Zobacz pełną wersję : canon 17-55 IS USM - allegro za 2200???
1. Witam co myślicie o tej aukcji ???
http://allegro.pl/item288957830_canon_efs_17_55_f_2_8_is_usm.html
2. Warto sie skusić na ten obiektyw w tej cenie??? (wg mnie zdecydowanie lepszy od 17-40 skoro nie przejde raczej nigdy na FF)
3. Brak gwarancji ale czy są awaryjne???
4. Jest jakiś rozrzut jakościowy czy napewno będzie to dobry obiektyw???
Proszę o wasze opinie... ogólnie nie jestem w stanie az tyle dać za obiektyw ale kasę miałbym tylko kwestia czy warto zainwestowac raz i zamiast tammiego 17-50 kupic takiego canona i cieszyć się życiem :)
Bo do 17-40 L nie jestem wstanie doplacic tyle, żeby mieć gorsze światło i lepszy AF niz w tamronie ;) narazie czekam...
5. Warto kupić ew. używany w podobnej cenie??? (z kilkoma miesiacami gwarancji)
sorry tam nie ma kup teraz ale myślę, że ceny nikt nie wywinduje powyzej 2400zl (brak gwarancji a po cashbacku mozna go miec za ok 2700)
sorry tam nie ma kup teraz ale myślę, że ceny nikt nie wywinduje powyzej 2400zl (brak gwarancji a po cashbacku mozna go miec za ok 2700)
Jak juz jest 2200 to pewnie nie bedzie mniej niz 2700 - jeszcze 10 dni, tak to jest z licytacjami.
Kupisz tamrona bedziesz chcial canona, lepiej "zaoszczedzic" i odrazu kupic canona.
Witki !
2200 - to nie jest moim zdaniem końcowa cena.
Sprzedawca - zieloniutki ale co tam .... raz sie żyje, jak masz 2koła "do przewalenia" to luzik.
Ja osobiście bym nie kupił bo z USA -"gwarę" masz w USA czyli nigdzie.
Do 17-40 f4L :mrgreen: z gwarancją i ze sklepu w PL cenowo nie jest tak daleko ok "7paczek"... a to cena spokoju.... można czasem cholery dostać od takich "okazji" nie warto sie denerwować. Wiem bo tak miałem.
Pozdrawiam !
Witki !
2200 - to nie jest moim zdaniem końcowa cena.
Sprzedawca - zieloniutki ale co tam .... raz sie żyje, jak masz 2koła "do przewalenia" to luzik
co do szkła to NAPEWNO WARTO
a co do sprzedawcy, to nie znam człowieka, ale skoro jest opcja dostawy za pobraniem to mozna dopłacic 5 zł za opcje sprawdzenia przesyłki i zaro ryzyka
skoro jest opcja dostawy za pobraniem to mozna dopłacic 5 zł za opcje sprawdzenia przesyłki i zaro ryzyka
....tak jasne i sprawdzisz przy listonoszu/kurierze czy jest OK ?? w sensie bycia OK dla obiektywu - prosze Cie .... nie pisz takich rzeczy sam byś tak kupił ??? - można najwyżej sprawdzić czy ziemniak w pudełku nie przyszedł.
....tak jasne i sprawdzisz przy listonoszu/kurierze czy jest OK ?? w sensie bycia OK dla obiektywu - prosze Cie .... nie pisz takich rzeczy sam byś tak kupił ??? - można najwyżej sprawdzić czy ziemniak w pudełku nie przyszedł.
dokładnie tak kupowałam, wprawdzie od kolegi z tego forum (dzieki Fotomaniac), ale tak było, kurier z poczty zgodził się wypić kawę a ja w tym czasie sprzeliłem mu parę fotek:D i miałem czas nawet na wrzucenie ich na kompa i szybki rzut okiem.
Wow - gratuluje w takim razie kuriera - mistrz !!!!! - mi sie nigdy tak nie udało - stąd wątpliwości i "ograniczone" zaufanie - a tak "by the way" z forum to troszke inna sprawa - nikt poważny nie chce "robić sobie syfu" - to zupełnie inna bajka.
Pozdrawiam ! Na Nowy Rok !
tak jak mówią, to nie jest cena końcowa.2700zł to przesada ale na 2500zł może jeszcze iść. ja kupiłem nowy z EU i PL gwarancją i jeszcze osłoną przeciwsłoneczną za 2670zł i to z przesyłką po stronie kupującego- tydzień temu. a obiektyw naprawdę dobry- te IS to myślałem, że bajer w dodatku jeśli chodzi o szeroki kąt ale się myliłem- fantastyczna sprawa.