Zobacz pełną wersję : Wyzwalacz radio... ????
Witam,
Znalazłem w necie takie cos:
http://cgi.ebay.pl/Wireless-Slave-Remote-Hot-Shoe-Flash-Trigger-PT-04-T1E_W0QQitemZ200207813990QQihZ010QQcategoryZ30084Q QtcZphotoQQcmdZViewItem
Wyglada solidniej niz te chinczyki ktore u nas stoja na alegro za 100zł i zdarza im sie czesto nie błyskac ( wiem bo sam takowy posiadam) Szukam czegos lepszego do zdjec w plenerze a To wyglada całkiem całkiem a moze to ten sam gatunek :/
Moze ktos tego uzywa i wypowie sie.
to jest jedna z wielu odmian chinczyka. olej
tez tak myslałem ale warto było sprawdzic :)
Jedyny sensowny i sprawnie działajacy bedzie chyba pocket wizard tylko to juz troszke drozsza bajka :/
Mam identyczny, tylko trochę inaczej obrandowany. Dokładnie taki:
http://martybugs.net/reviews/cactus.cgi
Być może różni sie też w środku. Moja opinia zasadniczo pokrywa się z tym, co jest napisane w tej recenzji. Generalnie działa, choć zdarza się, że nie błyśnie i trzeba powtórzyć. Jak nie możesz sobie pozwolić na Pocket Wizardy a 100%-owa skuteczność błysku nie jest dla Ciebie krytyczna, to moze być.
ogolnie masz albo chinczyka, albo cos co jest ciut tansze od PW, ablo PW. chinczyki odpadaja w pracy w plenerze, wiec jesli dokladamy, to zawsze lepiej dolozyc ciut wiecej i miec PW ;)
ogolnie masz albo chinczyka, albo cos co jest ciut tansze od PW, ablo PW. chinczyki odpadaja w pracy w plenerze, wiec jesli dokladamy, to zawsze lepiej dolozyc ciut wiecej i miec PW ;)Dlaczego w plenerze odpadają? Jeśli możesz powtórzyć ujęcie, to nie ma dramatu. A z tym "ciut" to pojechałeś ;)
A, i jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała a propos chińczyka. Gryzie się z radiowym wężykiem. Można sobie żonglować kanałami, nic to nie daje. Wyzwalając wężykiem radiowym, lampa nie błyska.
no w plenerze w moim przypadku odpadaja, bo u mnie wiecej w plenerze sportu niz portetu. poza tym przy uzyciu dluzszych ogniskowych i odejsciu od modela/sportowca, to chinczyki po prostu siadaja przy takiej odleglosci.
ciut drozsze, bo mowie o rozwiazaniach typu radio popper, czy bowensa pulsar, itp. cos co dziala na podobnej skutecznosci co PW. wiec tez nie odbiega za bardzo cena.
Soundman
20-03-2008, 21:31
A co powiecie o tych chińczykach na temat obsługi lamp ?? bo sam ostatnio kupiłem drugą lampe i chciałbym się pokusić o taką chińszczyzne bo na nic więcej mnie nie stać ale np na jednej z aukcji spotkałem się z opisem że ma problemy we współpracy z llampami typu np canonowe 580EX itp...
Używam z 580EX. Wnioski, jak pisałem wyżej.