Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lowepro Flipside - czy są już zadowoleni użytkownicy?

Marcin Kułak
31-12-2007, 13:36
Witam serdecznie.

Wiem, że to nowy plecak, ale może ktoś już go zakupił i podzieli się opiniami?
Na cambgas.com jeszcze go nie ma...

Z góry dzięki :-)

wojkij
31-12-2007, 17:24
Tylko co tutaj powiedziec?:p Jakosc wykonania jak to u lowepro - bdb a do czego przydatny to odrazu widac po zdjeciu:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.fotopolis.pl/obrazki/Flipside300_rt_equip.jpg)

Czyli dla fanatykow airshows, rowerzystow lub paparazzi jak znalazl, jako podstawowy plecak raczej malo przydatny. Jesli chcesz pomacac to wg znajomego cyfrowe.pl ma sztuke na stanie.

I na szybka recenzje bym nie liczyl, specyficzny plecak;)

Marcin Kułak
31-12-2007, 17:55
Heh, foty widziałem, trochę już tego jest na sieci. Tylko brak sensownego opisu/testu.

... jako podstawowy plecak raczej malo przydatny.

Hmmm...
A czemu tak uważasz?

sniper88
31-12-2007, 18:43
Pewnie dlatego, ze nie grzeszy pojemnoscia;)

Earl Grey
31-12-2007, 20:05
Mówisz - masz. Jest już pierwsza recenzja na: http://www.cambags.com/

bruckner
01-01-2008, 12:03

szkoda ze na nikonie :mrgreen: :roll: :mrgreen:

Kubak82
01-01-2008, 12:48
szkoda ze na nikonie :mrgreen: :roll: :mrgreen:

a co to za roznica - daje pojecie o pojemnosci plecaka i tyle :-)

Marcin Kułak
01-01-2008, 19:34
Widzę, widzę, świeżutka jeszcze :-)

a co to za roznica - daje pojecie o pojemnosci plecaka i tyle :-)
No właśnie widzę. W sumie plecak nie jest aż tak niepojemny... Body + 3 obiektywy, to w sumie dla początkującego fotografa miejsca aż nadto :-)

Pytanie z innej beczki?
Czy ktoś w Wawie widział plecaki Crumplera lub Katy?

pozdrawiam noworocznie

Nemeo
20-03-2008, 14:56
Też jestem ciekawy opinii o tym plecaczku, ma go już ktoś ?

TomS
20-03-2008, 20:08
Ja go tylko pooglądałem w Łodzi na targach i :
- jest lekki
- mała i zwarta konstrukcja sprawiająca dobre wrażenie
- bardzo mała pojemność jeśli chodzi o sprzęt
- wygodnie leży po założeniu

Marcin Kułak
21-03-2008, 11:00
No ja też tylko oglądałem, przy wyborze plecaka.
Koniec końców zdecydowałem się na Rovera AW - dużo bardziej odpowiadał moim potrzebom i okazał się bardziej pojemny niż na początku myślałem.

Kamyczek
21-03-2008, 11:59
... do czego przydatny...
Czyli dla fanatykow airshows, rowerzystow lub paparazzi jak znalazl...

Eeee..., na rower to on mi zupełnie nie pasuje. Sprzęt foto do niego zapakuję, a gdzie miałbym spakować pompkę, łatki/zapasową dętkę, zestaw kluczy, dodatkową porcję płynu, batona/banana, itp.? :roll: Nie pokusiłbym się raczej o upchnięcie tego do jednej komory z aparatem.:shock:
IMO do zastosowań rowerowych znacznie lepiej nadaje się np. Rover AW, bo po pierwsze - ma AW, po drugie ma oddzielną komorę na sprzęt foto a po trzecie i czwarte ma AW ;)

ewa_olsztyn
23-03-2008, 10:18
Ja go używam, w wersji 300, jako drugi (mniejszy) plecak na krótsze wyprawy. Na parodniowe wyjazdy mam Compu Trekker Plus AW - świetny ale duzy. Flipside wybrałam ze względu na podłużasty kształt, z myślą o wożeniu rowerem, na bagażniku. Na plecach nosi sie wyśmienicie, tyle że statyw trzeba dodatkowo przymocować głowicą do uchwytu ręcznego noszenia, żeby sie nie majtał, ale to nie problem. Pakuję do niego aparat z zamontowanym 70-200, 17-40, 50-tkę i externder. W kieszonki upycham osłony, filtry i parę drobiazgów. Na wierzch mieści się jeszcze lekki sztormiak. Na pojedynczy wypad - zupełnie wystarczający plecaczek.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Eeee..., na rower to on mi zupełnie nie pasuje. Sprzęt foto do niego zapakuję, a gdzie miałbym spakować pompkę, łatki/zapasową dętkę, zestaw kluczy, dodatkową porcję płynu, batona/banana, itp.? :roll: Nie pokusiłbym się raczej o upchnięcie tego do jednej komory z aparatem.:shock:

Ja rowerowe akcesoria, plus puszka złocistego napoju, plus 2 duże gąbki, wożę w płóciennym worku, który układam POD plecakiem ze sprzętem jako amortyzator, całość spinam dwoma gumami. A klucze w torebce pod ramą :)
Działa świetnie!

Kamyczek
28-03-2008, 12:47
Hmm... Sęk w tym, że nie wyobrażam sobie jazdy z bagażnikiem z dwóch powodów. Po pierwsze, teren po którym się poruszam wyklucza jazdę z bagażnikiem - rower obciążony w ten sposób jest skrajnie niewyważony i jazda tam, gdzie nie ma drogi jest co najmniej trudna. Po drugie, nie po to kupuję plecak, aby przypinać go do bagażnika zamiast do pleców.:roll:
Inna sprawa, że IMO jazda na rowerze i fotografowanie kłócą się trochę ze sobą. Bo albo jadę jeździć, albo przemieszczam się rowerem w miejsce focenia. Jakoś nie wyobrażam sobie zachowanie tego samego stylu jazdy bez względu na to, czy mam ze sobą aparat czy nie. Wielka szkoda! A może jestem zbyt przewrażliwiony… Nie byłbym, gdyby sprzęt foto wożony na plecach kosztował ułamek miesięcznych dochodów a nie kilkumiesięczne dochody ;-)

A tak swoją drogą, to ten plecaczek wygląda bardzo sympatycznie ale jednocześnie niepraktycznie - mieści tylko sprzęt foto :( i jak dla mnie jest to wada, która eliminuje go z kręgu moich zainteresowań.

kris75
28-03-2008, 18:00
no ja juz go pare razy przymierzalem i niebawem kupuje - na wypady rowerowe

mgrono
24-06-2008, 10:52
IMO do zastosowań rowerowych znacznie lepiej nadaje się np. Rover AW, bo po pierwsze - ma AW, po drugie ma oddzielną komorę na sprzęt foto a po trzecie i czwarte ma AW ;)

Niestety nie zmiascisz tam obiektywu 70-200. Zastanawiam sie wlasnie na d flipside 300 lub tamrac expedition 5.

Ponawiam pytanie wczesniejszego forumowicza, czy ktos ma ten plecak i moze mi doradzic czy wejdzie tam oddzielnie 70-200 2.8, 24-70, 50mm, 40d z zalozonym 70-200, 580ex? wiem,ze gdy zaloze 70-200 na aparat, to napewno wszystko pomiesci,ale nie sadze bym zawsze nosil ten obiektyw na aparacie, a chcialbym uniknac ciaglego zmieniania ustawienia przegrodek.

Czy ktos zna jakis dwukomorowy plecak,ktory zmiescilby sprzet w takiej konfiguracji jak powyzej?

pawelsz
24-06-2008, 11:27
ja wybrałem lowepro fastpack 350 - wsio włazi, z lapem nawet

Max78
24-06-2008, 12:02
Tez uzywam FastPack 350 - kawal klocka...
Niemniej - przy odrobinie zabawy z przegrodami da sie upchnac armatke 70-200 i podobne i dwa inne szkla, plus ladowarka/aku i troche smieci. Bedzie juz ciasnawo, ale ciagle gorna komora wolna :)
Minusem jest to, ze wozenie tego jako bagazu podrecznego moze byc problemem (samolot/autokar) :)

merger
24-06-2008, 12:47
wyglada spoko. ciekawa alternatywa dla mojego burton zoom pack'a, do ktorego mieszcze wszystko, ale to juz nie plecak na dalsze wypady. podoba mi sie, ze ma to co burton, czyli dostep od plecow. moze sie tez fajnie sprawowac, jako plecak na wypad na deske. taka mini wersja.
z opisu wyglada, ze jest ciut bardziej pakowny od slingshot'a 100, ktorego mam obecnie na krotkie wypady.

pawelsz
24-06-2008, 13:16
no mi służy na dojazdy do pracy (dlatego musiało być coś na lapa również) i na krótsze wypady ze sprzętem.
Ma też wady- nie ma mocowania na statyw ani uchwytów do jego ew.zamocowania (ale mam bagażnik...) i nie ma osłony anty deszcz (ale tym z lowepro i tak nie wierze- mam małą torbę ichniejszą i przemaka po czasie - wolę kawałek dużego worka na śmieci lub pelerynkę- to na 100% nie przemaka)
Podobnie uchwyt sliplock jest jedynie na prawym ramieniu- czemu nie dali tez na lewym i niżej ?
Ale ogólnie i tak mi pasuje :)

emilus100
01-07-2008, 00:46
(...)
A tak swoją drogą, to ten plecaczek wygląda bardzo sympatycznie ale jednocześnie niepraktycznie - mieści tylko sprzęt foto :( i jak dla mnie jest to wada, która eliminuje go z kręgu moich zainteresowań.

To zobacz sobie serie plecaków Tamrac Adventure. Poza kieszonką na sprzęt foto masz jeszcze na górze przestrzeń na inne rzeczy;) Kupiłem go, bo właśnie brakowało mi przestrzeni na coś jeszcze prócz sprzętu foto. Wcześniej miałem właśnie Flipside'a 200.

funmilola
18-11-2008, 13:04
Ja sie zastanawiam nad Flipsidem 200.
Mam to co w stopce. Plecaka potrzebuje raczej na jednodniowe wyprawy niz dluzsze wedrowki. Poza tym chcialabym cos co nie jest za wielkie dla dziewczyny :)
I chcialabym, zeby statyw dalo sie dopiac.
Macie moze jeszcze jakies inne sugestie poza Flipside 200?

sqward
18-11-2008, 16:44
Ja sobie ostatnio sprawiłem coś takiego:
http://www.kata-bags.com/product.asp?p_Id=433&Version=Photo

To mój pierwszy plecak w życiu więc porównania nie mam, ale wydaje mi się bardzo wygodny i wersja 30L mieści sporo szkła. Jakościowo mogło by być lepiej (szczególnie gdy porównam do mojego plecaka wyprawowego North Face...).

toxygen
24-03-2009, 16:02
kupilęm niedawno plecak Lowepro Flipside 400AW, jak dla mnie mistrzostwo świata,
miałem wczesniej dwa plecaki Lowepro ale ten sie do nich nie umywa, bardzo sensowna konstrukcja, dobre wykonanie, mocny, gruby materiał. Swietnym rozwiazaniem jest tylne otwieranie, dzieki czemu jest szybko dostep do spretu foto. Nie zgodze sie z przedmówcami ze najlepszy jest "na rower". Jak dla mnie rozmiar plecaka jest idelny, zmieści sie korpus z teleobiektywem 70-200/2.8, 4-5 obiektywów, flesh, doatkowy korpus.

Piasek1989
24-03-2009, 16:46
Również posiada plecak Lowepro Flipside 400AW wcześniej miałem jakiś śmieszny allegroski badziew który zamieniłem na torbę z którą długo nie chodziłem dostawałem on niej skoliozy albo innego skrzywienia i w końcu postanowiłem kupić coś porządnego padło właśnie an ten właśnie plecak. Musze powiedzieć ze strzał w 10 tak wygodnego plecaka nie widziałem szelki szerokie dzięki czemu nie wpijają się ramiona i barki, pakowny, tylne otwieranie głównej komory jest bardzo fajne. Jak ściągasz plecak kładziesz go na brudnej ziemi stroną zewnętrzną wyciągasz sprzęt i zakładasz dalej na plecy i nie masz ubrudzonej koszulki tak jak to jest w większości plecaków otwieranych z przodu. Za co jeszcze go chwale to to ze ma dodatkowa przegródkę na mniejsze rzeczy i bardzo ważna sprawa mocowanie statywu jest na środku a nie z boku przez co ciężar roznosi się na oba ramiona

StaszekAlkata
13-04-2009, 00:19
Tutaj: http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=lowepro+flipside+300&aq=f
można sobie obejrzeć jak wygląda flipside 300. Osobiście właśnie zamówiłem, jak przyjdzie dam znać jak się sprawuje.

vasco5
13-04-2009, 00:30
używam Flipside 400 AW
i szczerze go polecam...
a moje spostrzeżenia opisałem tu: BLOG (http://marcin-skrzecz.blogspot.com/2009/01/flipside.html)

marcinmarg
13-04-2009, 12:11
ja również posiadam 400AW (dostałem go w prezencie) jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony, ciekawe jak spisze się w górach i na rowerze jeszcze go nie testowałem w tych okolicznościach, ale mam nadzieje że już wkrótce się uda.