Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : FotoJulia - opinie

fristajlor
14-03-2008, 02:26
Przymierzam się do dużego zakupu w tym sklepie w związku z tym byłbym wdzięczny za opinie osób, które mają pozytywne/negatywne doświadczenia z tym punktem.
Na forum ani na googlu nic nie znalazłem.
http://opineo.pl/index.php?sklep=1861 - tutaj póki co pustki.

noel
14-03-2008, 09:41
Przymierzam się do dużego zakupu w tym sklepie w związku z tym byłbym wdzięczny za opinie osób, które mają pozytywne/negatywne doświadczenia z tym punktem.
Na forum ani na googlu nic nie znalazłem.
http://opineo.pl/index.php?sklep=1861 - tutaj póki co pustki.

kopiłem niedawno u nich 40D+50 1,8+17-85 IS
w moim przypadku wszystko było OK i na wysokim poziomie, szybko, dobre ceny i zero problemu z otrzymanym sprzętem :)
i myślę ze nie sa to ostanie zakupy u nich :)

No_Rules
20-03-2008, 21:38
Kupiłem u nich C 50 1.4. na początku miesiąca.

Sprawdziłem na alledrogo. Zadzwoniłem - zaklepałem.
W sklepie trochę zamieszania. Sympatyczna dziewczyna ogarniająca całe zamieszanie. Entuzjastycznie nastawiona. Obiektyw w bardzo dobrej cenie i celny. Polska gwarancja bez wydzieranek na pudełku plus faktura. Sklep godny polecenia.

ps. po przeczytaniu wątku na temat "fotoit" postanowiłem dodać swoja opinię na temat tego sklepu. Jeżeli jednych sie kara to innych trzeba wynagradzać. Nie jestem w żaden sposób związany z firmą FotoJulia. To był mój pierwszy zakup w tym sklepie.

dzielwit
20-03-2008, 22:34
Ja mam mieszane uczucia, gdy mają sprzęt to tak jak w każdym sklepie wszystko ok, zamawiasz, płacisz, masz, gwarancja i tak nie jest z ich strony tylko producenta jak zresztą wszędzie.
Gdy wyraziłem chęć zakupu czegoś, czego nie było na stanie to niestety już był problem, kilka razy umawiałem się, ale cały czas mnie odsyłano na kolejny termin. Oczywiście po kilku kontaktach już odechciało mi się ciągłego umawiania, im chyba zresztą tez bo w sumie nikt ze mną nie kontaktował się.
Jak dla mnie sklep nie różni się niczym od innych (poziom przecietny z minusem za niedotrzymanie słowa), może tylko, że jest nowy, więc gdyby nie przetrwał to będzie dłuższa droga ze zwrotem kasy w przypadku wadliwego sprzętu.

niezdecydowany
23-03-2008, 09:56
nie no, ceny na canona maja super: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=333365563
moze ktos z W-wy moglby sprawdzic ten sklep?

fristajlor
24-03-2008, 00:45
Pytałem o opinie i w końcu się sam zdecydowałem ;) kupiłem body + flesh + kartę pamięci. Sprzęt zarezerwowałem telefonicznie, odebrałem osobiście. Wszystko dokładnie sprawdziłem (do testów udostępniono mi obiektyw tudzież paluszki do lampy). Obsługa bardzo miła a sprzęt póki co w pełni sprawny :) Planuję zakup u nich też obiektywu (w danym momencie go nie mieli) - zaoferowali, że zadzwonią do mnie jak tylko będzie dostępny. Do sprzętu jest załączona polska instrukcja. Jedyne co mnie zdziwiło to to, że sprzęt mi zapakowali do siatki konkurencyjnego sklepu :/ Niestety nie sprzedają "małych dodatków" a chciałem też kupić matówkę i muszlę.

No_Rules
29-03-2008, 22:31
a ja 40D ...u swojej ulubionej sprzedawczyni :)
i gripa :)

fotograff
15-12-2008, 14:25
UWAGA tu cos śmierdzi !!!
Mają trzy konta na allegro : fotojulia, mika_foto, fotooskar
Telefonicznie na dzień dobry pytanie : "będzie faktura vat czy paragon ?"
Jak powiemy FV to towaru jednak nie ma lub zarezerwowany , jak powiemy ze paragon wszystko ok . Mysle , ze powinien sie nimi zająć skarbowy , a i nie wiadomo co są warte gwarancje wystawiane przez tych kombinatorów!

HuleLam
15-12-2008, 15:07
Wątek-kandydat do Moderacji - wygląda na dyskusję pomiędzy pracownikiem tego Sklepu a przedstawicielem konkurencji :)

BTW 2-3 konta na Allegro dla 1 sklepu to chyba w miarę normalna sytuacja, jeżeli "sklep" powstał poprzez współdziałanie kilku indywidualnych Sprzedawców ?

fotograff
15-12-2008, 22:57
to zadzwoń i podejmij temat faktury VAT niedowiarku , maja lewiznę i nie mają jej w ewidencji stąd brak chęci podkładek pod fakturę ... a co sie z tym wiąze ? gwarancja realizowana u kowala w lesie :)

dzik
02-01-2009, 23:49
to zadzwoń i podejmij temat faktury VAT niedowiarku , maja lewiznę i nie mają jej w ewidencji stąd brak chęci podkładek pod fakturę ... a co sie z tym wiąze ? gwarancja realizowana u kowala w lesie :)

A to musi byc faktura do gwarancji?
Ja kupowalem u nich 40D z 17-85, dostalem trzy komplety do zabawy, mialem rozterki w kwestii 17-55 i tez dostalem do testowania. Jestem bardzo zadowolony, kupilem w doskonalej cenie, moglem spokojnie usiasc i testowac nikt nie stal nad glowa. Dostalem paragon i gwarancje. Aprat byl z niemieckiej dystrybucji.

LISU
05-06-2009, 03:18
też nie miałem z nimi problemu, kupiłem sobie Pana Wołodyjowskiego wśród eos'ów (500D ;) ) i raz że dostałem go z kitem naprawdę tanio, to do tego tak mi poukładali ceny Sandisc'a Extreme III 8gb i dodatkowego akumulatorka, żebym zmieścił sie w kasie którą posiadam - na chłopski rozum : odpuścili ponad 100 zeta. i tak pewnie z nawiązką wyszli na swoje ale mi to pasowało.
od sympatycznej pani dostałem też info że można jakby co załatwiać żytnią przez nich, podobno szybciej i pewniej bo straszni złośliwcy tam pracują którzy potrafią specjalnie coś zmajstrować nie tak jak im klient nie podpadnie (tu przytoczyła fajną opowiastkę o 'zalanym' canonnie).
ogólnie sprzedaż upłynęła w miłej atmosferze, ja byłem zadowolony z rabatu na akcesoria bo mi brakło kasy, a oni mieli kolejny sprzedany aparat.

tylko lepiej nie jezdzic tam wieczorem samemu z dużą kasą jek sie nei ma wlasnego auta bo to okolice stalowej ;) różnie bywa lepiej dmuchać na zimne ;)

tank102
05-06-2009, 10:05
Sklep super , obsługa bardzo miła . Zamówiłem telefonicznie szkiełko Canona 24=105 L , przyjechałem i dostałem jeszcze symboliczny rabacik że tak daleko.
Jednym słowem polecam.

Stryjek
05-06-2009, 11:29
UWAGA tu cos śmierdzi !!!
Mają trzy konta na allegro : fotojulia, mika_foto, fotooskar
Telefonicznie na dzień dobry pytanie : "będzie faktura vat czy paragon ?"
Jak powiemy FV to towaru jednak nie ma lub zarezerwowany , jak powiemy ze paragon wszystko ok . Mysle , ze powinien sie nimi zająć skarbowy , a i nie wiadomo co są warte gwarancje wystawiane przez tych kombinatorów!

Bardzo porządna firma, najpierw mieli ( i mają dalej) zakład fotograficzny z minilabem w Starej Miłosnej pod Warszawą który to właśnie nazywa się Foto Oskar kiedyś trzeba było tam jeździć po odbiór sprzętu , teraz dorobili się drugiego adresu w Warszawie na Starej Pradze ( nieciekawa okolica ) gdzie przenieśli całą sprzedaż sprzętu.

Dobre ceny, a przede wszystkim miła, cierpliwa obsługa, bez cwaniactwa jak np. u tych skur...wieli w FotoiT. Nawet sprzętem dają się się pobawić przed zakupem :)

fret
05-06-2009, 12:32
Potwierdzam dziwne rozmowy o fakturze. Kupiłem tam szkiełko, akurat potrzebowałem szybko, sklep był po drodze i miał je na stanie w dobrej cenie, ale atmosfera zakupów nieco dziwna :)
Ed.: obsługa miła, ale... Pół roku temu trafiłem w sklepie na dwójkę chyba ledwo pełnoletnich dzieciaków, bardziej zajętych jakimiś grami w komputerze niż mną i do tego nie bardzo mających pojęcie co tam robią i czym handlują. Kompetentny pan był osiągalny telefonicznie i z nim odbywały się konsultacje na temat faktury. Przez pół roku sporo mogło się zmienić...

kizior
05-06-2009, 14:30
Sklep u mnie na "podwórku" kilka bloków ode mnie.Bardzo miła obsługa mogą na zamówienie sprowadzić nawet 1200 L Is USM ;p. Powiem że jest naprawdę tanio,tylko dojazd na pragę dla przejezdnych nie teges

mxdanish
05-06-2009, 14:37
Ja kupiłem u nich 50D w zeszlym miesiącu.
Aparat dostałem po 20h z fakturą i bez problemu.
Tylko gość prosił żeby nie przez allegro ;-) (płatnośc przy odbiorze towaru)

Nie narzekam. Kontakt telefoniczny porządny, konkretne rozmowy, żadnej ściemy.

LISU
05-06-2009, 14:40
no fakt że pan (na oko z 10 lat młodszy ode mnie :) ) pojęcie miał trochę blade o tym co sprzedaje (zabił mnie tekstem "ale 50D robi lepsze zdjecia.."- po czym na moje pytanie "a kto tak powiedział zabrakło mu słów", a na pojemnosciach akumulatorków znają sie tyle co nic) ale ja patrzyłem z punktu klienta ktory wie po co tam idzie.
jak ktoś zielony to faktycznie moze troche zostac wprowadzony w błąd.
ale faktycznie z zabawą sprzętem zero problemów, na chama wszystko porozpakowywalem co stalo pod ręką i sobie próbowałem :) z pół godziny. więc cierpliwosc też mają.

space_invader
06-06-2009, 15:53
sprzet z niemieckiej dystrybucji, brak polskiej instrukcji, jest ale na CD w pdf

co do faktury to byla ale na dziwnie wysoka kwote (wyzsza niz zaplacilem i z inna data), zastanawiam sie teraz czy gwarancja bedzie uznana przez CP jakby cos sie wydarzylo

sklep zloalizowany na pradze, dziwne miejsce, nie da sie wejsc do sklepu - obsluga otwiera drzwi zamykana na zamek elektromagnetyczny, dziwna atmosfera i duze zdziwienie ze potrzebna jest faktura...

nie polecam mimo niskiej ceny mozna sie przejechac

tnt
08-06-2009, 10:11
a ja kupowałem w fotodżuliet już z 5 razy, odbiór osobisty, 100% zadowolenia.
na sprzęt brałem paragony. raz body a raz szkiełko wylądowało na zytniej - zero problemów z gwarancją.
polecam, na pewno na odbiór osobisty.

EDIT: za każdym razem wizyta trwała tak z godzinę, zero pośpiechu, testowac mozna było sprzęt ile się chciało.

giebe
08-06-2009, 14:27
kupowałem u nich we wrześniu 50 mm 1.8 którą muszę oddać do kalibracji teraz. dostałem w komplecie sklepową gwarancję nie uznawaną przez canona, mieli mi podesłać orginalną, czekam tydzień i echo. panowie zganiają na pocztę polską.. brak kompetencji moim zdaniem..

giebe
09-06-2009, 22:31
gwarancja dzisiaj doszła pocztą, cofam złe zdanie o tym sklepie ;]

duperel
22-06-2009, 16:41
Polecam z czystym sumieniem.
Kupowałem od nich i na giełdzie fotograficznej i w sklepie, i nowy sprzęt i używany. Zawsze miło i przyjemnie a ceny można ponegocjować :-)