Redskull
03-01-2008, 19:13
Pracuje w szopie-to 90% mojego czasu przed komputerem. Chce rozbudowac zestaw, ktory mam poniewaz uwazam, zemoze dzialac szybciej, przez co oszczedzac moj czas. Chcialbym zmodyfikowac zestaw, ktory mam, ale podstawowym paramertem bedzie cena/wydajnosc.
Mam:
Plyta ASUS P5GDC DELUX
Proc Pentak IV 2.8
2x1GB ram KINGSTON 533
2x200GB SATA II Barracuda V-spiete w RADI 0
Zasilacz chyba 450W chieftec
Jakas grafika z gddr3-chyba geeforce 6600GT
Planuje zostawic sobie dyski, napedy, grafike i zasilacz(jesli sie uciagnie na mocniejszym zestawie) i tu pytanie
Plytka dowymiany, czy obsluzy cos jeszcze? jeli do wymiany to na jaka z oferty ASUSA (musi miec RAID 0, muzyke, sieciowke, i obsluge 4gb ramu ddr2)
Proc 2 czy 4 rdzenie (czy xp i PS obsluguja 4 rdzenie?)
wymiana ramek na 1066 czy nie zauwaze roznicy?
Moze ktos ma inne pomysly? Ma byc rozsadnie cenowo, poniewaz wole wymienic kompa co 1.5roku, niz wypruwac flaki na nowinki...
Mam:
Plyta ASUS P5GDC DELUX
Proc Pentak IV 2.8
2x1GB ram KINGSTON 533
2x200GB SATA II Barracuda V-spiete w RADI 0
Zasilacz chyba 450W chieftec
Jakas grafika z gddr3-chyba geeforce 6600GT
Planuje zostawic sobie dyski, napedy, grafike i zasilacz(jesli sie uciagnie na mocniejszym zestawie) i tu pytanie
Plytka dowymiany, czy obsluzy cos jeszcze? jeli do wymiany to na jaka z oferty ASUSA (musi miec RAID 0, muzyke, sieciowke, i obsluge 4gb ramu ddr2)
Proc 2 czy 4 rdzenie (czy xp i PS obsluguja 4 rdzenie?)
wymiana ramek na 1066 czy nie zauwaze roznicy?
Moze ktos ma inne pomysly? Ma byc rozsadnie cenowo, poniewaz wole wymienic kompa co 1.5roku, niz wypruwac flaki na nowinki...