PDA

Zobacz pełną wersję : pasek Grip II

chlorek
01-02-2008, 20:37
Kupilem w foto-tip, czy ktoś moglby pokazac jak to ustrojstwo dobrze zaczepic, niby wszystko ok, ale napisane
"Posiada dodatkowe mocowanie statywu (można je zdemontować) " - jak je zdemontować ?
i po drugie: "Wersja GRIP II umożliwia zamocowanie jeszcze dodatkowo normalnego długiego paska." - gdzie do czego i jak ??

tom517
03-02-2008, 22:38
Długi pasek przyczepia się z lewej strony: jedną końcówkę tam gdzie była, drugą, na dole w pasku Grip II i wtedy aparat wisi na szyi pionowo.

irQ
04-02-2008, 07:26
i jak Ci sie to sprawdza??? pytam bo tez sie nad tym zastanawialem...
mocujesz do samej puchy czy z BG?

mini21
04-02-2008, 09:39
Ja mam to już prawie rok.
Tyle, że ja mam to przyczepione do wejścia od statywu.

Jest to naprawdę wygodna sprawa przy reportażach i street photo.
Przy dłuższych wędrówkach lepszy już chyba zwykły pasek.

Ma to jeden mankament.
Kiedy jest przyczepione do miejsca od statywu. pasek na szyję trzeba zdemontować i przyczepić tak, że aparat wisi na szyi krzywo i jest to nie wygodne.

tom517
04-02-2008, 11:08
ja jestem zadowolony, ręka się mniej męczy, mogę wyprostować palce, a body nie wypadnie :) i aparat ciągle w pogotowiu, używam bez gripa, ale do body z gripem też pasuje, chociaż jakoś średnio to widzę, bo trzeba by wypiąć rękę, żeby robić pionowe kadry przyciskiem na gripie (chyba że grip jedynie dla baterii). Długi pasek wymontowałem, przynajniej się nie plącze :), ale przy korzystaniu z dwóch body na raz zawsze można doczepić (długi pasek).

wojkij
05-02-2008, 14:36
Mam taki i uzywam z gripem, wprawdzie lekko go zmodowalem przez obciecie wystajacego kawalka plastiku ktory mial trzymac to ustrojstwo na aparacie bez gripa bo inaczej nie chcial przylegac. Zadowolony jestem, dlugo sie do tego przyzwaczaja ale sprawdza sie to w akcji.

fmagik
05-02-2008, 15:41
uzywam i sprawdza sie doskonale, powoduje zwiekszenie stabilnosci... uchwyt jest wtedy bardzo pewny ..... uzywam go bez gripa ..... jezeli aparat na statywie to go wypinam gdyz niezbyt pewnie mozna go zamontowac [mala powierzchnia styku]

BelYaal
05-02-2008, 16:16
No ja rowniez sie na to zdecydowalem, bo zauwazylem, ze pomimo paska to aparat glownie w lapie nosilem, a potem do plecaka, wiec pasek glownie sie majtal, a to poprawia trzymanie, niemniej gdy chce sie uzyc statyw to faktycznie trzeba to odkrecac i tu jest lekka niewygoda