Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kable PC, długość , rodzaj , gdzie kupić ??

jasnezetak
08-01-2008, 16:35
Witam..

Potrzebuje kupić kabel do gniazda pc , ale wszedzi jakieś metrówki lub max 5 metrów ja potrzebuje powyżej 10 , mocie może jakieś linki gdzie mogłbym taki długi kupić..

Pozdrawiam..

Z góry dzieki !!

alfsky
08-01-2008, 18:18
Chodzi Ci o kabel USB między kompem i aparatem??
Chyba najłatwiej kupić przedłużkę (w każdym komputerowym).
Ale kabla USB w nieskończoność przedłużać nie można.
Specyfikacja podaje niby 5 czy 10 m max ale znam drukarki które na standardowym kablu 1,8m + 2m przedłużki nie działają ;(

jasnezetak
08-01-2008, 18:36
Chodzi Ci o kabel USB między kompem i aparatem??
Chyba najłatwiej kupić przedłużkę (w każdym komputerowym).
Ale kabla USB w nieskończoność przedłużać nie można.
Specyfikacja podaje niby 5 czy 10 m max ale znam drukarki które na standardowym kablu 1,8m + 2m przedłużki nie działają ;(

nie nie zle sie moze wyrazilem chodzi mi o kabel do wejscia pc w aparacie , czyli do wyzwalania lamp blyskowych...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jednym slowem chodzi mi o kabel synchornizacyjny - brakowalo mi tego slowa , z gory przepraszam..

SimOn!
08-01-2008, 21:02
Witam..

Potrzebuje kupić kabel do gniazda pc , ale wszedzi jakieś metrówki lub max 5 metrów ja potrzebuje powyżej 10 , mocie może jakieś linki gdzie mogłbym taki długi kupić..

Pozdrawiam..

Z góry dzieki !!

Nigdy nie widziałem w sprzedaży tak długich kabli.
Moim zdaniem jedyna metoda to kupić jakiś krótki (albo starą lampę z kabelkiem za grosze) rozciąc i przedłużyć o dowolną długość. Z tego co pamiętam sprawa juz kiedyś była poruszana na forum... i wnioski były podobne.

goobie
24-09-2009, 09:00
witam, chciałbym odkurzyć temat
- z tym, że mi chodzi właśnie o kabel relacji aparat-komputer...

Oczywiście standardowy zbyt krótki jest do studia
pytanie jak długi kabel można zastosować - wiem że czasem jak już tu kol. wspomniał są problemy z długimi kablami do drukarek... czy z aparatami jest podobnie??

Myślę o kablu długości 3-4 m

Oczywiście chodzi mi o obsługę aparatu z komputera i oglądanie każdego zdjęcia od razu na komputerze a nie o ściąganie fotek po sesji z aparatu
- to mi bardzo pomaga w eksperymentach.

Ktoś może praktykuje??

Pozdrowienia!! dawno mnie tu nie było, ale miło wrócić i poczytać, stare dobre (najlepsze) forum fototowe :-D

piast9
24-09-2009, 18:00
USB mówi, że przewód może mieć 5 metrów. Zatem spokojnie powinno zadziałać. Jeśli potrzebna jest większa odległość - są przedłużacze aktywne. Wygląda jak zwykły kabelek ale na końcu ma jednowejściowego huba do regeneracji sygnału. Wtedy jest 5m przedłużacza i dodatkowa długość kabelka wepniętego w ten przedłużacz.

wojkij
22-10-2009, 23:17
http://www.allegro.pl/item786169057_przewod_synchro_do_lamp_blyskowych_p c_pc_15cm.html

Wie ktoś gdzie można kupić coś takiego w normalnej cenie?

stormur
22-10-2009, 23:28
FOXFOTO
91-341 Łódź,
ul. Pojezierska 90
tel: (42) 252 99 95
NIP: 947-19-16-045
e-mail: sklep@infoto.pl
www: www.infoto.pl

kupilem 5m za 29 PLN :) wejscia male-male ( 40D-580ex2 )

wojkij
22-10-2009, 23:49
No właśnie chodzi mi o taki max 10-30cm by spiąć bezprzewodowy wyzwalacz z lampą.

Ale 20pln to nie dam, niech się w nos pocałują, za tyle to z 10m kabla można kupić;).

dariuszpicasso
23-10-2009, 00:08
No właśnie chodzi mi o taki max 10-30cm by spiąć bezprzewodowy wyzwalacz z lampą.

Ale 20pln to nie dam, niech się w nos pocałują, za tyle to z 10m kabla można kupić;).

to bylo 20 pln plus przesylka :)