Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 400d zawiesza sie

panach03
14-02-2008, 21:24
Witam
Jestem posiadaczem 400d od jakiś 1000 zdjęć. Mam mały problem.
Mianowicie przy końcówce energii w baterii aparat zawiesza się. Czy to jest normalne czy może aparat jest uszkodzony i nadaje się do wymiany :?:
Nie reaguje na wyłączenie off , dopiero wyjęcie baterii powoduje wyłączenie aparatu.
Proszę o pomoc fachowców.

Yenox
14-02-2008, 22:21
Z pewnością nie jest to normalne zachowanie.
Bateria oryginalna czy zamiennik?

rypson
14-02-2008, 23:27
zdecydowanie nie jest to normalne zachowaie aparatu u mnie przy rozladowaniu baterii pokazuje sie change battery pack i aparat sie wylacza - na jednej oryginalnej batterii

Grip i dwa zamienniki zalecane przez prducenta ta sama sytuacja

grip zaminnik + oryginalna batteria rownierz change battery pack i aparat sie wylacza....

arturs
14-02-2008, 23:30
Witam
Mianowicie przy końcówce energii w baterii aparat zawiesza się. Czy to jest normalne czy może aparat jest uszkodzony i nadaje się do wymiany :?:
Nie reaguje na wyłączenie off , dopiero wyjęcie baterii powoduje wyłączenie aparatu.

Co to jest "końcówka energii"..? na 1,10 czy 100 zdjęć?

wojt
14-02-2008, 23:41
Witam

Mnie też zdarzyło się to kilka razy. Akumulator oryginalny. Wydaje mi się, że tak się dzieje, gdy aparat próbuje zapisać właśnie zrobione zdjęcie na "końcówce energii" i... jakoś nie daje rady :confused:
Odkąd używam gripa i dwóch akumulatorów na raz, taka sytuacja już się nie zdarzyła.

k4cper
15-02-2008, 00:58
potwierdzam.. mam 400d od listopada, 2,5k zdjęć i 2 razy mi się zawiesił w takiej sytuacji z oryginalna baterią ..

jakby patrzeć na to z drugiej strony.. tu tez jest jakis soft wgrany.. kazdemu sie zdarzylo, że komórka / odtwarzacz mp3 itp. sie zawiesily :P

robgr85
15-02-2008, 06:13
Witam

miałem ze dwa razy podobną sytuację, tzn aparat podczas zapisywania fotki przestawał odpowiadać...

zbyszekjan
15-02-2008, 08:43
Mnie również taka sytuacja ( 2-3 razy) Wygląda na to że aparat chce zapisać zdjęcie lecz "brakuje mu energii" i zawiesza sie.

k4cper
15-02-2008, 11:51
po wyłożeniu baterii się wyłącza, i jak wsadzę baterie z powrotem i włącze aparat, to wtedy już woła "change battery pack"

r_ave_n
15-02-2008, 13:58
Używam 400D od maja (czerwca?) ubiegłego roku i jak dotąd nie zauważyłem podobnych objawów. Za to kilka razy nie był w stanie podnieść wbudowanej lampy błyskowej (i nie mówię tu o trybach, w których lampa nie pracuje, tak dla jasności)...

panach03
15-02-2008, 14:38
Z pewnością nie jest to normalne zachowanie.
Bateria oryginalna czy zamiennik?

Bateria oryginalna, kupiona razem z aparatem w Fotojoker.

Intgar
28-06-2008, 18:44
Czy w związku z tymi "zwieszkami" oddawaliście aparat do serwisu?

Hellfire
29-06-2008, 01:04
Mi chyba sie zdarzyło takie coś. Ale to chyba właśnie świadczy o tym, że nie ma sie co tym przejmować. Rób zdjęcia i tyle. Wczoraj po jakichś trzech miesiącach przypomniało mi sie, że mam martwe piksele na wyświetlaczu. I co z tego?

Intgar
01-07-2008, 11:29
Rozmawiałem z serwisem. Takie zachowanie może się zdarzyć, i niekoniecznie winny jest aparat, tylko np. wolniejsza karta. Jedyne wyjście to nie przejmować się i nosić zawsze naładowany zapas w kieszeni:)