Zobacz pełną wersję : Wyrażanie myśli w...
unicorn78
12-02-2008, 12:27
Mam problem, miałem niemiłe zdarzenie w GB ostatecznie eos 30d wraz z 580ex zakończyły występ na chodniku lampa roztrzaskana na szczęście sprawców ujęto, policja znalazła sie na czas "pełny zwrot kosztów wyrządzonych szkód" aparat natomiast czaem ma "problemy z ostrzeniem i pomiarem światła a moja prośba jest następująca jak w języku angielskim sporządzić notke do serwisu aby dokładnie sprawdzili automatyke (elektronike) czyli to co nie widoczne gołym okiem mój angielski nie pozwala mi na to a w tym wypadku nie potrzebuje złej interpretacji problemu, reasumując jak w jęz. ang powinna brzmieć taka notatka aby wszystko zrozumieli? Z góry dziękuje pozdrawiam, Marcin.:cry:
Daj więcej danych.
np: Musisz dostarczyć opis szkód na policję?
Miejsce, Data
Dear sir/madame.
This letter is to let you know I've recently been attacked and as a result of this accident part of my photographic equipment has been damaged. Right know my case is under the Police investigation however I can confirm the hooligans were caught. (Jesli masz jakis list z Policji mozesz go dolączyć i dadać: Please find attached a Police note confirming this fact)
Because of the above-mentioned situation I'd like to ask you to carefully check provided EOS 30D digital camera for possible electronic faults, cracks and any other malfunctions and make an official statement which I could attach to my case as an evidence of the damages.
If you require any further details do not hesitate to contact me on Numer telefonu (jesli znasz więcej detali swojej sprawy możesz dodaćyou can also call the Police Investigation Department quoting reference: Referencja twojej sprawy on Numer Telefonu na policję )
Yours sincerely
Imie Nazwisko
pzdr.
ps. Modzie drogi przenieśta to do Hyde Park'u :]
unicorn78
12-02-2008, 13:52
Daj więcej danych.
np: Musisz dostarczyć opis szkód na policję?
pzdr.
Tak, mam dostarczyć jakiś protokół czyli chyba o to chodzi:idea: Ale myślę, że serwis coś takiego na podstawie Twojej notatki wystawi:!:
Dziękuje bardzo za pomoc chalger
Przepraszam administracje, że post nie tam gdzie trzeba, ale sam dokładnie nie wiedziałem gdzie to umieścić:-(
Ernest_DLRS
12-02-2008, 14:16
Trochę błędów w tym tekście, daj komuś do korekty przed wysłaniem. Pozdrawiam
Zrobione... a możesz wyjaśnić czemu upierasz się pisać "demage" a nie "damage" ? :roll: (poprawiłem oba wystąpienia).
unicorn78
12-02-2008, 21:53
W takim razie, raz jeszcze, dziękuje wszystkim i przepraszam "zło konieczne" za kłopot;)