Zobacz pełną wersję : Czy jest Polski soft lub jakiś nowszy do 350D?
Mysle ze tytuł wyjasnia o co chodzi :-)
a skad ktos ma wiedziec jaki soft masz w aparacie? od tego chyba zalezy czy jest jakis nowszy.... Watsonie ;-)
google twoim przyjacielem
a skad ktos ma wiedziec jaki soft masz w aparacie? od tego chyba zalezy czy jest jakis nowszy.... Watsonie ;-)
google twoim przyjacielem
To jasne.. nie mam go teraz pod reka bo zostal w domu i sprawdze po południu ale z tego co pamietam to chyba 1.0.1 .....
Pytanie było ogólne czy ktoś słyszał o jakimś Update do 350D ?
Pozdrawiam
A po co ten update? Czegos brakuje albo nie dziala w tym co jest?
a moze chodzi o ten soft co to odblokowuje wszystkie funkcje z 20D? ;)
a moze chodzi o ten soft co to odblokowuje wszystkie funkcje z 20D? ;)
Tak... a moze bylby też jezyk polski....?
Tak... a moze bylby też jezyk polski....?
no to nie ma takiego :mrgreen:
no to nie ma takiego :mrgreen:
A bez polskiego... czyli tak jak mowileś z funkcjami od 20D?
Pozdrawiam
Lutek a sądzisz, że z tym polskim menu łatwiej obsługiwało by Ci się aparat? Tych kilkudziesięciu nazw funkcji to chyba można sie nauczyć bez problemu nawet nie znając angielskiego. A co do aktualizacji softu, to chyba za wcześnie na takie rzeczy.
A bez polskiego... czyli tak jak mowileś z funkcjami od 20D?
Podaj przyklad ktore funkcje (glownie z menu) 20D chcialbys miec w 350D a nie masz ?
Bo chyba firmwarem nie zmienisz wielkosci/jakosci obudowy czy nie dodasz drugiego kolka :roll: .
Miedzy 10D a 300D to byla spora roznica - 300D byl mocno okrojony... 350D nie jest tak mocno (a praktycznie prawie wcale poza budowa fizyczna) okrojony w porownaniu do 20D i nie widze sensu ani mozliwosci dokladania funkcji z 20D.
Podaj przyklad ktore funkcje (glownie z menu) 20D chcialbys miec w 350D a nie masz ?
Bo chyba firmwarem nie zmienisz wielkosci/jakosci obudowy czy nie dodasz drugiego kolka :roll: .
Miedzy 10D a 300D to byla spora roznica - 300D byl mocno okrojony... 350D nie jest tak mocno (a praktycznie prawie wcale poza budowa fizyczna) okrojony w porownaniu do 20D i nie widze sensu ani mozliwosci dokladania funkcji z 20D.
Wlasciewie to mi chodzilo glownie o jezyk bo slyszalem ze jest polska wersjka 300d.... a skoro kolega napisal o 20D to ja poprostu odpowiedzialem twierdzaca nie wiedzac wlasciwie co wiecej ma 20D. Z 20D przydaloby mi sie jedynie ISO 3200 (choc nie wiem czy poziom szumow bylby aakceptowalny... ale skoro szumy przy 1600 sa tak male...)
Pozdrawiam
Jesli szukasz nowego (nowszego) firmware odwiedzaj strone Canon'a w sposob periodyczny lub zerejestruj sie jako uzytkownik (jest bodajze opcja zebys dostawal powiadomienia o nowosciach).
Co do innego softu (nie od canona) to chyba na zasadzie "no risk no fun" :D
a jeszcze jedno nowe firmware pojawia sie przewaznie jak sa jakies poprawione bledy lub cos usprawnione (algorytmy np.) - jesli aparat takowych nie ma to raczej nie wypuszczaja nowego :P
Ludziska pytanie o nowszy soft w 350 D brzmi naprawdę żałośnie... Widziałem rewelacyjne zdjecia z tego aparatu i osoba która je robiła nawet nie pomyślała o zmianie softu . Lepiej skupić się na robieniu dobrych zdjęć bo z tego co tu widzę większość mających tu wypasiony sprzęt robi fotki jakościowo przypominające robione zwykłym kompaktem ..nie mówiąc już o kompozycji zdjęcia ...
Ludziska pytanie o nowszy soft w 350 D brzmi naprawdę żałośnie... Widziałem rewelacyjne zdjecia z tego aparatu i osoba która je robiła nawet nie pomyślała o zmianie softu . Lepiej skupić się na robieniu dobrych zdjęć bo z tego co tu widzę większość mających tu wypasiony sprzęt robi fotki jakościowo przypominające robione zwykłym kompaktem ..nie mówiąc już o kompozycji zdjęcia ...
:-) ja tez jestem zadowolony a skoro widzialem duzo watkow w wypowiedziach w odniesieniu do 300D to po prostu tylko sie spytałem... :-)
Piotr
catcherintherye
04-05-2005, 00:40
KRS 76 - z ust mi żeś to wyjął :-)