Zobacz pełną wersję : pro1 nie wyzwala topca 325 cs
mateusz4130
15-01-2008, 17:17
Witam!
Mam problem. Kupiłem niedawno lampę błyskową topca 325 cs. Napięcie na stopce ma 3,8v, lampa działa po naciśnięciu przycisku test, ale jak założę ją na sanki mojego canona pro1 i robie zdjęcie, to zostaje ono wykonane, lecz bez błysku. Sprawa odwrotnej polaryzacji odpada, bo próbowałem już przestawiać kabelki i nic to nie daje.
Pozdrawiam
Mateusz
maniuchna
10-04-2008, 21:29
Jak się ma wyżej wspomniana lampa? Czy coś się wyjaśniło?
Pytam, bo mam dokładnie ten sam problem z taką samą lampą (kupioną tydzień temu na Allegro). Wiem tylko tyle, że nie jest to kwestia aparatu, bo testowałam ją i z Fudzikiem, i ze zwykłym Zenitem - efekt był taki sam - zero błysku.
Może te nasze lampy są po prostu zepsute?...
Jak się ma wyżej wspomniana lampa? Czy coś się wyjaśniło?
Pytam, bo mam dokładnie ten sam problem z taką samą lampą (kupioną tydzień temu na Allegro). Wiem tylko tyle, że nie jest to kwestia aparatu, bo testowałam ją i z Fudzikiem, i ze zwykłym Zenitem - efekt był taki sam - zero błysku.
Może te nasze lampy są po prostu zepsute?...
Mateusz4130 właśnie tydzień temu pchnął ją jakiemuś naiwniakowi na allegro :D:D:D:D:D
Sorki, nie mogłem się powstrzymać :D:D:D
MacGyver
18-04-2008, 15:32
Tydzień temu czy miesiąc ?
http://allegro.pl/item328254425_lampa_blyskowa_topca_325_cs_thyristo r.html
maniuchna
23-04-2008, 22:08
CamelXP też miałam takie skojarzenie...
Nooo, MacGyver - detektywie, zgadza się. "Tydzień temu" dotarła (niech żyje Poczta Polska!).
A mateusz4130 milczy... he, he...