Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Korzystny zakup - raty

tomek1906
07-01-2008, 18:46
Witam,

W lutym czeka mnie zakup 40D+ grip + 24-105L, 8tyś, jak dla mnie sporo więc raty konieczne i to najlepiej na jakieś 3 lata :( przy takim kredycie to 2,5tyś odsetek, więc i warto popytać. Jestem gotowy nawet wybrać się w Polskę by kupić korzystniej. Jeśli komuś napatoczyłaby się gdzieś takowa oferta to będę zobowiązany :)
Pozdrawiam

trampek
07-01-2008, 18:55
Witam,

W lutym czeka mnie zakup 40D+ grip + 24-105L, 8tyś, jak dla mnie sporo więc raty konieczne i to najlepiej na jakieś 3 lata :( przy takim kredycie to 2,5tyś odsetek, więc i warto popytać. Jestem gotowy nawet wybrać się w Polskę by kupić korzystniej. Jeśli komuś napatoczyłaby się gdzieś takowa oferta to będę zobowiązany :)
Pozdrawiam

W MM sa raty ZERO wszystkiego od 2 do 20 rat - sam kupilem tak komputer.

heniek
07-01-2008, 19:34
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki,a1.bhtml

DGV
07-01-2008, 19:53
z tym ze nie zawsze w MM kupisz to co chcesz (np jak ja chcialem kupic 40D to Chorzow, Katowice i BielskoBiala nie mialy tego modelu, nie mowiac juz o obiektywach czy gripie :) ) - popytalbym tez w banku - tez maja promocje :)
Kredyt w MM udziela Lucas Bank
w EuroRtvAgd - GE MoneyBank (to na zasadzie karty - splacasz zadluzenie)

Vitez
08-01-2008, 02:33
http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/tresc.php?id=159

wojkij
09-01-2008, 23:46
www.cyfrowe.pl i www.ceneo.pl, co drugi sklep ma w ofercie raty przez internet.

To ja sie wypowiem o samych ratach bo akurat mam odrobine "doswiadczen" i z checia sie podziele spostrzeżeniami. Na raty kupilem juz spooro sprzetu i w zasadzie najbardziej jestem zadowolony z lucas banku. Sa drodzy i odsetki sa spore(tzn odrobine wieksze niz u konkurencji) ale nigdy nie mialem z ta firma najmniejszych problemow. Zawsze milo, kompetentnie i rzeczowo(pomijam niewyspane panie od podbijania pieczatek:p). Jesli wczesniej bylo sie ich klientem to kredyt do 10tys daja od reki na dowod, dla osob nierozwaznych moze to i minus;).

A np z zaglem nie chcial bym miec wiecej do czynienia, ciagle problemy z kredytem, spotkalem sie z niekompetencja pracownikow, jakies niejasne roszczenia mimo iz wszystko regulowane w terminie. Niesmak mi jakis taki pozostal:/

To tak czy inaczej przy takim zakupie sporo przeplacasz, im wiecej rat tym mocniej, inna sprawa ze zamiast 2 lata czekac masz sprzet i mozesz robic bezcenne zdjecia;)

arturs
10-01-2008, 00:00
Co do rat w lukasie to też polecam, większość rzeczy które mam i były droższe od 1500 brałem na raty w lukasie - oprocentowanie nie takie znowu straszne - za canona 40D którego brałem za cenę na półce 4000 w sklepie płacę 353 zł ratę co przy zerowej wpłacie i 12 ratach daje łączną kwote 4236 zł więc na rok to nie tak znowu dużo..

DGV
10-01-2008, 00:04
wojkij - mamy podobne doswiadczenia... chwilami czulem sie jakbym mafii splacal dlug (Zagiel). Lucas czasem stosuje promocje - zawsze sie mozna dogadac (przynajmniej ja tak mam - wszystko klarownie mi koles objasnia). Moze kiedys dozyje czasow ze nie bedzie mnie problem "zakupow na raty" dotyczyl ;)

rolaj
10-01-2008, 02:21
google>skąpiec

tomek1961
10-01-2008, 09:07
Ja trzy razy do tej pory kupowałem na raty i Interfoto w W-wie.Raty przez KB S.A.Szybko sprawnie i "tani kredyt"
Dwa razy zwrócili mi nadpłatę(a wydawało mi sie że nie nadpłaciłem),przesłali Przekazem.
Polecam: www.interfoto.com.pl

marekb
10-01-2008, 12:51
zapytaj w fotopanoramie, możesz na miejscu pomacać,sprawdzić od razu waląc linijki na statywie... kredyt chyba w lukasie i zagiel czy cos takiego... Co do ceny sie ugadasz więc i raty tańsze wyjdą. Czasem troche trzeba poczekać na sprzęta, ale jest na to rada: zacząć zakup 14dni wcześniej...