Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon w Warszawie

rjr
29-01-2008, 19:06
Witam
Czy w Warszawie istnieją jakieś ludzkie sklepy gdzie można kupić sprzęt Canona z fakturą i gwarancją PL.
Miło by było przed zakupem pomacać.:-)
Pozdrawiam wszystkich

Vitez
29-01-2008, 19:18
Sprecyzuj "ludzkie sklepy" .

Spróbuj np tu: http://abfoto.pl/kontakt.php

WARSZAWA - SKLEP PHOTOPOWER
ul. Armii Ludowej 15
tel. (0-22) 825-69-88
e-mail: wa6@photopower.pl
GG: 0

WARSZAWA - Śródmieście
ul. Jana Pawła II 36
tel. 0..22 / 654-8545
e-mail: wa1@abfoto.pl
GG: 8131267

WARSZAWA - CH Promenada
ul. Ostrobramska 75c
tel. 0..22 / 611-3829
e-mail: wa5@abfoto.pl
GG: 3173054

WARSZAWA - Galeria Mokotów
ul. Wołoska 12
tel. 0..22 / 541-3614
e-mail: wa4@abfoto.pl
GG: 5680142

WARSZAWA - Złote Tarasy
ul. Złota 59
tel. 0..22 222-02-73
e-mail: wa2@abfoto.pl
GG: 0

rjr
29-01-2008, 20:14
[QUOTE=Vitez;421074]Sprecyzuj "ludzkie sklepy" .

a) Takie w których mają półprofesjonalny i profesjonalny sprzęt Canona.
b) posiadają więcej niż jedną sztukę danego towaru
c) posiadają sprzęt z gwarancją honorowaną przez serwis na Żytniej
d) nie wciskają klientowi kitu
Pozdrawiam

Krasuski
29-01-2008, 20:51
Ja polecam "eurocamera.pl"

mssk
29-01-2008, 21:02
Kup na giełdzie w Stodole w FOTOMEDIA :)
Robię to od 9 lat.

KMV10
29-01-2008, 21:58
eurocamera.pl i fotomedia z tego co pamietam sciagaja sprzet ze stanow, wiec polska gwarancja odpada. No chyba, ze sie cos ostatnio u nich zmienilo.

Ja od siebie dodam: www.fotorimex.pl; btfoto.pl - warto wpaść, często mają sporo sprzętu, o gwarancje musisz się dopytać, bo na obiektywy dawali sklepową; www.fotoklik.pl (CH Targówek) - mieli kiedyś sprzęt na gw. PL, jak teraz - nie wiem. Zadzwoń zapytaj - to jedyna metoda i wielu z nas tak robi. Upewnij się 3 razy. To niestety Polska jest a nie np. Dubai.

mssk
29-01-2008, 22:51
Fotomedia i inni zapewne ściągają sprzęt, ale skoro ich ceny są niższe niż netto w polskiej dystrybucji Canona, to różnica jest naprawdę spora. Na szczęście to, co kupiłem nie musiałem naprawiać, i mam nadzieję, że nadal tak będzie :)

Krasuski
29-01-2008, 23:03
od eurocamera.pl mam gwarancję pl na wszystko więc chyba się zmieniło
Ale lepiej do nich wcześniej zadzwonić czy mają to co nas interesuje

elmalier
30-01-2008, 14:05
jesli chodzi o "sklepik" w Złotych Tarasach to szczerze nie polecam, nie dosc ze maja tam 3 obiektywy na krzyż to kiedy spytałem czy jest możliwość sprawdzenia obiektywu na własnym body to padło pytanie "a który obiektyw" wskazałem 300mm L f/4 bo do niego się przymierzałem po czym Pan stwierdził "tego to nie można"...

szczerze myślałem, że sklep foto w złotych tarasach powinien mieć więcej niz 3 na 5 metrów...

energia_ki
30-01-2008, 15:26
jesli chodzi o "sklepik" w Złotych Tarasach to szczerze nie polecam, nie dosc ze maja tam 3 obiektywy na krzyż [...]
szczerze myślałem, że sklep foto w złotych tarasach powinien mieć więcej niz 3 na 5 metrów...

to samo jest w Galerii Mokotów - mała dziupla, w której prawie nic nie ma,
ekspedienci udają ważnych, a nic nie wiedzą :roll:
w przypadku obu tych sklepów - żenada

KMV10
30-01-2008, 15:46
to samo jest w Galerii Mokotów - mała dziupla, w której prawie nic nie ma,
ekspedienci udają ważnych, a nic nie wiedzą :roll:
w przypadku obu tych sklepów - żenada
Ja w tym sklepiku w ZT to powiedziałem sprzedawcy, że mają mało Canona w tym Canonie ;)
Zapomnijmy o tych sklepach - taką mam propozycję.

Kokoon
13-04-2008, 14:11
To samo we Wrocławiu w magnolia park - jest sklep nikona w ktorym jest wiecej canona ale jak chcesz cos konkretnego to slyszysz "mozemy sprowadzic" :)

Fotos
14-04-2008, 11:35
Canon ma wlasciwe podejscie - dystrybucja sprzetu zajmuja sie prywatne osoby (w bagazu cioci z USA) oraz male firmy busikami z Berlina :-) Dzieki temu Canon ma male koszty sprzedazy i wysokie zyski :-) To ze w Warszawie nie ma firmowego sklepu, gdzie mozna pomacac wiekszosc sprzetu to obciach do kwardatu. Ciekawe gdzie odsyla biuro Canona, chyba do FotoIt...

energia_ki
14-04-2008, 11:46
Ciekawe gdzie odsyla biuro Canona, chyba do FotoIt...

nie, pewnie do tego "wspaniałego" sklepu Canona na Jana Pawła :twisted:
na samym początku mojego bycia kanonierką naiwnie tam poszłam...

[a może już go nie ma? od jakiegoś czasu nie bywam przy Hali Mirowskiej, odkąd 'rozwiodłam sie' z ProfiLabem]

Riccardo
14-04-2008, 11:48
http://www.fotored.sote.pl/

Fotos
14-04-2008, 11:51
>>a może już go nie ma?

Jest, to jest punkt odbiorow osobistych sklepu abfoto.
Sklep ten slynie z tego, ze jako oficjalny dystrybutor Canona (MJFoto, a moze juz nie ???) przewaznie nie posiada w sprzedazy nawet takich oczywistosci jak 50/1.4

yggdrassill
16-04-2008, 10:58
>>a może już go nie ma?

Jest, to jest punkt odbiorow osobistych sklepu abfoto.
Sklep ten slynie z tego, ze jako oficjalny dystrybutor Canona (MJFoto, a moze juz nie ???) przewaznie nie posiada w sprzedazy nawet takich oczywistosci jak 50/1.4
no tak zle to nie jest kupilem tam od reki 50/1,4 ;) ale faktem jest ze jak kupuje sie na miejscu to cena jest o kilkaset zl wyzsza niz kupujac przez ABFoto

Fotos
16-04-2008, 11:55
>>na miejscu to cena jest o kilkaset zl wyzsza niz kupujac >>przez ABFoto

To zalezy do ktorego sklepu przychodzisz :-) To sa dwa sklepy w jednym. Z tym "od reki" to raczej slabo, choc zdarzaja sie oczywiscie wyjatki.

yggdrassill
16-04-2008, 22:45
>>na miejscu to cena jest o kilkaset zl wyzsza niz kupujac >>przez ABFoto

To zalezy do ktorego sklepu przychodzisz :-) To sa dwa sklepy w jednym. Z tym "od reki" to raczej slabo, choc zdarzaja sie oczywiscie wyjatki.

byłem tam raz wiec trudno nazwac to chodzeniem ;)

Quadrifoglio
21-04-2008, 22:15
Tak sobie czytam co piszecie o tych sklepach w Wwie ... trochę miałem z nimi styczności i wynika z tego że:

Jeśli w stolicy 40 milionowego kraju nie ma sklepu Canona

a) nie opłaca się działać "normalnie" bo lepiej zarabia się robiąc to bedąc "dziwnymi tipem"

b) rynek wykończy każdego kto chce działać normalnie

c) Canon Polska nie interesuje sprzedaż sprzętu fotograficznego w Polsce

d) Rynek opanowała sitwa /klika / mafia

Która z w/w jest prawidłowa w kontekście tego, że Nikona i Sony można dostać prawie wszędzie ? Osobiście myślę, że ryba popsuła się od głowy i stawiam na odpowiedz "c"

Niedługo już Canon będzie trzeciąrzędną firmą. Sony zje go na śniadanie, w Polsce na pewno.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak sobie czytam co piszecie o tych sklepach w Wwie ... trochę miałem z nimi styczności i wynika z tego że:

Jeśli w stolicy 40 milionowego kraju nie ma sklepu Canona

a) nie opłaca się działać "normalnie" bo lepiej zarabia się robiąc to bedąc "dziwnymi tipem"

b) rynek wykończy każdego kto chce działać normalnie

c) Canon Polska nie interesuje sprzedaż sprzętu fotograficznego w Polsce

d) Rynek opanowała sitwa /klika / mafia

Która z w/w jest prawidłowa w kontekście tego, że Nikona i Sony można dostać prawie wszędzie ? Osobiście myślę, że ryba popsuła się od głowy i stawiam na odpowiedz "c"

Niedługo już Canon będzie trzeciorzędną firmą. Sony zje go na śniadanie, w Polsce na pewno.

Vitez
22-04-2008, 02:22

Byłem na kilku konferencjach Canona, zadawałem pytania, inni zadawali pytania. Były próby zwrócenia uwagi Canon Polska na nasze forum.

Na podstawie tego co widziałem, słyszałem, czytałem mogę stwierdzić że zdecydowanie odpowiedź C jest prawidłowa.

Fotos
22-04-2008, 15:32
>>zdecydowanie odpowiedź C jest prawidłowa

W nagrode od Canon Polska Vitez dostaje darmowa wizyte na Zytniej :-)
Nie wiem czy tak Sony zje Canona. To w dzialaniu podobne firmy.

rjr
16-05-2009, 20:21
http://www.fotored.sote.pl/

Najwyższym modelem Canona jest 50 D, sprzęt typowo "profesjonalny":mrgreen: