Zobacz pełną wersję : 50mm/1.8 problemik ;]
paulusus
15-02-2008, 21:40
Witam, w moim ulubionym obiektywie coś się pokrzaczyło chyba bo jak go dziś podpiąłem do body to wyskoczyło że mam styki przeczyścić (przesłonę pokazywał na 0.0 )itp... itp/// wyczyściłem i nic.... mogę jedynie dopisać że zanim się to stało podpiąłem go do 350-tki kolegi i już lipa.... jakiś pomysł po za kupnem nowego? ... bo to tani plastik.... dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc....
pozdrawiam Paweł
mattnick
15-02-2008, 23:06
może bagnet się wytarł i styki nie przylegają tam gdzie mają...
paulusus
16-02-2008, 08:26
jak to brzmi :D:D może bagnet się wytarł :)
dzięki.. być może...bo inne z metalowym bagnetem działają wyśmienicie
mattnick
16-02-2008, 23:04
Spróbuj ciutkę odkręcić i sprawdź czy działa...:)
VomitroN
18-02-2008, 02:24
Mialem niegdys podobny problem ze stykami w "piecdziesiatce" wersja mkI, z metalowym bagnetem. ( do dzis troche zaluje ze sie go pozbylem) To co mu jednak zaaplikowalem zakrawac moze na hardcore, wiec wrazliwych prosze aby nie czytali :)
Otoz, wszystko na bagnecie poza siedmioma pinami, zamalowalem maskolem modelarskim, a nastepnie po wyschnieciu, poprosilem kolege elektronika, ktory za pomoca lutownicy na gorace powietrze i odsysacza lutowia, naniosl na wszystkie piny naprawde cieniutka warstwe cyny. Zabieg trwal jakies 20 minut, jednak w obawie przed ewentulanym uszkodzeniem body, odpalilem obiektyw na starym analogu EOSie 300, czy w ogole ruszy. Ruszyl. I dzialal potem bardzo dobrze na cyfrze. :)
paulusus
18-02-2008, 12:33
to ja dziękuję ;)