Zobacz pełną wersję : Śruby calowe
donald7000
16-01-2008, 22:50
Jeśli się nie mylę to śruba do montażu body na płytce do statywów Manfrotto jest rozmiaru 1/4".
Gdzie mogę dokupić taką lub podobną śrubę?
Chcę zbudować bracket i są mi potrzebne conajmniej dwie.
miałem ten sam problem do dziś bo też robię sobie bracket :)
właśnie dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem kilku sztuk
początkowo chciałem kupić stary futerał na zenita, na allegro są śruby HAMA po 4 pln i 5.6pln, zawsze można kupić jakiś bracket na dawcę organów
a ja znalazłem www.dipol.com.pl
dokladny adres
http://www.dipol.com.pl/sruba_1-4_cala_9_mm_do_montazu_kamery_w_obudowie_M9950.htm
1 sztuka 2.5 pln :) pasują i mają rozmiar 10 do dokręcania
mam 4 sztuki na zbyciu za ich cene plus koszty przesylki mogę Ci wysłać
GG 3427410
pozdr
donald7000
17-01-2008, 18:44
Wchodze w to.
Propnuje wybrac sie do jakies tokarza lub innego fachowca lub kogo kto bedzie mial tak narzynkę dzieki ktorej zrobi takie cos
donald7000
17-01-2008, 21:39
Żaden tokarz się za to nie weźmie, szkoda czasu.
Faktycznie na allegro sa śruby w dipolu również.
Ja juz robilem u szpeca tylko 3/4 " srpby z nakretkami
jaki u innego gwint 3/4" wewnatrz otworu
Żaden tokarz się za to nie weźmie, szkoda czasu.
Faktycznie na allegro sa śruby w dipolu również.
A ja czesto potrzebowalem miec dziury 1/4" i kiedys zainwestowalem 30zł w wyrzynarke. Tyle ze latwiej jest zrobic otwor wiertarka a potem go nagwintowac niz w druga strone. Dzieki temu zrobilem sobie np. półke pod rzutnik, ktora moge zamocowac do dowolnego statywu na odpowiedniej wysokosci. Zawsze wczesniej z tym byl problem.
donald7000
17-01-2008, 21:54
A zapłaciłeś jak za zboże, nie każdemu się to opłaca, taka sztuka dla sztuki. Ale bracket zrobić trzeba :)
A zapłaciłeś jak za zboże, nie każdemu się to opłaca, taka sztuka dla sztuki. Ale bracket zrobić trzeba :)
Taka półka nie jest w sumie taka droga około 100zł - Manfrotto MN246
http://www.foto-raj.pl/index.php?op=sklep&grupa=Statywy&podgrupa=Manfrotto&id=mn246&sortowanie=cena
wolalem zrobic sam i troche zaoszczedzic.
wszystkie śruby calowe kupisz tutaj
www.werbus.pl
donald7000
16-01-2010, 12:07
Hehehe, znam ten sklep, ale jak kupisz 2 śrubki to za koszty przesyłki zapłacisz przynajmniej 24 złote, więc się chyba nie opłaca.
No ale gdyby odezwał się jakiś forumowicz ze Szczecina to byłoby łatwiej.
Znajdz jakiegos ślusarza to Co dorbi sruby
szpinczyk
23-01-2010, 14:08
Tu masz dwa sklepy:
www.essve.com.pl/
http://www.fabory.com/pages/home.html
Jeżeli pomogłem to spoko.... Pozdrawiam
mi sie udało kupić sruby 1/4 cala i 3/8 w sklepie metalowym z częściami do maszyn rolniczych. Na obrzeżach miast są takie i są dośc dobrze zaopatrzone pod kontem klientów, którzy naściągali używanego sprzętu rolnego z zachodu, niestety sztuka kosztuje 4 zł..
pozdr.
Ja dorabiam różnego rodzju śruby z gwintem 1/4"x 20zw/cal także w różnym wykonaniu, z łbem soczewkowym moletowanym prosto, na krzyż , ze stali oraz metali kolorowych, aluminium anodowane i barwione. Wszystko w/g indywidualnych projektów, przyjmuję rysunki CAD. Kontakt seban4@op.pl lub 695759398 Pozdrawiam
szpinczyk
25-01-2010, 08:57
W Asmecie możliwe że też znajdzie.