PDA

Zobacz pełną wersję : Ile prawdy w testach i opiniach kart

Flanel
11-05-2005, 11:23
Witam. Ja nowy wiec powiem dziendobry :)

I od razu pomarudze.

Chce kupic karte do 350tki. 1GB. I teraz zaczynaja sie schody. Patrze na strone grosmana, patrze na testy w chipie foto video, dopatruje sie takiej rzeczy.

ZWYKUY sandisk CF 1gb jest w/g gazety i tej strony -> SZYBSZY niż kingston CF 1gb elite pro. Ba... nawet jest szybszy od sandiska ultra II !!!

Ile w tym prawdy, i co ewentualnie wybrac by nie przekroczyc 400 brutto.

Pozdrawiam.

ps. Sie ma Tytus ;) Pozdro z PG

Tomasz Golinski
11-05-2005, 13:42
To pooglądaj jeszcze te testy http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007 :D

Kiedyś testowaliśmy szybkość kilku kart metodą prostą, ale rezultatów musisz sam poszukać na forum.

Flanel
11-05-2005, 13:48
dzięki...te testy juz wczesniej znalazuem :o) Chciauem tylko na forum sprawdzic plotki.

Z innej beczki, bo nowego watku nie bede smarowau - dzwiek zwalnianej migawki w 350 brzmi sporo inaczej niz w 300d...tak jakos sztucznie .. da sie gdzies to włączyć ? W instrukcji sie nie doczytauem.

DoMiNiQuE
11-05-2005, 13:55
Z innej beczki, bo nowego watku nie bede smarowau - dzwiek zwalnianej migawki w 350 brzmi sporo inaczej niz w 300d...tak jakos sztucznie .. da sie gdzies to włączyć ? W instrukcji sie nie doczytauem.

niestety dzwiek migawki w lustrzance nie jest plikiem dziewkowym jak w kompackie i nie da sie tego wyuaczyc ;-)

Flanel
11-05-2005, 14:02
']niestety dzwiek migawki w lustrzance nie jest plikiem dziewkowym jak w kompackie i nie da sie tego wyuaczyc ;-)

A jednam IMO brzmi troche sztucznie.. aż tak sie zmieniu w porównaniu z 300d ?

R U siure ?!

Lutek
11-05-2005, 14:05
Ludzie nie dajmy sie zwariować.....

Pozrawiam

DoMiNiQuE
11-05-2005, 14:17
A jednam IMO brzmi troche sztucznie.. aż tak sie zmieniu w porównaniu z 300d ?

R U siure ?!

Tutaj (http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page6.asp) mozesz sobie sciagnac plik mp3 z nagranym dziwkiem migawki 350D, 300D i D70
Az tak bardzo Ci to przeszkadza?

Aha, dzwieku powitalnego i tepety na LCD tez nie mozna wlaczyc ;)

froolk
11-05-2005, 14:18
Ludzie nie dajmy sie zwariować.....

Pozrawiam

Lutek wyluzuj z tą krucjatą w obronie 350D , bo to trochę śmieszne jest, Flanel przecież nie napada na 350d (pewnie nawet jest bardzo zadowolony) - nie odpowiada mu dżwięk migawki i tyle :)
Gdzie nie wejdę a ktoś wspomni coś o 350D i nie jest to pean na jego cześć (350D) zaraz pojawia się Lutek obrońca i .........

Flanel
11-05-2005, 14:21
Ludzie kochani - tylko spokojnie. Odniosłem - jak widac mylne - wrażenie, iż dzwięk migawki w 350tce jest sztuczny. Dla tego chciauem sie zapytać. Teraz kumam czacze, że dzwiek jaki jest to jest i ma zostać. Już z tymi drwinami z tematem powitalnym to sie można byuo wstrzymać.. co mam sobie mylną opinie o autorze wyrabiac ? ;)

dzięki za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie.

Lutek
11-05-2005, 14:25
Lutek wyluzuj z tą krucjatą w obronie 350D , bo to trochę śmieszne jest, Flanel przecież nie napada na 350d (pewnie nawet jest bardzo zadowolony) - nie odpowiada mu dżwięk migawki i tyle :)
Gdzie nie wejdę a ktoś wspomni coś o 350D i nie jest to pean na jego cześć (350D) zaraz pojawia się Lutek obrońca i .........
Sorki.... ale ja nie prowadze zadnej krucjaty... wyrosłem z tego dawno temu... ale smieszy mnie debatowanie nad dzwiekiem migawki.... nie było tylko o zapachu...... takie dyskusje ludzi z obłedem w oczach co jest lepsze sa dziecinne..... moze by lepiej ktoś tu pochwalił sie swoimi galeriami zdjec?

Piotr

Flanel
11-05-2005, 14:29
Sorki.... ale ja nie prowadze zadnej krucjaty... wyrosłem z tego dawno temu... ale smieszy mnie debatowanie nad dzwiekiem migawki.... nie było tylko o zapachu...... takie dyskusje ludzi z obłedem w oczach co jest lepsze sa dziecinne..... moze by lepiej ktoś tu pochwalił sie swoimi galeriami zdjec?

Piotr

To że interesuję się innymi detalami niż Ty, nie znaczy to zaraz że jest to dziecinne. Każdy ma bzika na innym punkcie. Nudzi mi sie, bateria sie ładuje, aparat mam od wczoraj, przesiadłem sie z A30 i ciekawi mnie wszystko co ma do zaoferowania eos. Nawet takie badziewie jak dzwiek migawki - i tyle.

Specjalnie dla Ciebie LUTEK... galeria z mojego A30.

Moja galeria z A30 (http://fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=autor&rid=333)

froolk
11-05-2005, 14:31

Piotr

Skoro wyrosłeś z tego to nie reaguj w ten sposób :) Nie jest to pierwsze miejsce gdzie tak piszesz ;)

Masz fajny aparat i ciesz się nim.
Pozdrawiam
Adam

maku
11-05-2005, 14:31
nie było tylko o zapachu......

E... no kiedyś na pl.rec. już było że komuś tam 10D brzydko pachniał.

froolk
11-05-2005, 14:35
Flanel co do samej galerii się nie wypowiem, bo nie mam czasu obejrzeć w spokoju ale Twoje miniaturki "kaleczą" oczy. Chyba przesadziłeś z USM ;)
Adam

Flanel
11-05-2005, 14:37
Flanel co do samej galerii się nie wypowiem, bo nie mam czasu obejrzeć w spokoju ale Twoje miniaturki "kaleczą" oczy. Chyba przesadziłeś z USM ;)
Adam

Miniaturki to miniaturki...zobacz real foto. Pamietaj ze to tylko 1 megapix :roll:

froolk
11-05-2005, 14:40
Miniaturki to miniaturki...zobacz real foto. Pamietaj ze to tylko 1 megapix :roll:

Nie zrozumiałeś mnie - na tych miniaturkach nic nie widać bo moim zdaniem są przeostrzone (za duzo USM) przy obróbce - kilka zdjęć otworzyłem z ciekawości i zdjęcia nie są przeostrzone :)

Flanel
11-05-2005, 14:42
kilka zdjęć otworzyłem z ciekawości i zdjęcia nie są przeostrzone :)

Miuy jestes, ale niektóre są i to bardzo :-?

Thx za odwiedziny :)

Lutek
11-05-2005, 14:57
Skoro wyrosłeś z tego to nie reaguj w ten sposób :) Nie jest to pierwsze miejsce gdzie tak piszesz ;)

Masz fajny aparat i ciesz się nim.
Pozdrawiam
Adam

Przecież ja nie reaguje.... tylko chciałem uspokoić nastroje a wyszło inaczej :-(

Piotr

Lutek
11-05-2005, 14:58
Specjalnie dla Ciebie LUTEK... galeria z mojego A30.

Moja galeria z A30 (http://fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=autor&rid=333)

Bardzo ładne zdjecia...

Pozdrawiam: Piotr

Flanel
11-05-2005, 14:59
Bardzo ładne zdjecia...

Pozdrawiam: Piotr

a dziekuje :)

KuchateK
11-05-2005, 16:24
To ja inaczej... Kto mi wgra dzwiek migawki z 350'tki do 20D... Bo mi sie akurat bardzo podoba... :mrgreen:

Tomasz Golinski
11-05-2005, 16:35
Zamykam. Starczy tego.