Zobacz pełną wersję : ankieta :)
Co spowodowało ze zdecydowałeś(aś) sie na sprzet Canona ??
pozdrawiam camil
To że 300d jest najtańszą lustrzanką na rynku :wink: jakby inny producent miał tańszą to bym kupił inną, ale jak kupywałem to 300d było najtańsze.
Bo brat też ma Canona. I łatwiej się wymieniać sprzętem, gdy potrzebny.
bo mam Nikona F70 i nigdy nie potrafiłem go obsługiwać - to jest sprzęt dla ludzi myślacych inaczej niż ja ;-)
Bo mam od lat EOSa 300, więc w 300D wszystko mi pasuje i wszystkie klawisze są tam, gdzie mają być.
A pierwszego EOSa kupiłem, bo dużo dobrego o nim czytałem i widziałem u znajomego jak foci.
Bo pierwszą lustrzanka był Canon - 500N. Sypnął się AF ale działa do dzisiaj (na manualu co prawda). W czasie gdy go kupowałem, miałem do dyspozycji Nikona f-801 (czy jakos tak) i nie mogłem się połapać co i jak? Tak jak Arkan uważam, że nikoniarze to inny gatunek ;) W międzyczasie miałem Olympusa i 2 Minolty i uważam, ze nic się nie umywa do Canona :)
djtermoz
01-05-2005, 18:06
Bo zasiegnalem opinii u Steve'a (http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/10d.html)
A poza tym jeszcze pare innych czynnikow...
A ja wlasciwie tylko dlatego ze 300D byl najtanszy na rynku wsrod lustrzanek i na nic innego nie bylo mnie po prostu stac. Teraz mysle ze to byl strzal w 10 pomimo wielu brakow tego body.
bo udało mi się uzbierać na 20D :)
Bo Czacha ma Canona... to wszystko przez niego :lol: :D
bo trafiłam na to Forum i uwierzyłam w to, że nie ma nic lepszego :-)
bo zenit to za malo, a EOS300 mial niezle notowania.
Bo zawsze miałem cyfrówki Canona począwszy od PowerShot'a S10, potem G2, potem G5 a wreszcie 20D. W biurze mam też sporo sprzętu tej firmy, wierzę w ich jakość.
Tomasz Golinski
01-05-2005, 23:41
bo od wujka dostałem w "spadku" 650.
Spodobało mi się logo Canona :lol:
a tak z przypadku, no i pewnie przez to, ze na to forum trafilem, jeszcze rok temu w sprawach foto bylem "noob", a teraz odrobine juz kumam, i to wlasnie dzieki temu forum, no a, ze sami kanonierzy tutaj to automatycznie stalem sie kanonierem :)
dzieki za wszystkie odpowiedzi :) a pytam o te Canony bo ładnych pare lat temu zakochałem sie w Nikonach :)
jest to moja wielka i nieodwracalna miłosc :)
pozdrawiam wszystkich uzytkownikow Canonkow, Nikonkow, Minoltek, Pentaxow i innych pieknych aparacikow :)
A ile masz lat?
Dwanaście?
:)
bo jak ogladam mecze w telewizji i pokazuja fotoreporterow to na 10 sprzetow 9 to canony
bo jak ogladam mecze w telewizji i pokazuja fotoreporterow to na 10 sprzetow 9 to canony
9 i pol :)
Poza tym na nikony mam uczulenie ;)
bo jak partrzyłem na meczu za bramkami to było.....canon,canon,canon,nikon,coś innego,canon,canon..........
bo jak widziałem w TV fotoreporterów to było.....canon,canon,canon,nikon,coś innego,canon,canon..........
bo jak ogladałem katalogi , czytałem recenzje itd. to było canon, czasami nikon.....
bo jak oglądałem pasował mi....
itd....
pozdrawiam
wiesz to nie najlepsza logika, jeszcze niedawno najwięcej było małych fiatów ale czasem bywam złośliwy, jednak lubię Canona i nie zamienię na nic innego
Tomasz Golinski
02-05-2005, 12:26
Mac, ale na wyścigach już tylu małych fiatów nie ma :D
...ostatnio robiłem zdjecia na koncercie....plenerowym , sporadycznie , wszyscy robili zdjęcia różnymi "małpkami" ja 20D , zdjęcia robiłem dla siebie ....(" małpki" to te małe fiaty, 20D to .....? )
czy to powód by kupić "automacik" (nawiasem mówić sam taki mam dla żony)
... w trakcie imprezy podszedł do mnie manager zespołu ...w krótkiej rozmowie zapytał za ile mogli by odkupić zdjecia , potem pozwolił wejść za barierki...
sprzet mam chyba nie najgorszy , jestem amatorem moze ciut zaawansowanym......
A może to powód by kupić lustrzankę Canon ???
PS zdjęcia zespołowi się podobały, ....i tak po niedzielnym spacerze bedzie na jakieś nowe szkło .......
pozdrawiam
i od jakiej ceny zaczales negocjacje? Bo jezeli mowisz o jakims nowym szkle za pare zdjec koncertu to chyba ze 2k wziales.
DoMiNiQuE
02-05-2005, 14:38
i od jakiej ceny zaczales negocjacje? Bo jezeli mowisz o jakims nowym szkle za pare zdjec koncertu to chyba ze 2k wziales.
Moze chodzilo o 50mm f/1.8 ;)
Bo następny aparat po zenicie i zorce to był pixelowy canon. A że kupiłem do niego lampę canona, to następne body też był canon. I do canona dobrze działa przejściówka na M42.
mxdanish
02-05-2005, 16:59
Bo się musiałem zapożyczyć żeby kupić 20D :)
....zespół troszkę old 2+1 , a jak się okazało robiłem to na zlecenie UDG Ochota umowa-zlecenie na 500,-
50/1,8mam , myślę o 28-105F3,5-4,5 albo 28-135IS....ten perwszy znalazłem za 203USD....a drugi drogi ..i nie wiem który wybrać
pozdrawiam
Leprekan
03-05-2005, 10:19
Bo był najbardziej kompromisowym rozwiązaniem rozpatrując możliwości i cenę body, dostępnąść i cenę akcesoriów, ergonomię no i wygląd.
ja ostatnio robilem Golec uOrkietrze :) jak bede mial chwile czasu to wrzuce na forum
Rety... na grupach dyskusyjnych to tego typu watek szybko by umarl z odpowiedziami w stylu "nie karmic trolla" . A wy sie daliscie Nikoniarzowi podejsc jak dzieci ;)
bo 10D to byl najlepszy korpus za pieniadze, ktore chcialem wydac. i jakos nie widze na razie potrzeby jego wymiany.
Tomasz Golinski
05-05-2005, 23:34
A widziałeś emotki przy większości wypowiedzi? Ale dobrze, że już jesteś i nas obronisz, jak na rycerza przystało :P
Ja kupiłem Canona - ponieważ Nikon (lub jakos tak :) jest do bani - a inne tez sa bee i Canon jest THE BEST i wogole jest SUPER i COOL - dlatego własnie kupiłem Canona :)
Ps. Tak mnie wiecej bedzie wygladac odpowiedz na grupach dyskusyjnych na tak zadane pytanie :)
hahaha :mrgreen:
i to jest wlasnie poprana odpowiedz, a nie takie czajenie sie, hazan wygral :)
Co spowodowało ze zdecydowałeś(aś) sie na sprzet Canona ??
Odpowiedź banalnie prosta - Bo jest najlepszy :!: :lol:
8) 8) stolo 8) 8)
A widziałeś emotki przy większości wypowiedzi?
Ja widzialem... a ty zauwazyles emotke na koncu mojej wypowiedzi? Bo odpowiadasz w tonie sugerujacym ze jej nie zauwazyles :p