PDA

Zobacz pełną wersję : plugin do ps



przemo_21
12-05-2005, 12:19
Witam
czy ktoś ma plugin odszumiający i do koloru skóry do PS.
Wiem że są osobne programy typu neat image ale jako pluin sa płatne, a mi chodzi o free bo 200 zdjęć nie chce mi się na piechotę robić.
Pozdrawiam
p.s.
Może być link lub sama nazwa takiego pluginu.

Janusz Body
12-05-2005, 15:53
Może być link lub sama nazwa takiego pluginu.

Podaje link ;-) www.google.pl wpisac "noise reduction plugin" ale za darmo to niewiele jest.

Janusz

przemo_21
12-05-2005, 16:03
Ostatnio na forum panuje moda odsyłania do googla i tym podobne odp. Myślę że forum jest po to by pomagać a nie odracac się tyłem. Co do Mojej prośby często szukam ciekawych rzeczy i po zgłębieniu informacji mam pewne zdanie na temat. Tak się składa że dopiero co zacząłem szukać pluginów by usparwnić sobie pracę. W związku z tym puściłem ten temat by nie przekopywać się przez dziwne stronki i pluginy tylko skupic sie na tych najlepszych bo sprawdzonych. Myślę więc jeśli ktoś nie wie to niech nic nie pisze i nie zaśmieca forum.
Pozdrawiam

Janusz Body
12-05-2005, 16:45
Ostatnio na forum panuje moda odsyłania do googla i tym podobne odp. ...

.... Myślę więc jeśli ktoś nie wie to niech nic nie pisze i nie zaśmieca forum.
Pozdrawiam


To NIE moda tylko zwyczajna niechec do facetow, ktorym "sie niechce".Niechce sie poszukac samemu googlami, niechce sie zrobic 200 zdjec Neat Image, niechce sie placic za program (pewnie PS tez "za darmo"). Najlepiej bylob gdyby ktos zrobil to za Pana Niechcemisie. Taka "moda" jest zreszta na wszystkich znanych mi forach i to tutaj nie jest wyjatkiem.

Chcesz gotowych rozwiazan to prosze bardzo - 30 dni za darmo. Wyszukanie tego googlami zajelo mi ok. 30sek.
http://www.theimagingfactory.com/



W związku z tym puściłem ten temat by nie przekopywać się przez dziwne stronki i pluginy tylko skupic sie na tych najlepszych bo sprawdzonych.

A jakbys NAJPIERW troche 'pokopal' to co? Jakbys NAJPIERW sprawdzil ze 2-3 i napisal ze te ci sie nie podobaja bo to czy tamto. Samo stwierdzenie "NIE CHCEMI SIE" raczej nastawia otoczenie wrogo - niech wiec Ci sie zachce :-P.

Poza tym te "sprawdzone" to rzecz baaaardzo wzgledna. Jednym pasuja innym nie. Do jednych zdjec jest skuteczny Neat a do innych NoiseReductionPro z imagefactory. Niektorym najlepiej wychodzi pisanie wlasnych "batchy" w PS-ie bo mozna je dostosowywac do swoich celow. Niektorzy placa 100USD za gotowce. Osobiscie uwazam, ze najlepiej uzywac PS - on potrafi prawie wszystko.

Janusz

Vitez
12-05-2005, 19:36
Myślę że forum jest po to by pomagać a nie odracac się tyłem.

Forum sluzy do dyskutowania a nie wyreczania leniuchow. Jesli mozesz znalezc sam - zrob to, inni ci tylko zasugeruja ze naprawde MOZESZ znalezc sam, a ty zamiast narzekac po prostu to zrob - tego wymaga dobre wychowanie internetowe - najpierw samemu poszukac a nie prosic o gotowce.

przemo_21
12-05-2005, 20:05
Macie rację.
Przepraszam za moje zachowanie. Nie chciało mi się i oberwałem. Przed ponownym zapytaniem zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
Pozdrawiam

eternus
12-05-2005, 21:23
Macie rację.
Przepraszam za moje zachowanie. Nie chciało mi się i oberwałem. Przed ponownym zapytaniem zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
Pozdrawiam

Hmmm... czyzby ktos byl obrazony? :/ Chyba nie ma powodow. IMVHO na dobra sprawe nikt nie mial racji (zeby nie mowic, ze "prawda jest gdzies po srodku). Bo faktycznie wkurzajace jest pytanie, na ktore google odpowie w kilka minut, ale to akurat tylko czesciowo moglo byc przez Google wyjasnione.

Janusz Body
12-05-2005, 21:43
...zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
Pozdrawiam

Z cala pewnoscia. Jak "zglebisz doglebnie" to zauwazysz, ze dobrych narzedzi nie ma za darmo a jesli sa to w wersji demo, bez batchy albo dodajacych jakies "watermarki" albo z innymi ograniczeniami uniemozliwiajacymi ich pelne uzytkowanie - wlasnie dlatego ze sa za darmo. I juz nie zapytasz o "darmowe i dobre" narzedzia - ta koniunkcja zwykle nie zachodzi.

Wiedzy tez za darmo nie ma i troche wlasnego wysilku zawsze trzeba wlozyc. Co z tego, ze Ci powiem, ze plugin Neat Image jest NAJ... skoro z CS2 nie dziala albo, ze najlepiej to robic niezaszumione zdjecia bo te bardzo zaszumione i tak do niczego sie nie nadaja...

Poza tym co do korzystania z forum to "nie ma przymusu" :-P

Janusz

Anvers
12-05-2005, 22:22
Jak zglebi temat, to dopiero poczuje potrzebe rozmowy na forum. Wiem po sobie, bo dzisiaj zglebilem kilkanascie watkow na temat makro, pierscieni, przejsciowek M42 itd. Efekt? Wlasnie nabylem Sonnara 3.5/135 i przejsciowke :) Teraz sie zacznie zabawa, bo w drodze jeszcze pierscienie Kenko sa :) Na co mi przyszlo po latach? ;)

Ted
12-05-2005, 22:31
Wiedzy tez za darmo nie ma i troche wlasnego wysilku zawsze trzeba wlozyc. Co z tego, ze Ci powiem, ze plugin Neat Image jest NAJ... skoro z CS2 nie dziala

hmm u mnie dziala, ale moze cos zle zrozumialem...

Venio
12-05-2005, 22:44
Macie rację.
Przepraszam za moje zachowanie. Nie chciało mi się i oberwałem. Przed ponownym zapytaniem zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
Pozdrawiam


Hmmm... czyzby ktos byl obrazony? :/ Chyba nie ma powodow. IMVHO na dobra sprawe nikt nie mial racji (zeby nie mowic, ze "prawda jest gdzies po srodku). Bo faktycznie wkurzajace jest pytanie, na ktore google odpowie w kilka minut, ale to akurat tylko czesciowo moglo byc przez Google wyjasnione.

IMHO to poprostu był żart a nie obrazenie sie :P

eternus
12-05-2005, 23:03
IMHO to poprostu był żart a nie obrazenie sie :P

To widac, my jestesmy malo "yntelygentni" :D i sie nie polapalismy
Tu to na pewno byl zart z mojej strony - zeby nie bylo :)

Vitez
13-05-2005, 02:15
hmm u mnie dziala, ale moze cos zle zrozumialem...

Ale z CS czy z CS2 (na razie dostepny jest tylko trial CS2 ) ?
Bo musze przyznac ze zaniepokoila mnie ta wiadomosc a pierwszy raz o tym slysze by plugin NI nie dzialal z CS2 ?

Ted
13-05-2005, 06:49
Ale z CS czy z CS2 (na razie dostepny jest tylko trial CS2 ) ?
Bo musze przyznac ze zaniepokoila mnie ta wiadomosc a pierwszy raz o tym slysze by plugin NI nie dzialal z CS2 ?
z CS2, wszystkie pluginy jakie mialem w CS dzialaja bez problemu z CS2.

Janusz Body
13-05-2005, 07:24
Ale z CS czy z CS2 (na razie dostepny jest tylko trial CS2 ) ?
Bo musze przyznac ze zaniepokoila mnie ta wiadomosc a pierwszy raz o tym slysze by plugin NI nie dzialal z CS2 ?

U mnie z CS2 nie dziala ale moze cos zle instaluje. Nie zainstalowal sie tez plugin od skanera. Troche bolesne bo skaner ma calkiem niezle odszumiacze - takie na wstepne "czyszczenie" w sam raz.

Mam CS2 przywieziony 2 tygodnie temu ze stanow - wersja "Standard" i nie jest to juz trial. Nie wykluczone, ze cos pokopalem z instalacja. Program nie instalowal sie jako "upgrade" CS tylko jako osobny nowy program. Po instalacji przeinstalowalem NI ale CS2 go nie widzi.

Janusz

PS. Sprobuje odinstalowac wszystko i zainstalowac ponownie - zamelduje o osiagnieciach.

Ted
13-05-2005, 12:17
PS. Sprobuje odinstalowac wszystko i zainstalowac ponownie - zamelduje o osiagnieciach.
skopiuj recznie plik pluginu z katalogu pluginow CS do CS2 - u mnie tak zadzialalo. Byc moze standartowo plik plugina wgrywa sie do katalogu CS a dokaldnie to chyba common files/adobe/ cos takiego. Nie moge teraz sprawdzic bo jestem w pracy. Mozesz tez w CS i CS2 ustawic sobie katalog z pluginami, zeby dwa razy nie trzymac tego samego na dysku.

Janusz Body
13-05-2005, 14:01
skopiuj recznie plik pluginu z katalogu pluginow CS do CS2 - u mnie tak zadzialalo. Byc moze standartowo plik plugina wgrywa sie do katalogu CS a dokaldnie to chyba common files/adobe/ cos takiego. Nie moge teraz sprawdzic bo jestem w pracy. Mozesz tez w CS i CS2 ustawic sobie katalog z pluginami, zeby dwa razy nie trzymac tego samego na dysku.


Dzieki sprobuje. Zdazylem juz wywalic CS - wyglada na to, ze bede musial go zainstalowac na nowo :-(

Zdazylem tez odinstalowac PS-a i NI i zainstalowac od nowa w kolejnosci najpierw PS a potem NI i niestety sie nie zainstalowalo. Moj NI to Home Edition +, fakt ze b. malo go uzywam bo PS ma bardzo dobre narzedzia do odszumiania ale zawsze szkoda. Napisalem tez do supportu Adobe - odpowiedz byla szybka i krotka "... third party plugin..." to oni nie tego czyli maja w d... co zreszta mozna bylo przewidziec. NI jeszcze nie odpowiedzial :-)


Janusz.

Janusz Body
13-05-2005, 21:35
skopiuj recznie plik pluginu z katalogu pluginow CS do CS2 - u mnie tak zadzialalo. ....


Uff.... u mnie tez zadzialalo. Dzieki ogromne - nawet cholerny skaner tez ruszyl ta metoda. Ale co sie na instalowalem i odinstalowywalem to moje ;-)

Ted jestes wielki :-)

Janusz