Zobacz pełną wersję : DDP v.3.2.0.4 nie rozpoznaje KIT'a?
Zaktualizowałem DPP do wersji 3.2.0.4 ale program nadan nie "widzi" obiektywu EF-S 18-551:3.5-5.6 II - można gdzieś uaktualnić bazę obiektywów?
Ale jesteś pewien, że DPP ma zaszyte dane tego obiektywu. Z tego co wyczytałem gdzieś w necie (niestety nie pamiętam gdzie), to n ie wszystkie obiektywy są korygowane przez DPP.
EF-s 17-55 na pewno tak, ale ten Twój to już nie wiem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sory, pozajaczkowało mi się wszystko. Zaglądnij do helpa, tam jerst lista obiektywów "obsługiwanych" i ten Twój też tam jest
Dzięki BX19TRD! Sprawdzałem w necie i chyba jednak DPP nie ma danych KIT'owego obiektywu. Stąd pytanie: mogę jakoś zaktualizować dane obiektywów czy muszę czekać na kolejną wersję DPP?
No jak nie ma, skoro w helpie napisane że ma.
Oczywieście wiesz, że korekcja działa tylko na RAWach?
Zaktualizowałem DPP do wersji 3.2.0.4 ale program nadan nie "widzi" obiektywu EF-S 18-551:3.5-5.6 II -
a jaki aparat?
bo tu jest wątek o DPP 3.2....
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=27510
z którego wynika, ze dla KITa działa, tylko ze starszymi aparatami (np. 350D) jest problem, ale do przeskoczenia :-)
można gdzieś uaktualnić bazę obiektywów?
nie można.
trzeba poczekać na następną odsłonę DPP i sam czekam na co poniektóre słoiki :-)
U mnie z 300D nie rozpoznawał, a wystarczyło z body zetrzeć jedno 0 i już rozpoznaje :-)