Zobacz pełną wersję : Pytanie odnośnie zasilania Canona S2
Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum:smile:
Mam taką sprawe:
Dostałem dzis w końcu mojego Canona S2, z racji że zamówione akumulatorki jeszcze nie doszły do mnie, poleciałem do żabki, nakupiłem paluszków ( Gp, bo innych nie mieli ) wkładam 4 tak jak trzeba i.. po 10 min aparat mi się wyłączył i radośnie oznajmił : "wymień baterie".. to normalne ze na takich bateriach tak szybko pada? Nie miałem styczności z aparatami na zwykłe baterie więc wybaczcie moje pytanie :wink:
Pozdrawiam, Tomek.
norma... na bateriach nie opłaca się pracować musiałbyś mieć ich wiadro dziennie :) czasami wytrzymają 5 minut czasami godzine (zależy od jakośći baterii, temp. otoczenia itp...)
jeśli chodzi o aku to polecam tanie sanyo 2700 mAh
norma... na bateriach nie opłaca się pracować musiałbyś mieć ich wiadro dziennie :) czasami wytrzymają 5 minut czasami godzine (zależy od jakośći baterii, temp. otoczenia itp...)
jeśli chodzi o aku to polecam tanie sanyo 2700 mAh
dzięki serdeczne, bo już sie bałem że coś nie tak:? co do aku to właśnie sanyo zamówiłem z ładowarką, z tym że nie 2700 a 2500 niestety, jak sie sprawdzą to dokupie ew drugi set 2700
Pozdro
Witam,
pozwolę podłączyć się pod temat.
Również spotkałem się z problemem szybkiego padania baterii w kompakcie - tyle że w SX100 IS.
Chciałbym zapytać jakie akumulatory możecie polecić?
Czy warto brać Hamę? Ma bardzo krótki czas ładowania w porównaniu np. z GP.
Czy warto brać Hamę? Ma bardzo krótki czas ładowania w porównaniu np. z GP.
Że co proszę? Od kiedy to marka akumulatorka ma wpływ na czas jego ładowania? Jedyny wpływ na długość ładowania mają pojemność akumulatorka oraz prąd ładowania (w ładowarce) - nic więcej!
Nie, no oczywiście :)
Marka nie ma wpływu na czas ładowania. Ale są Hamy Delta Force. Maja możliwość ładowania z sieci 220 V oraz z gniazda w samochodzie 12 V. Maja 4 akumulatorki o pojemności 2600 mAh., a czas ładowania standardowych 4 akumulatorów wynosi 3 godziny.
W odróżnieniu GP 4 aku z ładowarką. Używałem takich z discmanem, mają czas ładowania 8h, Sanyo mają czas ładowania 10h.
Nie ufam Hamie, ale parametry wyglądają naprawdę dobrze.
Kup osobno ładowarkę i osobno akumulatorki. Będzie to znacznie lepszy wybór. Polecam BC700 lub budżetowy wariant MW8168.