Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon 400d i Lexar UDMA 300x

malkontent
17-02-2008, 21:12
Witam

Czy połączenie 400d i kart Lexar UDMA 300x ma sens?
Na pewno karta jest na wyrost, ale jak się zachowa sprzęt z taką kartą ?
Obetnie tylko transfer do maksymalnego jaki jest w stanie dać aparat, czy będą jakieś inne problemy ?
Według info z lexar.com 400d bez problemu współpracuje z UDMA.

Pytam się, bo mogę mieć takie karty dosyć okazyjnie i nie wiem czy brać?

n!5m0
18-02-2008, 18:34
generalnie to naszybsze karty na rynku i są kompatybilne z 400d który w sumie tego nie wykorzysta ale potem sie przerzucisz na coś lepszego to już masz kasę w kieszeni :D

VANT
19-02-2008, 11:43
generalnie to naszybsze karty na rynku i są kompatybilne z 400d który w sumie tego nie wykorzysta ale potem sie przerzucisz na coś lepszego to już masz kasę w kieszeni :D

albo i nie.....nowe puchy canona moga mieć slot na SD (vel. 450D) i co wtedy?? wypasione CF UDMA do chasioka??

malkontent
19-02-2008, 12:32
albo i nie.....nowe puchy canona moga mieć slot na SD (vel. 450D) i co wtedy?? wypasione CF UDMA do chasioka??

450d spełnia u Canona taką samą rolę jak d40 i d60 u Nikona.
Jeżeli masz compact i chcesz lustrzankę to kupujesz 450d a potem albo jesteś w klasie amatorskiej i kupujesz 500d, 550d ....

Albo awansujesz do klasy wyżej i czekają Cię wydatki w tym wymiana kart.
Jeżeli masz 400d i chcesz coś nowego, tzn. jesteś już zaawansowanym amatorem i pozycjonuj się klasę wyżej.

Dla mnie na razie idealnym body jest 45d albo 50d :-) Z matrycą i AF 450d z korpusem 40d i kartami CF :-)

Koniec mojego własnego off-topu.

Przez najbliższy rok i tak nie będę wymieniał body. Pieniądze na to wprawdzie mam, ale wolę pojechać na jakieś wypasione wakacje z 400d w plecaku. Karty potrzebne są aby uwiecznić urlopowe wojaże.

Tak więc argument, że do 450d nie pasują CF na razie do mnie nie przemawia.