PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 24-70 f2.8 - kupić w kraju czy w USA

Jacek Kidoń
02-03-2008, 20:53
Dość powszechna jest opinia na forum o nierówności w/w obiektywu. Denerwuje to, boć to przecież L. Ale tu rodzi się wątpliwość. Mam prostą okazję kupić w Stanach ten obiektyw. Różnica cen ok. 1000 zł. Przypuszczam, że bez możliwości sprawdzenia egzemplarza. Wiem, że decyzję muszę podjąć sam. Tym niemniej bardzo bym chciał wysłuchać opinii bardziej doświadczonego towarzystwa.

Mac
02-03-2008, 21:57
Ostatnimi czasy kilku znajomych kupowało to szkło i nikt nie miał z nim problemów. W mojej opinii możesz spokojnie kupić w USA i nie powinieneś mieć kłopotu. Poza tym jeśli jesteś w USA to możesz sprawdzić szkło i wymienić jesli Tobie nie odpowiada.

Jacek Kidoń
02-03-2008, 22:19
Nie, syn jedzie na 10 dni, zdąży kupić i przywieść, ale nie będzie miał możliwości sprawdzać i ew. wymieniać. Ale interesujące są właśnie takie opinie, że znasz osoby które to szkło kupili w Stanach i nie było problemów. Dzięki za informację.

Jerzy M
03-03-2008, 09:44
Ostatnimi czasy kilku znajomych kupowało to szkło i nikt nie miał z nim problemów. W mojej opinii możesz spokojnie kupić w USA ... .

To szklo mialo pewne problemy, ale mysle ze to juz histotia. Bralem pierwsze lepsze jakie mi podali, nawet nie podpinalem do body myslac ze gdyby co to mam 14 dni na wymiane - ale nie bylo takiej potrzeby.

Tomasz1972
03-03-2008, 09:46
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31148