Zobacz pełną wersję : gdzie można ukończyć taki kurs?
słyszłem że trzeba mieć ukończony kurs fotografowania w obiektach sakrelnych (czyt. kościoły itp.) żeby móc tam spokojnie focic. Pytanie tylko gdzie, kiedy i za ile taki kurs?
a no i jeszcze jedno, czy taki kurs wogule do czegoś sie przydaje? Jak będę focił np. ślub to ktoś będzie wymagał odemnie zaświadczenia o ukończeniu kursu. A moze tam uczą jakiś ciekawych rzeczy? Ktoś coś wie na ten temat?
TommyTheCat
12-05-2005, 06:39
uczestniczylem w takim kursie w sandomierzu (mieszkam w ostrowcu sw) a wiec w siedzibie diecezji, kurs robilem z mysla o videofilmowaniu bo tym sie glownie zajmuje,
z praktycznych rzeczy ucza glownie jak zachowac sie na konkretnych uroczystosciach, a raczej jak sie nie zachowywac :)
bylo to dobrych pare lat temu i byl to bodajze pierwszy pionierski termin, spotkania odbywaly sie w niedziele i bylo ich jesli dobrze pamietam piec
nie pamietam ile to kosztowalo, napewno wtedy bylo to "co laska" i byla to kwota raczej symboliczna
nigdy nie kazano mi okazywac otrzymanego na kursie dokumentu, jednak dosyc czesto jestem pytany czy mam ukonczony takowy kurs,
generalnie funkcjonuje zasada ktora rowniez dosyc mocno podkreslano na kursie - w kosciele proboszcz/ksiadz jest gospodarzem i to on rzadzi zezwala lub nie, dlatego tez b dobrym zwyczajem ktory stosuje jest pojscie do ksiedza przed uroczystoscia i krotka z nim rozmowa
kedar6890
12-05-2005, 20:09
Musisz się udać do proboszcza swojej parafii,a on cię pokieruje na diecezjalny kurs.Kiedy ja uczestniczyłem wpłata "co łaska", dwudniowy kurs kończył się egzaminem(prościzna)