PDA

Zobacz pełną wersję : Canon gwarancja z USA

Krzysztof Karpiel
11-03-2008, 17:49
Witam ...od kilku tygodni regularnie czytam Wasze forum ... ostatnio przez znajomego kupiłem w USA canona 5d . bedzie za kilka dni juz w Polsce ....moje pytanie jest moze banalne ...ale czy gwarancja zakupionego tam sprzętu jest akceptowana również w Polsce ..pytam bo podobno tam został jeszcze wykupiony dodatkowy pakiet rozszerzający gwarancje na kolejne dwa lata .. pozdrawiam

mój pierwszy wpis

rypson
11-03-2008, 19:05
W kazdym innym miejscu na swiecie oprocz polski bedzie akceptowana gwarancja 1 rok... ten dodatkowy pakiet to juz tylko w usa wykupiona gwarancja.... Kiedys juz byl poruszany ten teamt na forum ja sie upre jednak przy swoim ze gwarancja jest akceptowana przez kazdy serwis canon na swiecie... realia w polsce wygladaja inaczej z tego co wiem tam nie akceptuja gwarancji sprzetu zkupionego w usa bo niby musi miec gwarancje miedzynarodowa czy jakos tak.... i po raz kolejny pisze... nie chce wywolywac burzy w temacie i niepotrzenej dyskusji.... jedni powiedza ze nie jest akceptowana inni powiedza ze jest....

Janusz Body
11-03-2008, 19:29
... nie chce wywolywac burzy w temacie i niepotrzenej dyskusji.... jedni powiedza ze nie jest akceptowana inni powiedza ze jest....

Nie chce ale muszem :) - przeczytaj proszę co stoi napisane na na takiej składanej wielokrotnie karcie zawierającej warunki gwarancji a w szczególności przeczytaj o ograniczeniach. To jest wszystko takim maczkiem napisane, że nikt normalnie tego nie czyta. Albo wpisz w googlach: "Canon warranty limitations", "Canon warranty US" czy coś podobnego.

Canon ma "kontynentalną" politykę gwarancyjną i kropka. Gwarancja amerykańska jest "worldwide" co oznacza, że ważna jest tylko w Ameryce Północnej :mrgreen: W USA mają "Mistrzostwa Świata" w bejsbol, wrestling i inne podobne sporty w których udział jest ogólnoświatowy - tj. są reprezentanci wszystkich stanów USA to nic dziwnego, że "world" to terytorium USA i Kanady. Gwarancja "europejska" też jest ważna tylko w europie i w USA europejskiego aparatu w ramach gwarancji nie naprawią.

Teoysta
12-03-2008, 11:21
Porownaj ceny, cos musi sprawiac ze import na wieksza skale nie jest oplacalny. Canon chroni swoje interesy

Pirx
12-03-2008, 15:26
Dodam jeszcze, że żaden z poważnych sklepów wysyłkowych w USA nie wysyła obiektywów Canona poza kontynent, tłumacząc to ograniczeniami polityki cenowej producenta.

Goomis
12-03-2008, 22:00
Dodam jeszcze, że żaden z poważnych sklepów wysyłkowych w USA nie wysyła obiektywów Canona poza kontynent, tłumacząc to ograniczeniami polityki cenowej producenta.

Ciekawe bhphoto - jedne z największych i najbardziej znanych sklepów z elektroniką foto/video a wysyłają na cały świat...

Krzychu
13-03-2008, 07:50
Ciekawe bhphoto - jedne z największych i najbardziej znanych sklepów z elektroniką foto/video a wysyłają na cały świat...

Każdy inny poważny sklep wysyłkowy w US który znam, też...