PDA

Zobacz pełną wersję : Delkin ImageRouter - hurtowe zgrywanie

aqua
07-02-2008, 09:19
Ile razy zdarzało się Wam wracać z wyprawy fotograficznej lub sesji zdjęciowej z kilkoma wypchanymi po brzegi kartami pamięci? Koszmar zaczynał się gdy trzeba było to wszystko zgrać na komputer. Teraz to zadanie będzie ułatwione dla wszystkich posiadaczy aparatów obsługujących standard CompactFlash.
Delkin ImageRouter został wyposażony w cztery sloty dla kart CompactFlash oraz własne zasilanie. Ten nietypowy czytnik w połączeniu z oprogramowaniem Delkin BackupandBurn potrafi jednocześnie na zgranie danych z czterech kart ComapctFlash wprost do komputera.

Dzięki wyposażeniu go w hub istnieje możliwość połączenia ze sobą dwóch tego typu czytników, co zapewni nam możliwość zgrania jednocześnie danych z ośmiu kart. Transfer wynosi odpowiednio 19 MB/s podczas odczytu i 18 MB/s podczas zapisu dla jednego czytnika z czterema kartami. Gdy podłączymy ze sobą dwa czytniki parametry nieznacznie spadają do poziomu 17 MB/s podczas odczytu i 15 MB/s podczas zapisu. Czytnik jest znacznych rozmiarów, a jego cena jest raczej wysoka i wynosi 250 dolarów.

http://www.swiatobrazu.pl/delkin_imagerouter__hurtowe_zgrywanie.html

rene
10-02-2008, 10:49
Ile razy zdarzało się Wam

Odpowiedź - nigdy! Zawsze bawiły mnie te monologi w telesklepach, sugerujące że nasze dotychczasowe życie było do kitu, naszpikowane morderczymi tosterami i czyhającymi na nasze potknięcie kubkami do herbaty.

Kubaman
10-02-2008, 20:46
wolałbym kupić sobie 4 czytniki CF za 25 pln sztuka i huba usb za kolejne 25 pln.
Miałbym 4 krotnie tańsze i 4 krotnie szybsze rozwiązanie.

popmart
10-02-2008, 20:52
wolałbym kupić sobie 4 czytniki CF za 25 pln sztuka i huba usb za kolejne 25 pln.
Miałbym 4 krotnie tańsze i 4 krotnie szybsze rozwiązanie.

raczej się mylisz .... usb nie jest z gumy, i spróbój sobie przegrać 4-5 plików na raz z np jednej partycji lub dysku na drugi zobaczysz co się stanie....

RafalK
10-02-2008, 21:19
Gdybym miał podobne problemy, to bym kupił szybkie karty i czytnik pod Firewire zamiast kombinować z 8 czytnikami podłączonymi do jednego portu USB...

piast9
10-02-2008, 21:48
raczej się mylisz .... usb nie jest z gumy, i spróbój sobie przegrać 4-5 plików na raz z np jednej partycji lub dysku na drugi zobaczysz co się stanie....
Przy zgrywaniu równolegle kilku plików z tego samego dysku lub na ten sam dysk to właśnie dysk nie wyrabia a nie USB.

EDIT:
Nadal nie rozumiem o co chodzi w tym koszmarze. Że po zgraniu 1 karty w tradycyjnym czytniku trzeba ją wyjąć i włożyć drugą?

joshua
10-02-2008, 23:40
Taka zabawka to się może przyda w redakcji albo zakładzie foto zgrywającym zdjęcia z kart na płyty (ale może). W domowych warunkach nie widzę sensu posiadania.

Vitez
11-02-2008, 15:33
Nadal nie rozumiem o co chodzi w tym koszmarze. Że po zgraniu 1 karty w tradycyjnym czytniku trzeba ją wyjąć i włożyć drugą?

Też nie rozumiem... zdarza się że mam wszystkie swoje cztery 4GB karty wypchane po całym dniu focenia (ale bardzo rzadko).
Jedna karta zgrywa mi się 4-5 minut, czyli w ciągu 20 minut muszę się 4 razy schylić w kierunku komputera i zmienić kartę w czytniku. Rzeczywiście koszmar :roll: :? .
Brzmi jak typowy tekst marketingowy.

Gringo997
11-02-2008, 20:16
.... Jedna karta zgrywa mi się 4-5 minut ...

no to najwyższa pora żebym zaczął składać na nowy komp..... :D

Vitez
12-02-2008, 17:27
no to najwyższa pora żebym zaczął składać na nowy komp..... :D

Podaje szczegóły jak: czytnik CF w moim panelu Akasa ma prędkość 17MB/s, karty mam Sandisk Extreme III 4GB, to daje 240 sekund czyli ok 4 minut.