Zobacz pełną wersję : Trójmiasto & Okolice
Witam miłośników pstrykania... :)
Mam malutki pomysł, może by tak zrobić jakiś plenerek w Trójmieście lub okolicach. Spotkać się większą grupką i udać się w teren, może stare miasto, może morze :), a może coś .... (dopisz fajne miejsce).
Bardzo przyjemnie było by spotkać się wspólnie i powymieniać się pomysłami :)
Czekam na propozycje terminów i miejsc... wiosna już za pasem!!!
W najblizszy weekend chcialbym obfocic hale rozwalana wlasnie na terenach stoczniowych (mam nadzieje, ze nie bedzie juz za pozno). Jesli ktos lubi takie klimaty to chetnie sie spotkam :]
W najblizszy weekend chcialbym obfocic hale rozwalana wlasnie na terenach stoczniowych
A trzeba mieć jakieś przepustki żeby wejść?
Ogólnie to, jak zawsze, jestem chętny na plenerek :)
podobno mozna wejsc, na potwierdzenie link ze zdjeciami:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=167900&page=70
Sobotę mam niestety zajęta do samego wieczora. W niedziele z chęcią bym się pisał na tego rodzaju plenerek.
To jak brzmi termin: Sobota czy też niedziela ?
Nie mozna wejsc. Prosze pomyslec i zanim sie wybierac zastanowic sie po co jest plot i bramy w stoczni. Trzeba zfglosic sie do wlasciciela terenów postoczniowych, ktorym obecnie jest firma Baltic Property Trust, a poprzednio Synergia99. Trzeba zglosic liste uczestnikow, dostac pozowlenie, podpisac dokument o samoodpowiedzialnosci. Na tereny postoczniowe NIe WOLNO wchodzic, bo sa to tereny prywatne. Proste!
No coż, to racja, przepustki mieć trzeba ale aby dostać się na ten teren nie trzeba przekraczać żadnego ogrodzenia bo z tego co się orientuję nie ma takiego w tym miejscu. Odwołuję swoją propozycję wspólnego pleneru na tym terenie, jak ktoś chce to na własną odpowiedzialność, z pełną świadomością nielegalności czynu.
Niedziela dla mnie również jest ok, więc jeśli pogoda dopisze to jestem chętny na każdy plener w Trójmieście lub najbliższych okolicach.
Robicie wioche, to pewne. Organizowalem tam plenery zanim aparat miales w reku, a teraz beztrosko namawiasz ludzi aby tam wlazili, chociaz ci wyraznie pisze, ze to teren prywatny i robisz tylko fotografom zlą markę, bo jak cie ochrona zlapie za dupe to bedzie potem problem zeby legalnie zdobyc przepustki.
Wystarczy zadzwonic i poprosic, nawet odwalilem za Ciebie robote i podalem ci gdzie zadzwonic, ty masz to w 4 literach.
Apeluje, aby takie wypady nie byly zwolywane na forum. Jest to nielegalne. Tyle w temacie!
Tezet-gdynia
15-03-2008, 22:26
iczek, a czy mozna wjechac ?? bo chcialem zrobic sesje samochodu na tle starych budynkow itp. Albo gdzie w trojmiescie jest jakis stary magazyn na ktory mozna wjechac ? chodzi mi o duzy kontrast typu, ladny samochod - bardzo zniszczony czasem budynek ;)
iczek, a czy mozna wjechac ?? bo chcialem zrobic sesje samochodu na tle starych budynkow itp. Albo gdzie w trojmiescie jest jakis stary magazyn na ktory mozna wjechac ? chodzi mi o duzy kontrast typu, ladny samochod - bardzo zniszczony czasem budynek ;)
pewnie że można wjechać tylko jak napisał iczek trzeba zadzwonić do firmy po zezwolenie
niektórzy już tam byli tylko zapomnieli zapytać o pozwolenie na wyjazd i oto efekt;)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
iczek.. alez prosze Cie.. nikogo do niczego nie namawiam chyba zle odczytales moje intencje - napisalem, ze odwołuję swoja propozycję a chodziło o plener w innym miejscu... na teren przylegajacy do hali z jednej strony wczesniej byl swobodny dostep, w budynku obok znaduje sie CSG. Z tamtego miejsca daloby sie zrobic wiele fajnych zdjec.