Zobacz pełną wersję : Potrzebuję konkretnej porady w sprawie wyboru aparatu.
Który aparat powinienem wybrać 30D czy 40D
Zbyt mało się na tym znam więc zdaję się na doświadczenie fochowców. Poradźcie konkretnie, który według was jest lepszy i który powinienem wybrać.
(decyzję muszę podjąć do jutra, aparat ściągam ze stanów)
Z góry dzięki za pomoc
Olszewski
24-02-2008, 01:00
Jeśli masz kasę to 40D, tylko aparat to nie wszystko, pomyśl nad jakimś szkłem do niego.
ja wymieniłem 30d na 40d i jestem zadowolony. dużo lepiej ostrzy, czyszczenie matrycy na duży plus i wiekszy wyświetlacz. bież 40d polecam
dolacze sie 40d a moja druga rada... ogranicz ilosc zakladanych tematow....
Puszka to nie wszytko. Jeżeli masz zamiar do tej 40-stki podpiąc kita 18-55 to sobie daruj lepiej... Jak coś "konkretniejszego" - chociażby 17-85(chociaż i tak to nie jest dobre szkło ale już lepsze niż 18-55 albo w tej cenie można miec tamrona 17-50/2.8) to weź 40D.
Olszewski
24-02-2008, 01:12
Puszka to nie wszytko. Jeżeli masz zamiar do tej 40-stki podpiąc kita 18-55 to sobie daruj lepiej... Jak coś "konkretniejszego" - chociażby 17-85(chociaż i tak to nie jest dobre szkło ale już lepsze niż 18-55 albo w tej cenie można miec tamrona 17-50/2.8) to weź 40D.
O to to to. Lepiej wziąć 30D i lepsze szkło niż 40D z kitem, chyba, że planujesz szybko zmienić szkło lub masz już jakieś szkła.
Wszystko zależy od tego co chcesz nim robić. Do samego końca nie podejmiemy decyzji za Ciebie.
To są dla mnie konkrety.
Wielkie dzięki
Czekam na jeszcze
Olszewski
24-02-2008, 01:15
Może powiesz nam co chcesz fotografować? Jaki masz budżet?
Fotografuję głównie przyrodę sporadycznie architekturę i ludzi. Jak do tej pory moją najwierniejszą zabawką jest EOS 300V. Co do funduszy to znajomy może mi przywieźć ze stanów 40D +obiektyw kitowy za 1200$.
Uprzejmie proszę nie drażnić moderatorów poprzez zakładanie kilku wątków na identyczny temat :evil: .
http://canon-board.info/showthread.php?t=30959