Zobacz pełną wersję : Jaki zamiennik do lampy, gdy brak orginalnego kabla, najlepiej zrób to sam..
jasnezetak
11-03-2008, 18:48
Witam..
Kupiłem sobie starą lamę - ale niestety nie mam do niej kabla pc , zaznaczę że nie chodzi o zwykła lampę studyjną , tylko starocia typu Revenu na 4 paluszki..
Czy macie jakiś sposób na podpięcie się , a najlepiej zrobienie sobie takiego kabla ??
Nie możesz sobie kupić kabla synchro? Przecież to grosze są.
jasnezetak
11-03-2008, 21:00
Nie możesz sobie kupić kabla synchro? Przecież to grosze są.
no dobrze kupie kabel synchro a i tak mi nie wejdzie do gniazda w lampie ;-/ bo jest jakieś nie typowe..
Po za tym ja potrzebuje 30 metrów tego kabla :)
to mozesz kupic kostke z wejsciem synchro i wpiac ja w stopke tej lampy. A 30m ... to musisz sobie zlutowac. To zwykly 2-zylowy przewod jest.
jasnezetak
12-03-2008, 11:40
to mozesz kupic kostke z wejsciem synchro i wpiac ja w stopke tej lampy. A 30m ... to musisz sobie zlutowac. To zwykly 2-zylowy przewod jest.
aha - no to okej dzięki .. będę kombinował..
Ktoś wie jak fachowo nazywa się wtyk PC? Szukałem po hurtowniach elektronicznych i niestety nigdzie nie ma go pod taka nazwą.
MacGyver
12-03-2008, 16:43
Podjedź do komisu foto na Jedności Narodowej, możesz tam za grosze kupić krótkie kabelki PC i sobie poodcinać wtyczki.