Zobacz pełną wersję : Matryca w EOS400D
witam
Prosze o pomoc. W jaki sposob uaktywnic podglad obrazu na matrycy aparatu Canon EOS 400D ? Zdjecia mozna wykonywac jedynie poprzez podglad przez wizjer. Na matrycy wyswietlane jest menu startowe. Zdjecia po ich wykokaniu mozna ogladac bez problemu, tak wiec to nie jest wina uszkodzenia matrycy.
z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
W 400D nie ma możliwości kadrowania za pomocą wyświetlacza!
dzieki za szybka odpowiedz ;)
dac to sie da, ale po dokupieniu przystawki - sam aparat nie ma takiej funkcji
kris75, mówisz o takiej przystawce: http://www.sportsshooter.com/funpix_view.html?id=7327 ? ;)
MalFunkTion
09-02-2008, 17:56
& Rafal poczytaj co to jest matryca a co to jest wyswietlacz LCD - LOL
haha rozne rzeczy juz widzialem, ale ten patent gdzies mi umknal. Jak ceny jedszcze spadna to sobie kupie 40D jako przystawke do planowanej 5'ki.
hehe :D. Myslalem ze kolejna prowokacja a to tylko kolejna ofiara spadku cen dslr do poziomu hybryd :p
Na przyszlosc - instrukcja!
Kolekcjoner
10-02-2008, 00:51
hehe :D. Myslalem ze kolejna prowokacja a to tylko kolejna ofiara spadku cen dslr do poziomu hybryd :p
Na przyszlosc - instrukcja!
Po za tym co raz więcej dslr-ów ma LV. Pewnie za kilka lat będzie to już standard.
myslalem ze snie ale to na serio, wybacz Rafal_ ale zadko zdarza sie osoba zadajaca takie pytanie..... wiekszosc czyta instrukcje 8-)
ps. mam 40D i powiem ci ze to LV to funkcja ktorej jeszcze nigdy nie wlaczylem (ale ja w sumie zaczalem foto od dslr)
Po za tym co raz więcej dslr-ów ma LV. Pewnie za kilka lat będzie to już standard.
Nawet nie kilka lat. W każdej nowej lustrzance jaka sie pojawia jest juz LV (moze poza nikonem d60). W ciagu roku każda puszka będzie już z Live View (byle nie z ruchomym LCD, a juz ktoras firma to wypuscila chyba takie cudo)
kiedy mnie właśnie brakuje LCD na zawiasie. jak miałem optio mx to mogłem makro robić bez schylania się (albo baby w ubikacji podglądać;) ) a teraz to sie musze na trawie położyć by wyostrzyć sonnarem jaką mrówke.
kiedy mnie właśnie brakuje LCD na zawiasie. jak miałem optio mx to mogłem makro robić bez schylania się (albo baby w ubikacji podglądać;) ) a teraz to sie musze na trawie położyć by wyostrzyć sonnarem jaką mrówke.
W tym wypadku może jest to uzasadnione. Tylko jakoś tak lustrzanka z ruchomym LCD mocno kojarzy mi sie z kompaktem ;-) .