Zobacz pełną wersję : [Filla Kris] podroze, portrey, reportaze
Filla Kris
22-02-2008, 11:02
Witam
Wkoncu dodalem troche nowosci do mojej galeri wiec wypada sie pochwalic, tymbardziej ze robie to pierwszy raz.
Niedawno oglaszalem sie z pokazem slajdow, w koncu zeskanowalem ich roche i wrzucilem na strone. Oto link:
http://filla.pl/europa/ireland/ireland.php?action=ireland
Przy okazji musze wybrac troche na wystawe wiec chetnie przeczytam o waszych typach.
Drugi link to ze studia. Sa jakie sa jest to moja trzecia sesja wiec prosze wymagajacych o zrozumienie :) choc slowa krytyki i sugestie z pokora i z ciekawoscia przyjme :) .Oto link:
http://filla.pl/studio/marce/marce.php
Trzeci link to moja miejscowosc Ornontowice. jest to wioska bez walorow widokowych i turystycznych. Choc troche o niej ostatnio glosno byo a to za sprawa strajku na kopalni "Budryk". Sam motyw szybow czesto pojawia sie na tych zdjeciach. Mi jest je trudno ocenic bo calkiem inaczej patrze na te miejsca. Oto link do ostatnio dodanych musze tylko jeszcze je opisac:
http://filla.pl/polska/ornontowice/ornontowice.php?action=ornontowice_3
ok to tyle jak wrzuce jakies nowosci to sie przypomne.
to na razie
Kris
Witam
Trzeci link to moja miejscowosc Ornontowice. jest to wioska bez walorow widokowych i turystycznych.
Twoje zdjęcia obalaja ta teze i to w 100%. super pokazales swoja miejscowosc, mimo, ze pozornie nie bylo co fotografowac, to swiadczy o Twoich umiejetnosciach.
Dosyc ładne zdjecia ;) Czym fociłes ?
dickory dare
22-02-2008, 23:02
gratuluję wrażliwości. wiele bardzo udanych strzałów. pozdro
Filla Kris
23-02-2008, 00:46
Dosyc ładne zdjecia ;) Czym fociłes ?
Dziekuje. Co do pytania to jest dosc ogolne bo nie wiem czy chodzi o aparaty, filmy czy obiekywy a moze jeszcze statyw bo to tez element skladajacy sie na powstane zdjecia :)
Domyslam sie tez, ze chodzi ci o podane linki. A wiec. aparat to eos 30 tylko w tamtym 2007 przez kilka miesiecy uzywalem dodatkowego body eos 300, bo kupilem pare stalek wiec zeby nie zadlowac obiekywami kupilem drugie body.
Nad obiektywami nie bede sie rozpisywal bo i tak wiele ci to nie da no chyba ze chodzi o konkretne zdjecia. Filmy tak jak pisze w podanych linkach czyli glownie slajdy i pare negatywow. Sesja w studio byla robiona juz na cyfrowym sprzecie czyli EOS 5D. Mam nadzieje ze jakos odpowiedzialem na twoje pytanie.
A ja osmiele sie powtorzyc moje. Chodzi mi o foty z Irlandii. Ktore byscie wytypowali jakie swoje dybesciaki:)? prawdopodobnie bede robil wystawe i musze wybrac jakies. Mam juz jakies swoje typy ale zawsze dobrze wysluchac jakies propozycji.
Jak Zatrzymiesz kursor nad zdjeciem pokaze sie numer zdjecia. np irlandia101
Bardzo bede wdzieczny za jakies sugestie.
pozdrawiam
Krzysztof
Bardzo imponujace jest Twoja pasja podroznicza i fotograficzna.
Szczerze zazdroszcze i gratuluje Wszystkiego.
Pozdrawiam.
Witaj, obejrzałem zdjęcia az Irlandii i bardzo mi sie spodobały, wiekszość możnaby troche poprawić (nie raz leci horyzont), ale jakieś 20% to prawdziwe perełki, ze świecą takich szukać ( szkoda, że nie sa jakies ponumerowane). Masz oko do wypatrywania fajnych kadrów. Kerry i Killarney, jak i Dingle są mi bardzo znane, byłem tam kilka razy i też co nie co sfotografowałem, jeśli chcesz pooglądać moje wypociny zapraszam do mojego wątku tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=30578 , pozdrawiam, i koniecznie zrób tą wystawe.
Filla Kris
25-02-2008, 01:43
jakieś 20% to prawdziwe perełki, ze świecą takich szukać ( szkoda, że nie sa jakies ponumerowane). Masz oko do wypatrywania fajnych kadrów. Kerry i Killarney, jak i Dingle są mi bardzo znane, byłem tam kilka razy i też co nie co sfotografowałem, jeśli chcesz pooglądać moje wypociny zapraszam do mojego wątku tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=30578 , pozdrawiam, i koniecznie zrób tą wystawe.
Witam
Dziekuje. Wydaje mi sie ze kazdy ma swoj styl. Wiele razy po jakies pokazach zdjec (przezroczy) ktos powiedzial mi ze calkowicie inaczej wyobrazal sobie jakis kraj. Byc moze moj sposob pokazywania czyli fotografowania jest troche inny. Nie wiem, ciezko mi to ocenic.
Pisalem o tym wczesniej ze jak sie najedzie wskaznikiem myszy na zdjecie pokazuje sie numer. A wiec teraz zmienilem to i nad zdjeciem pokazuje sie to samo. czyli juz jakas numeracja jest. A wiec gdybys mial ochote to napisz mi przynajmniej 10% z tych perelek :) moze pomoze mi to w wyborze.
Juz ogladalem twoj watek ale widze ze dodales kilka nowych.
to na razie
Kris
OK, jak dla mnie to : 39,41,43,49 (chyba najlepsze - w ogóle jako osobne zjdęcie prezentowałoby sie równie okazale, samo się broni),51,55,56,57,63,71,133 (ale koniecznie trzeba wyprostować, horyzont leci w prawo),,137,149,153,166 ( tu trzeba koniecznie rozjaśnić drugi plan w programie graficznym), 180,182.
To chyba tyle, wybrałem te, które chętnie bym widział u siebie w domu w dużym formacie. :o
Pozdrawiam.
Filla Kris
25-02-2008, 23:47
Dzieki za sugestie. Nasze typy w wiekszosci sie zgadaja. Z twjej listy dodalem 2 zdjecia do mojej listy :) zobaczymy czy dojdzie do tej wystawy.
Dzis tez dodalem pare nowych fot z makro oto pare z nich sa to skany slajdow:
fajne makra :) jak i cała reszta.
Pozdrawiam,
Filla Kris
26-02-2008, 22:52
Luty u mnie to czas na skany i dodawanie nowosci.
A wiec dzis dodalem ptaszyska. W zasadzie to podoba mi sie tylko jedno zdjecie z rudym. Co do reszty to postanowilem wymienic jak tylko zrobie lepsze. Temat dla mnie nowy, i dopiero nabieram malymi kroczkami nowego doswiadczenia.
Moze w przyszlosci podziele galerie na rozne gatunki ptakow itp. Dodam tylko ze rudzik to skan ze slajdu a reszta to 40D.
Jeszcze pare fot jest pod linkiem:
www.filla.pl/rozne/ptaki/ptaki.php