Zobacz pełną wersję : Uświadom firmę Canon jak działa ich sprzęt!!!
Do napisania tego wątku skłonił mnie problem użytkowników obiektywu EF-S 17-55 f2.8 - który zasysa kurz. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem informację że firma nie ma informacji o tego typu kłopotach i że gdyby miała to doszczelniła by obudowę - mam propozycję aby osoby mające kłopoty ze sprzętem zgłaszali je do serwisu: (22) 583 4307 lub 0 800 22666 767 w godzinach 9:00 - 17:30[/B] Może pozwoli to na usunięcie usterek w produktach???
Do napisania tego wątku skłonił mnie problem użytkowników obiektywu EF-S 17-55 f2.8 - który zasysa kurz. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem informację że firma nie ma informacji o tego typu kłopotach i że gdyby miała to doszczelniła by obudowę - mam propozycję aby osoby mające kłopoty ze sprzętem zgłaszali je do serwisu: (22) 583 4307 lub 0 800 22666 767 w godzinach 9:00 - 17:30[/B] Może pozwoli to na usunięcie usterek w produktach???
Akurat.. już widzę jak na Żytniej lub w Canon Polska siedzą z silikonem w łapie i "doszczelniają".. Temat prosty - szkło nie jest uszczelnioną eLką i może łapać kurz
Temat prosty - szkło nie jest uszczelnioną eLką i może łapać kurz
Mam wrażenie, że za bardzo to uprościłeś
nikt z canona palcem nie kiwnie, 17-40 to L a tez nie w pełni szczelna...
Zdaję sobie sprawę z realiów, ale jak ktoś ma czas i możliwości to tak co 2 tygodnie obiektyw do serwisu (w okresie gwarancji). A usterka przedłuża zdaje się okres gwarancji i tak w nieskończoność x ilość użytkowników forum x ilość państw na świecie x ....:mrgreen:
70-200/4L również, ale napisać zawsze można :-)
Zdaję sobie sprawę z realiów, ale jak ktoś ma czas i możliwości to tak co 2 tygodnie obiektyw do serwisu (w okresie gwarancji). A usterka przedłuża zdaje się okres gwarancji i tak w nieskończoność x ilość użytkowników forum x ilość państw na świecie x ....:mrgreen:
A to oznacza ze serwis dostanie wiecej pieniazkow..Wiec im w to mi graj.
Jak mi kalibrowali obiektywy to 6cio miesieczna gwarancja dotyczyla TYLKO wykonanej uslugi. Nie wiem czy Ci tak beda rozbierac za kazdym razem szklo.
do listy obiektywow "ssaków" dolacze Ci 28-135.
w nowym modelu eos d1 mark III błędnie pracował AF, dopiero interwencja dziennikarzy zmusiła korporację C. do akcji serwisowej, wcześniej udawali że problemu nie ma, a później próbowali problem przypudrować nowym firmware-em, czy mamy się godzić na wybrakowane produkty????????????????????
Myślę że jak Canon-board będzie miało siłę nacisku jak dpreview to może coś to da a dopóki tak nie jest to można sobie pisać na Berdyczów ;)
towersivy
23-01-2008, 14:26
Szkiełko faktycznie bardzo szybko zasysa kurz....wczoraj był u mnie znajomy z puchą którą trzeba było wyczyścić i przy okazji czyściłem mu 17-55 na podstawie schematu podanego na pbase....łatwo się tego nie robi ale na szczęście się udało i efs ślni....tyle że nie każdego stać na teki nerwowy manewr.....i pozostaje im tylko servis :(
MacGyver
23-01-2008, 14:53
...
do listy obiektywow "ssaków" dolacze Ci 28-135.
28-105/3.5-4.5, 24-85/3.5-4.5, 70-210/3.5-4.5...
moj 85/1.2 tez zasysa syfy - zdjęcia robię dalej ...
16-35 też. wymieniamy dalej?? raczej każde szkło zasysa - albo przodem albo tyłem czy też czasem i bokami.
5D:) jedno szkło przypięte na stałe i ciągle pojawiają się jakieś syfy na matrycy i matówce
towersivy
25-01-2008, 14:22
Co do 85/1.2L to jeden wielki odkurzacz(posiadam wersje II) z elek jakie posiadam tylko ta tak "zjada" pyłki.
Pzdr.