Zobacz pełną wersję : współpraca tamron 28-75 z canon 400d...
klopocisko
08-03-2008, 12:07
witam
od jakiegos czasu zastanawiam sie nad zakupem tamrona 28-75, posiadam canona 400d, moje pytanie a zarazem obawa jest taka, czy nie beda sie gryzły?? pytam gdyz przegladajac fora parokrotnie spotkałem sie ze stwierdzeniem:
"Obiektyw 28-75 na cropie wymaga wypróbowania bo nie jest to naturalny wybór do canona 400d..."
Ma ktos z was moze taki zestaw, zalezy mi na kazdej opinii, moze jakies przykładowe zdjecia:>
Z góry dziękuje
korona-pl
08-03-2008, 12:50
Współpracują doskonale.
http://canon-board.info/showthread.php?t=27345 - wszystkie fotki (z jednym wyjątkiem) wykonane 400D + 28-75.
U mnie też świetnie działa.
od jakiegos czasu zastanawiam sie nad zakupem tamrona 28-75, posiadam canona 400d, moje pytanie a zarazem obawa jest taka, czy nie beda sie gryzły??
Mysle ze kazdy obiektyw warto wyprobowac, swojego Tamrona 28-75 kupilem od kolegi z forum czyli zostal przetestowany :D Uzywam z 20D ale z 400D powinno byc tak samo. Wspolpracuje wysmienicie az mnie zadziwia czasami - dlatego jeszcze go nie sprzedalem, choc w sumie rzadko teraz uzywam.
U mnie na 20d/30d i 40d pracował o niebo lepiej niż na 1d. Z tego też powodu sprzedałem. Na 400d będzie ci śmigał aż miło.
Tamron 28-75 2,8 z Canonem 400d to od roku mój podstawowy tandem do focenia. Żadnych problemów ze współpracą w najróżniejszych warunkach.
No może kilka razy miałem niespodziankę a AF; nie wiedzieć jakim cudem przełącznik przestawił mi się na MF ( chyba zaczepiam przypadkowo palcem) i kilka ciekawych ujęć umknęło.
No to jak miałeś tylko takie ,,przypadki'' z AF to się ciesz. Wielu użytkowników miało ,,przypadki'' zupełnie nie związane z przełączneniem na mf. Po prostu rodzinie tamronów zdarza się trafiać z rzadka gdzie chcą. Jednak cena to rekompensuje. Nie potrzebujesz szkła to celów zawodowych - tamron to świetna alternatywa.