Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy!! Awaria Elfo!! :(

Goomis
11-03-2008, 00:39
Witam

Mam problem i to nie mały... Dzisiaj pracowałem w studio(nie swoim na dodatek...) I jedna z lamp Elfo odmówiła współpracy... Wyglądało to tak, że najpierw po błysku zaczęła piszczec i migał napis "Err" w okienku z siłą mocy(wyzwalałem wbudowaną lampą w body gdyż los chciał, że zaginął kabel synchro i padły mi baterie w 580exII i za każdym razem stało się to jak wbudowana błyskotka świeciła w "strobo"). Wyłączyłem lampę i włączyłem i było ok. Potem powtórzyło się to po jakimś czasie tyle, że po ponownym włączeniu lampa nie zareagowała. Wyciągnięcie wtyczki z gniazdka i włożenie z powrotem i włączenie lampy pomogło - lampa zaczęła pracowac. Niestety za trzecim razem już nie ożyła :-( Nic nie pomogło, zmiana kabla zasilającego, zmiana gniazdka, nic!! Błagam pomocy! Nie wiem co się stało pierwszy raz robiłem na takiej klasy sprzęcie zupełnie samodzielnie i nie mam pojęcia co się dzieje! Kiedy to się stało nie dotykałem lampy. :-( W dodatku lampa nie moja i jutro muszę poinformowac właściciela... Help! :???:

pawel-foto
11-03-2008, 02:10
Tylko serwis Elfo. Nawet nie jest taki drogii.A może na gwarancji jeszcze.One mają długą gwarancję.

Goomis
11-03-2008, 13:13
Lampki są świeże mają około 2miesięcy także na pewno mają gwarancję... Orientujesz się czy wszystko będzie za darmo? :???: bo nie mam kasy żeby płacic za tą lampę... Ona coś koło 2tys. kosztuje :(

Vitez
11-03-2008, 16:08
Kurcze... gdyby mi sie zepsuło coś po 2 miesiącach używania to za telefon i do serwisu/sprzedawcy bym wypytał co i jak z gwarancją i naprawą... a nie na forum :? .

bartosz108
11-03-2008, 17:13
Serwis Elfo jest OK.
Miałem bardzo miłe doświadczenia i to po gwarancji ;)
Tanio szybko solidnie.
A tak swoją drogą to po co takie zamieszanie, na stronie Elfo jest kontakt.
Raczej małe szanse, że czytają teraz to forum ;)
Więcej opanowania.

pawel-foto
11-03-2008, 18:56
Serwis Elfo jest OK.
Miałem bardzo miłe doświadczenia i to po gwarancji ;)
Tanio szybko solidnie.
A tak swoją drogą to po co takie zamieszanie, na stronie Elfo jest kontakt.
Raczej małe szanse, że czytają teraz to forum ;)
Więcej opanowania.

Ja tam mu się wcale nie dziwię. Pewnie jakby były jego to był nie wpadał w taką panikę. Ale jak świerze to zero problemu-naprawią i odeślą.
Mnie jedną robili na gwarancji, drugą po gwarancji i naprawdę mam miłe doświadczenia z nimi. A szefostwo firmy bardzo miłe.

Goomis
11-03-2008, 19:03
Uff dobra przepraszam za zamieszanie wszystko już wyjaśnione i naprawione koszt to 1zł z VATem :-P Poszły bezpieczniki w lampie... Tylko ciekawe bardziej teraz jest dlaczego tak się stało. A panikowałem bo lampki nie moje a do właściciela dopiero dzisiaj jechałem i wolałem się jakoś przygotowac i rozeznac w sytuacji. Temat do zamknięcia ;-)

merciful
11-03-2008, 19:09
ja chyba 3 razy wymieniałem bezpieczniki w moich elfo w ciągu ostatnich 4 lat, więc nie taka znowu rzadkość