Zobacz pełną wersję : 30D SERWIS nie wie co to jest...
Witam,
mam dziwny problem z moim 30D, chodzi o to że po włożeniu karty z 350D i zrobieniu na niej kilku zdj. i ponownym włożeniu mojej, zmienił mi się nr katalogu na 834 oraz nr kolejnych zdj. nie pomaga niestety sformatowanie karty (w czytniku również), resetowanie ustawień w aparacie, aktualizacja oprogramowania.... Jeśli ktoś wie co to może być to proszę o poradę.
mattnick
31-01-2008, 22:09
norma
to normalne- z poziomu menu mozesz sobie to wyzerowac
http://hazan.emiasto.com.pl/showthread.php?p=24555
... o to chodzi że z poziomu menu nie mogę:(, chyba że o czymś nie wiem... ??
Rafik000
01-02-2008, 23:17
Witam
Zrób tak na swoją kartę za pomocą czytnika zgraj ostatnie zdjęcie które robiłeś na swoim 30D i włóż do aparatu i zrób fotkę zobacz czy masz następny numerek w kolejności po tej wgranej fotce.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Mi to pomogło może Tobie też
Zrób tak na swoją kartę za pomocą czytnika zgraj ostatnie zdjęcie które robiłeś na swoim 30D i włóż do aparatu i zrób fotkę zobacz czy masz następny numerek w kolejności po tej wgranej fotce.
Jak moja 'trzydziestka' wróciła z Żytniej, to też miała jakąś kosmiczną numerację. Ustawiłem sobie na kolejne po ostatnim przeze mnie zrobionym właśnie w ten sposób, jaki opisuje Rafik000. Niemniej wyzerować można było bez problemu z menu.
paweleverest
01-02-2008, 23:48
To normalka - u mnie kiedyś nawet nie musiałem brać karty z innego aparatu - wystarczył odczyt czytnikiem USB i wskoczyła jakaś chora liczba
dzięki wszystkim za porady... tylko że u mnie jest problem z nr katalogu nie foty, nr zdj. można z menu rzeczywiście zresetować. Ale chyba nie warto mimo wszystko na serwis wysyłać?? to tak naprawdę nie ma znaczenia - tylko denerwuje :)
to jest nic:) moje 5d zassało stan licznika z sony a100:)