Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak w sklepach canona 24-105 4 L

tryton
20-01-2008, 17:52
Witam!

Odwiedziłem kilka punktów sprzedaży i wszędzie mówią, że w chwili obecnej nie ma canona 24-105, może w przyszłym tygodniu lub na zamówienie (niby kłopoty z dostawcą).
Dla mnie kłopot polega na tym, że chciałbym przymierzyć więcej niż jedno szkło przed zakupem (licho nie śpi) i widzę, że będzie ciężko.
Moje pytania są następujące:
1) Czy ktoś z was zauważył coś podobnego (zniknięcie tego modelu)?
2) Czy może ktoś coś wie o jakichś "manewrach" i zagrywkach taktycznych canona?
3) Jeśli ktoś poleciłby mi sklep (Kraków lub blisko), w którym zdołam kupić i przymierzyć więcej niż jedno szkło będę bardzo wdzięczny (od razu mówię, że w popularnym fotoplusie nie ma).

Dzięki

rafalg
20-01-2008, 18:10
Może będą mieli w www.d-photo.pl

JaBlam
20-01-2008, 18:10
to sprawdz jeszcze u Agnieszki w Fotopanoramie (Sławkowska 12) . Zobacz jeszcze w Canonie na Szpitalnej.. tylko tam ceny maja chyba z kosmosu. U nich body 5D kosztuje 9300 + a 17-40 - 3300.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Może będą mieli w www.d-photo.pl

Jesli w D-Photo to uderzaj TYLKO na Lwowska... na Basztowej nigdy nic nie ma. 2 sigmy i 1 canon 60 macro lezy w gablocie. Zawsze sie zastanawiam czy im sie w ogole ten sklep na Basztowej oplaca prowadzic. Zawsze pustki i w sklepie i na regałach.

Kiedys byl jeszcze sklep z szyldem Canona na Slawkowskiej, ale od niedawna zlikwidowany. Jakies orientalne ciuchy teraz. Ale tam tez z analogow to cienko bylo.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
CYBERSTORE.PL
ul. Frycza Modrzewskiego 2/47
31-216 Kraków

Oni moga tez miec... tylko nie wiem czy cena 3900 Cie zadowoli.

paweleverest
20-01-2008, 18:19
Moze to dobry pretekst żeby kupic 24-70 2,8 ( troche trzeba dolozyć ale moim zdaniem naprawde warto )

JaBlam
20-01-2008, 18:25
Moze to dobry pretekst żeby kupic 24-70 2,8 ( troche trzeba dolozyć ale moim zdaniem naprawde warto )

Jesli chodzi o 24-70 2.8 to u Agi w Fotopanoramie w gablocie stoja 3 szkla obecnie. 1 nowka i 2 komisowe. Cena cos kolo 3300...3500. Masz wiec mozliwosc przetestowania 3 szkiel. Do tego jeszcze po 1 sztuce 70-2004 i 4 IS i sogma 50-500 za 3800 lub 3500. (stan gablotki z wczoraj)

tryton
20-01-2008, 19:26
O dzięki za to www.d-photo.pl bo nie znałem (może się uda).
Na Sławkowskiej byłem w piątek i nie mieli. Cyberstore faktycznie drogie (zakładając że w ogóle mają, bo w internecie w ofercie mają wszyscy:) ).

Odnośnie 24-70 to zgadzam się, że lepsze, ale już po długiej męczarni niezdecydowania przystałem na 24-105 (powody różne). Więc błagam nie odnawiajcie we mnie rozterek :)

W każdym razie mam nadzieję, że to tylko chwilowa zapaść na rynku jeśli chodzi o to szkiełko i że w związku z tym nie podrożeje. Chyba że canon coś knuje.

czumba
20-01-2008, 20:53
Czyli zrobiłeś z "moim szkłem" dokładnie to samo co ja? :wink:

m_o_b_y
20-01-2008, 20:59
Witam!

Odwiedziłem kilka punktów sprzedaży i wszędzie mówią, że w chwili obecnej nie ma canona 24-105, może w przyszłym tygodniu lub na zamówienie (niby kłopoty z dostawcą).
Dla mnie kłopot polega na tym, że chciałbym przymierzyć więcej niż jedno szkło przed zakupem (licho nie śpi) i widzę, że będzie ciężko.
Moje pytania są następujące:
1) Czy ktoś z was zauważył coś podobnego (zniknięcie tego modelu)?
2) Czy może ktoś coś wie o jakichś "manewrach" i zagrywkach taktycznych canona?
3) Jeśli ktoś poleciłby mi sklep (Kraków lub blisko), w którym zdołam kupić i przymierzyć więcej niż jedno szkło będę bardzo wdzięczny (od razu mówię, że w popularnym fotoplusie nie ma).

Dzięki

Mnie to nie dziwi, bo to bardzo dobre szkło.
Szeroki zakres, znakomita rozdzielczość i efektywny IS.
Czego chcieć więcej ???
Pozdrówka

czumba
20-01-2008, 21:02
Mnie to nie dziwi, bo to bardzo dobre szkło.
Szeroki zakres, znakomita rozdzielczość i efektywny IS.
Czego chcieć więcej ???
Pozdrówka
światła

tryton
20-01-2008, 21:24
Jesli w D-Photo to uderzaj TYLKO na Lwowska...

Na Lwowskiej też nie byłem. Dzięki. Łatwo znaleźć? Czy gdzieś w bramie?

JaBlam
20-01-2008, 22:49
wiesz co.. Lwowska z tego co wiem jakas wybitnie dluga nie jest. Nie bylem tam osobiscie bo nie chcialo mi sie jechac specjalnie ale kilkukrotnie przejezdzalem przel Pl. Obroncow Getta i widzialem szyld z okna tramwaju.
Tylko -badz czujny i wszystko sprawdzaj jak juz bedziesz kupowal. . Moj kolega kupil sprzet foto (30D) a paragon dostal na jakies szklo o tej cene co puszka.Jak sie puszka popsula to mial problem bo.. dowodu zakupu na aparat nie mial. Jak Ci blizej na Basztowa, to musisz do nich wczesniej zadzwonic zeby Ci na popoludnie przywiezli na basztowa szkla z Lwowskiej. Takie rozwiazanie tez jest mozliwe.

a co do Fotopanoramy, zawsze mozesz zadzwonic do Agnieszki i porposic zeby Ci szklo sprowadzila. Tylko wtedy uprzedz ja , ze w razie poprawnego wspolpracowania z puszka nie bedziesz brac. (W Fotopanoramie przynajmniej masz miejsca do testowania, tablice na scianach i nie cisniesz sie w kanciapie 2x3 metry) I na laptopa tez mozesz sobie wrzucic i zobaczyc jak to wyglada. Tylko musisz spytac.

tryton
20-01-2008, 23:24
Tylko -badz czujny i wszystko sprawdzaj jak juz bedziesz kupowal. . Moj kolega kupil sprzet foto (30D) a paragon dostal na jakies szklo o tej cene co puszka.Jak sie puszka popsula to mial problem bo.. dowodu zakupu na aparat nie mial.

Dobrze wiedzieć! Ciekawe czy celowo mu taki paragon wcisnęli.
Będę uważał.

A na Sławkowskiej też pogadam, choć biorąc pod uwagę moje szczęście do trafiania na zmęczoną i znudzoną obsługę w sklepach boję się, że znów będą mnie zbywać :mad: No ale już chyba będę na to skazany, bo skoro to się ciągle powtarza to znaczy, że pewnie wyglądam jak mało wiarygodny klient (ale to już osobna historia).

W każdym razie wdzięczny jestem za konkretne porady! :) Pozdrawiam

paweleverest
21-01-2008, 11:28
Czyli zrobiłeś z "moim szkłem" dokładnie to samo co ja? :wink:

Marku czyżbyś to ty mi opchnoł ten słoiczek ?? :) Generalnie na cropie nie miałem zastrzeżen ale po przesiadce na 5D czr prysł za sprawą winety - poszedłdo następnego cropiarza (w tej samej cenie swoją drogą ;))

czumba
21-01-2008, 12:00
Marku czyżbyś to ty mi opchnoł ten słoiczek ?? :) Generalnie na cropie nie miałem zastrzeżen ale po przesiadce na 5D czr prysł za sprawą winety - poszedłdo następnego cropiarza (w tej samej cenie swoją drogą ;))
Kierowałem się dokładnie takimi samymi przesłankami sprzedając Ci to szkło. :grin:
Pozdrawiam.

777
25-01-2008, 00:29
24-105 w cenie na necie nowego 2900 zl (allegro) to super oferta
naprawde nawet ta winiete mozna przezyc

jak ktos widzial na wystawie w sklepie w Krakowie ten obiektyw dajcie znac

JaBlam
25-01-2008, 03:17
24-105 w cenie na necie nowego 2900 zl (allegro) to super oferta
naprawde nawet ta winiete mozna przezyc

jak ktos widzial na wystawie w sklepie w Krakowie ten obiektyw dajcie znac

Troche sie spozniles.... Tryton wczoraj troche dzieki mojej pomocy kupil nowiutkiego pachnacego w Krakowie - pierwsza osoba , ktora go pomacala. Na razie wiecej w sklepie nie ma ale kto wie. Pisz na PW moze da sie co ukrecic.

Tryton mam nadzieje ze szklo Ci bedzie dobrze sluzyc.

tryton
25-01-2008, 20:00
Tryton mam nadzieje ze szklo Ci bedzie dobrze sluzyc.

No ja też mam taką nadzieję :)
W pracy dziś wysiedzieć nie mogłem i ukradkiem pstrykałem hahahaha!
Pierwsze wrażenia pozytywne.
Ale ten mój 350D to teraz mizernie przy tym szkle wygląda :( ...bardziej jako dodatek do obiektywu hehehe
Ot i przyszła pora na nowe body...

777
25-01-2008, 20:25
no zobacze troche mi poglowie jeszcze chodzi 24-70 2,8
jeszcze zobacze:D

tomek1906
08-03-2008, 12:43
jestem wreszcie posiadaczem (baaardzo szczęśliwym 24-105) na ten moment podeszło mi nawet bardziej od 70-200 :)
nie wiem jak tak długo udało mi się przeżyć bez stabilizacji :)