Zobacz pełną wersję : Gdzie w Krakowie można wyczyścić matrycę?
Forumowicze poradzcie prosze gdzie w Krakowie dobrze wyczysczą mi matryce? Dzis próbowałem sam, ale zrobiłem sobie jeszcze gorzej. Pozdrawiam
Forumowicze poradzcie prosze gdzie w Krakowie dobrze wyczysczą mi matryce? Dzis próbowałem sam, ale zrobiłem sobie jeszcze gorzej. Pozdrawiam
U Kadei na Czapskich 1
a ile taka usługa kosztuje? dodam, ze dmuchanie nie pomże, tylko na mokro trzeba. Pozdrawiam
50zl czyszcza eterem i cos tam jeszcze, nie wnikalem.
matryca, matowka, obiektyw + sprzatanie w srodku w body.
Robilem we wtorek. Polecam tych ludzi.
Kolekcjoner
27-02-2008, 23:26
a ile taka usługa kosztuje? dodam, ze dmuchanie nie pomże, tylko na mokro trzeba. Pozdrawiam
Ja płaciłem 40 ale widać, że się podnieśli. Tak czy tak polecam.
Również polecam ten punkt na Czapskich. Przy okazji chciałbym podzielić się jednym spostrzeżeniem. Jestem w poczatkujacym fotoamatorem i po kupnie 350-ki bylem bardzo przeczulony na ewentualne zabrudzenia na matówce. Jednak z czasem gdy coraz częściej zmieniałem obiektywy przestałem sie tym tak bardzo przejmować i Tobie też bym to poradził, no chyba że paprochy faktycznie bardzo przeszkadzają.
Pozdrawiam
hej
powiedzcie jeszcze jak długo trwa czyszczenie matrycy, jest szansa żeby to załatwić max w 2 dni?
dzieki
tomek1906
28-02-2008, 22:23
byłem na Czapskich , generalne porządki w bebechach 350d za 50 pln na poczekaniu w godzinę
Ja czekałem troche dłużej, ale to z racji nieobecności Pana, który to robi. Jednakze po 3 godzinkach miałem aparat gotowy do odebrania. Polecam to miejsce, miła i fachowa obsługa.
Czy takie czyszczenie trzeba wykonac w autoryzowanym punkcie?
Mam 400d (samoczyszczenie matrycy w tym wypadku nie wystarcza), który jest jeszcze na gwarancji i nie chciałbym jej utracić.
Kolekcjoner
27-05-2008, 02:16
Myślę że czyszczenie można zrobić spokojnie na czapskich bez utraty gwarancji. Zresztą najlepiej zapytać ich samych.
czyszczenie mozna też wykonac w domu, bez utraty gwarancji, nie teki diabeł straszny, czysciłem juz po 3 razy patyczkami do uszu i za kazdym razem sie super udało....:D
towersivy
27-05-2008, 20:48
Polecam zakup SensorSwab + płyn Eclipse, trzeba być mega pechowcem aby cokolwiek zepsuc, czyszczenie szybkie, łatwe a co najważniejsze bardzo efektywne.
Pzdr.
Tomasz1972
03-09-2009, 09:13
Kadeja Adam Naprawa Sprzętu Fotograficznego
Kraków, ul. Czapskich 1, tel. 012 4291028
Byłem wczoraj na Czapskich z moim brudnym 5D.
Fachowa sympatyczna obsługa, sprzęt wyczyszczony w tym samym dniu.
Pełna rewelka :)
Jeszcze jak byś mógł, a to nie tajemnica, to napisz ile zapłaciłeś :)
Tomasz1972
03-09-2009, 12:02
czyszczenie pełnej klatki kosztuje 100zł, a kropa 80zł
Z każdym postem coraz drożej...:-D
też tam czyściłem 5D 100zł to dużo ale nie mają konkurencji.. Fakt pełna profeska ale koszt zabójczy!
jak naprawiałem swoj sprzet na czapskich, to cennik wiszący w zakladzie mowił, iż czyszczenie matrycy FF 100 zł, crop 80
frystylez
04-10-2010, 23:58
A mam takie pytanie ile kosztuje u nich wymiana spustu migawki (nie działa) do 450d?
frystylez
18-10-2010, 20:13
No i aparacik wrócił z Krakowa z Czpskich. Walnięty spust migawki...staksowany zostasłem na 200 zł. Narazie chodzi także jestem zadowolony. Jak zobaczyłem jaka to mała pierdółka poszła się gryźć to się uśmiałem:) Najważniejsze że aparacik chodzi i dostałem 6 miesięczną gwarancję więc jestem zadowolony:)
też tam czyściłem 5D 100zł to dużo ale nie mają konkurencji.. Fakt pełna profeska ale koszt zabójczy!
Konkurencję to chyba jednak w Krakowie (od niedawna) mają:
http://www.fotopanorama.pl/webpage/pl/czyszczenie-matryc.html
Niestety, sam nie miałem okazji korzystać z ich usług, więc trudno mi się wypowiadać. Może ktoś dorzuci swoje 3 grosze w tej kwestii ;-)
Ja jestem mega zadowolony z serwisu na Czapskich i mogę każdemu polecić :) czyściłem matówkę dzię i mnie nawet nie skasowali i zrobili prezent na urodziny (normalnie koszt ok. 20zł, zależy jak brudna) :) 5 minut i ślicznie wygląda :) panowie bardzo mili :) w Krakowie taniej nie uświadczysz, dzwoniłem po kilku serwisach, rekord padł na Kijowskiej, gdzie za czyszczenie matówki Pan powiedział sobie bagatela 100zł... bez komentarza... Pozdrawiam! :)
jackblack
09-01-2011, 13:26
Ja też mogę polecić serwis na Czapskich. Ceny jak w poprzednich postach, ale oddając puszkę wyczyszczą również obiektyw (szkła z zewnątrz). Czyszczenie środka to nie tylko matryca ale również lustro i matówka. Mnie za 80 zł wyczyscili aparat i 2 filtry.
"Fotopanorama" to dobre miejsce jeśli ktoś chce kupić torbę albo baterie...
Ja również nie polecam fotopanoramy jeśli chodzi o usługi związane z serwisowaniem sprzętu. Zostawiłem im odpłatnie trochę sprzętu do kalibracji. Efekt był taki, że po zapłaceniu i odebraniu sprzętu kalibrowałem go od nowa.
Ja również nie polecam fotopanoramy jeśli chodzi o usługi związane z serwisowaniem sprzętu. Zostawiłem im odpłatnie trochę sprzętu do kalibracji. Efekt był taki, że po zapłaceniu i odebraniu sprzętu kalibrowałem go od nowa.
taaa najlepiej napisać że nie dobry, skoro tak nie dobry był to czemu nie przyszedłeś z reklamacją?