PDA

Zobacz pełną wersję : [Miedziak] ... moje wypociny :)

Miedziak
12-02-2008, 15:01
Witam!
Wprawdzie do pięt nie dorastam pozostałym forumwiczom, ale chciałem się podzielić paroma moimi zdjęciami. Uwzględniając fakt, iż dopiero się uczę, chętnie wysłucham Wasze, nawet najbardziej obelżywe uwagi :)

http://www.flickr.com/photos/23678779@N04/

Pozdrawiam,
Kuba

Soundman
12-02-2008, 20:37
tta odchłań interesująca...

Miedziak
13-02-2008, 19:38
Dzięki za komentarz Soundman:)
Hmm... ale liczyłem na to, że ktoś mi wytknie błędy, być może udzieli wskazówek... cokolwiek :)

rene
13-02-2008, 19:51
Co mi się podoba: "koniec dzieciństwa" oraz fakt że w rzeczach błahych potrafisz znaleźć temat na zdjęcie

Co mi się KOSZMARNIE nie podoba: tytuły! Nie znoszę "przeintelektualizowanych" tytułów, be względu na rodzaj zdjęcia.

Jeszcze co do samych ujęć. Wydaje mi się że dla zdjęć "zła perspektywa" i "the doors" (naprawdę szczerze nie znoszę takich tytułów!! :) ), brak perspektywy byłby korzystniejszy - ja bym się raczej starał je spłaszczyć, sprowadzając je do prostej grafiki, gry faktur, kolorów i cienia - perspektywa wprowadza wg mnie wrażenie przypadkowości kadru i tematu.

kropelka_ona
14-02-2008, 19:23
otchłań...jest super, i to umieszczenie jasnego punktu w mocnym miejscu...fajnie
koniec dzieciństwa...fajnie wychwycona głębia ostrosci i kadr też ciekawy
co do reszty...mam mieszane uczucia
doors...moze sprobuj zejsc ciut nizej z aparatem? i obciąć kawałeczek tego rogu z lewej...pobaw sie troche moze cos z tego wyjdzie :)

Miedziak
15-02-2008, 10:10
Dziękuję za komentarze!
Spodziewałem się łomotu, a tu całkiem nieźle:) (Chyba mi słodzicie)
Co do zdjęć przedstawiających "architekturę"- poćwiczę i zastosuję się do wskazówek, za które dziękuję!!!
Pozdrawiam,
Kuba