTUTAJ (http://canon.hazan.hosting4company.com/viewtopic.php?t=50)