Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zakup na raty

aknoimak
31-12-2007, 12:42
Nie wiecie może czy w fotojokerze można kupować na raty? W lutym lub marcu kupuję Eos 400D. Mieszkam w Sosnowcu i nie znalazłem wiele sklepów z aparatami cyfrowymi. Mogę szukać w Katowicach ale nie znam tego miasta dobrze. Więc chyba fotojoker bo internetowe sklepy nie wchodzą w rachubę, moja żona się obawia:cry: .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wybaczcie ale ten post miał być w innym dziale nie wiem jak to się stało ale napisałem nie tam gdzie trzeba.

ryszard_ochódzki
31-12-2007, 13:09
Tak. Mają obsługę w Lukas banku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I nie bójta się tak tego interneta :) To nie jest wcielenie szatana :)

wojkij
31-12-2007, 15:05
Dokladnie, w FJ najprawdopodobniej sporo przeplacisz a internetu nie ma co sie bac, jest masa sprawdzonych sklepow z setkami pozytywnych opinii. W ceneo to latwo sprawdzic. Z wlasnego doswiadczenia stwierdzam ze te zakupy sa czesto nawet przyjemniejsze, masz 10 dni na sprawdzenie sprzetu i ewentualny zwrot.

A co do lukasa to jest to chyba najdrozsza z mozliwych firma, glowna jej zaleta jest to ze nie robia najmniejszych problemow z przyznaniem kredytu(ja z niej korzystam, place ale przynajmniej mam pewnosc ze nie puszcza mnie bokiem jak np zagiel)

Btw zly dzial;)

aknoimak
31-12-2007, 16:31
Dzięki za odpowiedź. Tak w ogóle to jakie sklepy internetowe są sprawdzone i w których warto kupować (może uda mi się przekonać żonę).;-) Jak dotychczas przez neta kupowałem tylko książki.

alfsky
31-12-2007, 18:47
Dokladnie, w FJ najprawdopodobniej sporo przeplacisz a internetu nie ma co sie bac,

Znowu bez przesady.
Jak kupowałem 400D we wrześniu to był w FJ w promocji i mieli nawet taniej niż na Alledrogo i w sklepach internetowych. Jeśli komuś zależy na przemacaniu i pobawieniu się to wg mnie bardzo dobre rozwiązanie.
Np. Aktualnie mają w promocji 430EX w cenie 929.
W MM widziałem za 899. Cena identyczna jak na allegro + kurier (na pocztę czekać można do stycznia).
Przemacanie bezcenne.

Natomiast co do internetu nie ma co demonizować. U sprawdzonych sprzedawców zwłaszcza forumowiczów kupować warto, pod warunkiem że się wie czego się oczekuje.

Tele kupowalem w cyfrowe.pl. Zadecydowała po części renoma, po części bardzo korzystna cena, świetna obsługa klienta i dostawa w ciągu jednego dnia (darmowa kurierem).
50/1.8 i gripa kupiłem od forumowiczów (używane) i też jestem bardzo zadowolony.
Generalnie jest na forum kilku sprawdzonych sprzedawców i na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zaczynam powoli rozgladać się za czymś do zastąpienia kita i aktualnie chyba najlepsze ceny ma towersiwy. Duży wybór, doskonała opinia. Jakbym miał kupić coś nowego to przy dobrej cenie u Niego bym brał w ciemno.

arturs
31-12-2007, 19:44
Gdzieś tam masz fotobasię (http://fotobasia.pl/) chyba (zabrze czy coś w tej okolicy) - sporo jest zadowolonych - może na raty też mają..

orzeh
01-01-2008, 15:54
Gdzieś tam masz fotobasię (http://fotobasia.pl/) chyba (zabrze czy coś w tej okolicy) - sporo jest zadowolonych - może na raty też mają..

no do fotobasi z Sosnowca kawalek, ale jak chcesz moge Ci pomoc w dojezdzie. w fotobasi polaczysz sklep internetowy z odbiorem na miejscu :)