Zobacz pełną wersję : KIT vs. KIT is
postanowilem zaryzykowac tym watkiem w celu potwierdzenia testu na "Photozone",w ktorym KIT is wyoadl jako demon ostrosci.....
Moze ktos mial juz z nim stycznosc??
Ernest_DLRS
13-02-2008, 17:33
Jest znacznie ostrzejszy od standartowego kit'a, to prawda.
Jest znacznie ostrzejszy od standartowego kit'a, to prawda.
Podstawy? Bo sam się zastanawiam nad rozwiązaniem KIT+konwerter szerokokątny bo brak kasy na 10-22 lub fisheye... Jak by faktycznie był dużo lepszy to bym sie może skusił...
KIT+konwerter szerokokątny
o zgrozo :shock:
MacGyver
13-02-2008, 19:50
18-55/3.5-5.6 IS dopiero wchodzi na rynek więc tan, jak i kilka innych wątków na jego temat jest nieco bez sensu, bo piszący opierają sie wyłącznie na testach (a z tych, jak już od kilku miesięcy wiadomo, wynika że KIT z IS-em ma odczuwalnie lepszą jakość optyczną).
Sam chętnie poznałbym opinie użytkowników, ale na te będzie trzeba jeszcze poczekać, miesiąc lub dwa.
aby jeszcze miał ładniejszy nie tak bury rysunek to by było fajnie... ale marne szanse....
btw ja mam kita z 30D i miałem jednego z pierwszych z 300D ... ten nowszy jest znacznie lepszy...
ja mam i nie narzekam :) kilka fotek jpg bez obrobek, tylko rozdzielczosc: http://hell-is-empty.blogspot.com/
Tez wlasnie czytalem testy nowego kit'a i jego dobrych parametrow. Zastanawialem sie nad kupnem 17-85 i pojawil sie dylemat. Zakres 55-85 mnie nie interesuje, bardziej to co uzyskam we wspolnym zakresie.
I co wybrac, 17-85 czy kit is?
ja mam i nie narzekam :) kilka fotek jpg bez obrobek, tylko rozdzielczosc: http://hell-is-empty.blogspot.com/
na twoich zdjęciach nie widze ostrości?! chyba powinieneś go troche przymknąć bo naprawde, szczególnie te zdjęcia z ptakami to istne mydło :-?
Ptaki akurat są powycinane i ciężko bez większego zakresu złapać je szczególnie jak jest w dość szybkim ruchu i przy słabej pogodzie, mi się tam podobają :) robiąc teraz fotki to próbuje róznych ustawień i nie zawsze wychodzi, a czasami efekt jest fajny :) a wstawiam te co mi się podobają :) ale zakup zooma większego jest nieunikniony :)
Mimo, że 18-55 IS jest w sprzedaży od paru miesięcy, to trudno się dziwić, że mało jest opinii na jego temat. Raczej tylko desperat wyda na nie go te ca. 6 stówek, które za niego wołają. W momencie gdy na dobre ruszy sprzedaż 450d nastąpi wysyp tych obiektywów i za parę miesięcy będzie można je kupić za połowę wspomnianej kwoty, jeśli nie taniej.
Ja bym nie był taki pewien, wpierw muszą się znaleźć nabywcy na 450D, a później chętni na odsprzedaż obiektywu który kupili w zestawie (dobry obiektyw ze stabilizacją CANONa), cena pewnie spadnie za kilka miesięcy ale że do połowy to bardzo wątpie :)
Ja bym nie był taki pewien, wpierw muszą się znaleźć nabywcy na 450D
W to nie wątpię ani ja ani Canon ;)
, a później chętni na odsprzedaż obiektywu który kupili w zestawie (dobry obiektyw ze stabilizacją CANONa), cena pewnie spadnie za kilka miesięcy ale że do połowy to bardzo wątpie :)
W awizowanych cenach różnica pomiędzy kitem a samym korpusem 450d wynosi właśnie około 300 złotych.